Grön markattaHyrax (klippgrävling) i Serengeti.Zebror Tanzania

Paket: Tanzaniasafari (Selous) & Zanzibar, 14 dagar

Prisexempel: 34 900 kr

Upplev en genuin safari i södra Tanzania kombinerat med paradisstränder på Zanzibar! Vi tar er till Afrikas största viltreservat i södra Tanzania bortom turiststråken i norra Tanzania. Här får du uppleva en genuin safari med de bästa förutsättningarna för en ultimat djur- och naturupplevelse.

Selous Game Reserve ligger i sydöstra Tanzania. Selous är inte en nationalpark, utan ett viltreservat, och därtill Afrikas största. Naturskyddet är därmed inte lika benhårt som i nationalparkerna varför aktiviteter som game drives nattetid, safariturer till fots och fiske är tillåtna. I parken finns förutom gott om elefant bland annat Lichtensteins koantilop, afrikansk buffel, sabelantilop och större kudu, samt ett mycket rikt fågelliv. Bland arterna finns t ex turakoer, struts och näshornsfåglar. Selous är ett av de få områden i östra Afrika där det ännu finns hyggliga chanser att se afrikansk vildhund. Det finns gott om lejon och hyenor. En båttur på Lake Tagalala ingår också och där kan man förutom att se mycket fåglar, skåda t ex elefanter som kommer ned för att dricka vatten samt både flodhästar och krokodiler. Det bästa med Selous är att till skillnad från parkerna i norr, så kan man vara ute hela dagen och inte stöta på några andra safaribilar. I norr får man inte heller åka på båtsafari. Safarin är på 5 dagar och vi avslutar med
7 nätter på den underbara paradisön Zanzibar. Avgångarna är 4 gånger per vecka!

Artikelnr: TNZZNZ6 , ,

Tanzaniasafari (Selous) & Zanzibar

Denna resa är en flexibel resa som har ett standardprogram. Det betyder att ni kan följa programmet som det är eller göra förändringar utefter era önskemål. Vi skräddarsyr er resa och ett program som passar era önskemål. Oavsett hur många dagar ni vill vara borta eller hur ni vill bo så kan vi lösa det åt er.  Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva rekommenderar, men går självklart att ändra på utifrån era önskemål.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Dar es Salaam t o r med t ex Ethiopian Airlines, KLM, Kenya Airways, Qatar Airways eller Turkish Airlines.
  Möjligt att flyga från de flesta flygplatserna i hela Skandinavien.
 • Inrikesflyg Selous–Zanzibar.
 • Alla flygskatter.
 • Alla transfers.
 • 5 dagars safari i Selous. Helpension. Inkl. alla parkavgifter.
 • 2 nätter i Stone Town inkl. frukost.
 • 1 halvdags stadstur i Stone Town.
 • 5 nätter i Nungwi inkl. helpension.
 • Måltidsplan enligt programmet. F=frukost, L=lunch, M=middag.

Dagsprogram

Dag 1: Flyg från Skandinavien- Dar es Salaam, ankomst nästa dag.

Dag 2: Dar es salaam – Selous. (-/-/M)
När ni landar i Dar es Salaam flyger ni vidare till Selous där ni möts av en guide som tar er på en game drive på väg till Sable Mountain Lodge 4*. Ni anländer till lodgen sent på eftermiddagen och får en genomgång av de kommande dagarna i Selous.

Dag 3: Selous (F/L/M)
Tidigt på morgonen tas ni med på en vandring i reservatet, och äter sedan en sen frukost. På eftermiddagen åker ni på en game drive. Övernattning på Sable Mountain Lodge 4*.

Dag 4: Selous (F/Matsäck/M)
Efter frukost beger ni er ut på en heldags game drive i Selous och båtsafari på Lake Tagalala. Selousreservatet täcker en yta stor som Irland och är hem åt alla Big Five – elefant, noshörning, lejon, buffel och leopard, även om noshörningen har minskat i antal under årens gång. Selous är också en av den afrikanska vildhundens sista utposter. Övernattning på Sable Mountain Lodge 4*.

Dag 5: Selous (F/L/M)
Tidigt på morgonen åker ni på en game drive och återvänder för en sen frukost. Efter lunch får ni åka till en närliggande masaiby och se hur de bor där. Detta är en fantastisk möjlighet att få leva sig in i masaiernas samhälle och kultur, byggnadsverk, naturmedicin och lantbruk. Besöket i byn är en väldigt personlig upplevelse som vi värdesätter mycket. Övernattning på Sable Mountain Lodge 4*.

Dag 6: Selous – Zanzibar (F/-/-)
Efter frukost åker ni till Matambwes flygplats (Selous) och flyger till Zanzibar. Vid ankomst får ni transfer till Dhow Palace Hotel i Stone Town. Efter en kort genomgång av de aktiviteter som finns kan ni äta lunch (ingår ej i priset) och sedan utforska Stone Town på egen hand eller med guide. Den guidade turen visar er alla sevärdheter i Stone Town, som Undrens Hus, Palatsmuseet, det gamla fortet, Livingstones hus, slavmarknaden och flera andra byggnader och platser.

Dag 7: Stone Town, Zanzibar (F/-/-)
Hel dag i Stone Town för egna eller guidade turer. Övernattning Dhow Palace 4*.

Dag 8: Stone Town – Nungwi (F/-/M)
Vid lunchtid lämnar ni Stone Town med bil och åker till The Zanzibari Hotel 4* i Nungwi där ni kan koppla av resten av dagen.

Dag 8-13: Nungwi (F/-/M)
Slappna av på hotellet eller ta någon frivillig utflykt.

Dag 13: Hemresa (F/-/-)
Efter frukost åker ni till Zanzibars flygplats och påbörjar färden hem till Skandinavien dit ni kommer nästa morgon (dag 14).

Möjligt finns att välja andra boenden på Zanzibar. Klicka här för att hitta alla våra boendealternativ på Zanzibar!

Pris

Prisexempel per person: 34 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den lägsta boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Varför safari med Kenzan Tours?

Vi har arrangerat safariresor till Tanzania sedan 2005, och är idag den största svenska safariarrangören i Tanzania. Vi erbjuder en mångfald av safariprogram som du kan kombinera med sol, bad och äventyr i Tanzania, Kenya och Zanzibar. I vårt unika Afrika-koncept Östra Afrika Flex kan du också själv sätta ihop din drömresa med safari och solsemester.

Läs mer om varför du ska välja Kenzan Tours för din safariresa till Tanzania. 

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: TNZZNZ6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Tanzaniasafari (Selous) & Zanzibar, 14 dagar”