Resa gorillasafari uganda
Resa safari uganda gorillasafariResa till Uganda Bwindi nationalpark safari gorillaresa safari Uganda landsbygd

Program: Uganda – vandrings- och gorillasafari, 5 dagar

Prisexempel: 22 900 kr

Detta underbara äventyr tar dig med på en oförglömlig gorillatrekking i Bwindis ogenomträngliga nationalpark. Vandringen genom den täta och artrika regnskogen bjuder på många fantastiska naturupplevelser där mötet med bergsgorillorna blir ett minne för livet. I programmet ingår också en vandring på Ugandas landsbygd och en kanottur på den vackra Mutandasjön. Du får också möta batwafolket som tidigare levde som nomader i Bwindis regnskog. Under en lärorik guidad tur genom skogen får du ta del av deras historia och rika kulturarv.

Artikelnr: AAS2 Kategori: Taggar: , ,

Uganda – vandrings- och gorillasafari

Detta program passar dig som älskar natur, vandring, safari och äventyr. Resan innehåller många fina naturupplevelser och intressanta möten med Ugandas invånare. Genom att göra en gorillatrekking stöder du också hållbar turism och bidrar till att skydda regnskogen och de utrotningshotade bergsgorillorna.

Detta ingår i safarin i Uganda

 • Boende 1 natt på Cassia Lodge, standard dubbelrum inkl. frukost.
 • Boende 3 nätter på Traveller’s Inn, stadard dubbelrum inkl. helpension.
 • Alla utflykter och aktiviteter nämnda i dagsprogrammet.
 • Erfaren, engelsktalande guide.
 • En bärare per person under vandringen i Bwindi nationalpark (max en väska à 15 kg).
 • Privat transfer i 4×4 fordon med en erfaren engelsktalande guide/chaufför.
 • Statliga skatter.
 • 1 gorillatillstånd per person.
 • 1 liter mineralvatten per person och dag under transfersträckorna.
 • Försäkring med Flying Doctors. Försäkringen täcker kostnaderna för en transport vid sjukdom eller olycka med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela din vistelse i Östafrika.

Detta ingår inte

 • Flyg.
 • Extra bärare i Bwindi vid överstigande bagage.
 • Visumkostnader.
 • Aktiviteter utöver de som är nämnda i programmet.
 • Drycker utöver vatten i fordonet.
 • Dricks.
 • Personliga försäkringar.

Dagsprogram

Dag 1: Entebbe flygplats Kampala
Transfer från Entebbe internationella flygplats till Cassia Lodge. Beroende på när du landar finns eventuellt tid att åka till Mabamba Swamp för en kanottur. Det är en av de bästa platserna för att se den sällsynta fågeln trädskonäbb. Även om de är sällsynta får de flesta som besöker Mabamba se en. Här lever även många andra sjöfåglar, så det är alltid intressant att skåda efter fåglar här. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Cassia Lodge inkl. frukost.
Måltider: inga.

Dag 2: Kampala – Bwindis ogenomträngliga nationalpark
Efter en tidig frukost åker ni till Bwindis nationalpark i västra Uganda. Ni reser genom ett vackert landskap av böljande berg, odlingsterrasser, tropisk regnskog och mot ena änden av den majestätiska raden av vulkaner som bildar Virungabergen. Längs vägen stannar ni till vid ekvatorn, i Mbarara där ni äter lunch och vid Igongo kulturcenter. Hela färden tar cirka 810 timmar.
Boende: Traveller’s Inn 
Måltider: helpension

Dag 3: Gorillaspårning i Bwindi
På morgonen åker ni med nedpackade matsäckar till nationalparkens center där ni får en genomgång av reglerna för gorillaspårningen. Ni fortsätter därefter till regnskogen för att börja det stora äventyret med gorillaspårning.

Bwindi nationalpark har utsetts till världsarv av UNESCO och är känd för sin stora biologiska mångfald. Regnskogen här är spektakulär och otroligt vacker. Landskapet är dramatiskt med berg täckta av mycket tät regnskog. De många djurstigarna som går kors och tvärs genom skogen gör det möjligt även för oss människor att ta oss fram här. Hur lång tid det tar innan ni ser gorillorna beror helt och hållet på var de för dagen befinner sig. Att få spendera tid nära dessa utrotningshotade, vänliga bjässar är en obeskrivligt häftig upplevelse och något man sent glömmer. Ni återvänder till lodgen sen eftermiddag.
Boende: Traveller’s Inn
Måltider: helpension.

Dag 4: Vandring, kanottur och möte med batwafolket
Efter frukost åker ni cirka 10 kilometer till Rubuguri för en vandring genom det vackra landskapet och förbi små byar. Det här är ett bra tillfälle att möta lokalbefolkning och uppleva autentiskt byliv i Uganda. Ni når så småningom Mutandasjön där ni kommer att ta en kanottur under cirka 2–3 timmar. Sjön har många små öar och ligger omgiven av ett mycket vackert, grönskande landskap med utsikt över Virungabergen. Efter turen återvänder ni till lodgen.

På eftermiddagen går ni längs Buniga Forest Trail Walk. Det är ett projekt som drivs av USAID och det lokala batwasamhället i syfte att informera om batwafolket och deras historia. Batwa levde tidigare som nomader i Bwindi nationalpark där de livnärde sig som jägare och samlare i perfekt harmoni med skogens flora och fauna. När Bwindi utsågs till världsarv av UNESCO 1991 tvingades de lämna regnskogen som varit deras hem i tusentals år. Att plötsligt leva i större samhällen med en helt annan livsstil har visat sig vara en stor utmaning för dem. De försöker nu klara sig bäst de kan och försörjer sig genom att berätta om sitt forna liv i regnskogen och sitt rika kulturarv. Under turen genom samhället får ni bland annat möta medicinmannen och smeden.
Boende: Traveller’s Inn
Måltider: helpension.

Dag 5: Åter till Kampala/Entebbe
Efter en tidig frukost åker ni tillbaka till Kampala eller Entebbes flygplats för att fortsätta resan eller flyga hem.
Måltider: frukost och lunch.

Viktigt att veta om gorillatrekkingen

God fysik krävs för att man ska kunna njuta fullt ut av gorillatrekkingen. Man får räkna med att vandra en lång sträcka i branta och leriga omgivningar innan man når platsen där gorillorna för dagen befinner sig.
Personer som är förkylda eller har andra luftburna sjukdomar tillåts inte följa med på trekkingen då gorillorna kan smittas.

Max tillåtna vikt på bagaget är 15 kg per person. Överskridande vikt kräver en extra bärare som betalas i tillägg.

Åldersgräns för gorillatrekkingen är 16 år.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 22 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong (april, maj och november). Priset påverkas av säsongen och  av skiftningar i valutakurserna. Kontakta oss så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnummer: AAS2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Program: Uganda – vandrings- och gorillasafari, 5 dagar”