Resa till Indonesien Sumatra Samosir Island Lake Toba
Resa till Indonesien Sumatra Medan TempelResa till Indonesien Sumatra TangkahanResa till Indonesien Sumatra Brastagi Lumbini tempelResa till Indonesien Sumatra Bukittinggi Sianok Canyon

Upptäck Sumatra, 16 dagar

Prisexempel: 24 900 kr

På Indonesiens andra största ö Sumatra får du både unika naturupplevelser och nära möten med kulturen. Under två veckor får du se det bästa av Sumatra. Vandra i den frodiga gröna djungeln, bada vid vackra vattenfall och koppla av på kritvita stränder. Förutom fantastiska naturupplevelser får du också många möjligheter att möta den lokala befolkningen och lära känna deras olika kulturer vid besök i byar, städer och historiska sevärdheter. En resa full av upplevelser som ger minnen för livet!

Artikelnr: RAV1 , , ,

Upptäck Sumatra

Detta ingår i resan till Sumatra

  • Flyg Skandinavien–Sumatra t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 15 dagar i dubbelrum inkl. frukost. Helpension dag 14–15.
  • Nedan dagsprogram med guidade utflykter.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Medan
Vid ankomst till flygplatsen möts du av den lokala arrangörens guide som tar dig till hotellet. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Emerald Garden Hotel, Asean Intl Hotel eller likvärdigt
Måltider: –

Dag 2: Medan – Tangkahan
Efter frukost väntar en rundtur i Medan med besök vid sevärdheter som Sultanpalatset, Stora moskén och Kinesiska templet. Resan fortsätter sedan till den lilla byn Tangkahan dit ni kommer på eftermiddagen och checkar in.
Boende: Mega Inn
Måltider: frukost.

Dag 3: Djungeltur och flodsafari
Efter frukost promenerar du till elefantlägret där du får tvätta och mata elefanterna. Efter det startar turen in i djungeln då du till fots får uppleva dess tropiska flora och fauna. Turen tar cirka tre timmar. Efter det sätter vi oss i gummiflottar och tar oss ner för floden tillbaka mot byn. Under färden stannar vi vid det fantastiska vattenfallet Buluh där du kan njuta av en naturdusch, sola och bada. Tillbaka i byn på eftermiddagen kan du bekanta dig med den lokala befolkningen i deras vardag.
Boende: Mega Inn
Måltider: frukost.

Dag 4: Tangkahan – Bukit Lawang
I dag fortsätter resan med jeep till Bukit Lawang. Under vägen passerar vi plantager och stannar till på flera intressanta platser för att njuta av vidsträckta utsikter och se hur den lokala befolkningen lever. Vid ankomst till Bukit Lawang checkar du in på hotellet.
Boende: Bukit Lawang Cottage eller Rindu Alam Hotel
Måltider: frukost.

Dag 5: Djungelvandring i Leuser nationalpark
Dagen bjuder på en vandring i Leuser nationalpark där du får upptäcka djungelns tropiska flora och fauna. Här kan man bland annat se orangutanger i deras naturliga miljö, bladapor, gibbonapor och makaker. Vandringen tar cirka tre timmar. Efter turen återvänder du till hotellet och får på eftermiddagen tid att på egen hand njuta av naturen och omgivningen.
Boende: Bukit Lawang Cottage eller Rindu Alam Hotel
Måltider: frukost.

Dag 6: Bukit Lawang – Brastagi
Efter frukost fortsätter resan till Brastagi. På vägen dit stannar du till vid Sembahe-floden och passerar naturreservatet vid Sibolangit. I Brastagi besöker vi Lhumbiniparken med dess replika av det praktfulla Shwedagon-templet, fruktmarknaden och Gundalingberget. På eftermiddagen checkar du in på hotellet.
Boende: Grand Mutiara Hotel eller Sinabung Hotel
Måltider: frukost.

Dag 7: Brastagi – Samosir Island
Resan fortsätter i dag till Samosir i Tobasjön. På vägen dit besöker du bland annat en traditionell Batak Karoby, det 120 meter höga vattenfallet Sipiso-piso och Simalungunkungarnas palats. I Parapat går färjan över till Samosir där du checkar in på hotellet.
Boende: Toledo Inn, Tabo Cottages eller Samosir Villas
Måltider: frukost.

Dag 8: Biltur runt Samosir
Efter frukost får du en rundtur med bil på Samosir och besöker flera traditionella Batak Toba-byar. Besök vid sevärdheter som stenmöblerna vid Sialagankungarnas gamla mötesplats och Sidabutarkungarnas gravar ingår. Du får också se traditionella danser och hantverk och besöka barnen i en skola. På eftermiddagen återvänder du till hotellet.
Boende: Toledo Inn, Tabo Cottages eller Samosir Villas
Måltider: frukost.

Dag 9: Samosir – Sipirok
I dag tar du färjan tillbaka till Parapat och fortsätter till Siporok. På vägen stannar vi bland annat vid odlingar med ananas, kryddnejlika och kaffe och besöker en traditionell marknad. Du får också njuta av naturen vid Sarulla-flodens strand och beskåda risodlingarnas terrasser. Vid ankomst till Sipirok checkar du in på hotellet.
Boende: Tor Sibohi Hotel
Måltider: frukost.

Dag 10: Sipirok – Bukittinggi
Resan fortsätter i dag till Bukittinggi med flera stopp längs vägen. Du får bland annat besöka en kryddträdgård där det växer peppar, vanilj, kardemumma, kanel och andra kryddor. Du kommer fram till Bukittinggi på eftermiddagen och checkar då in på hotellet.
Boende: Royal Denai Hotel eller Pusako Hotel
Måltider: frukost.

Dag 11: Utforska Minangkabau
Dagens tur går till Batusangkar i det höglänta området Minangkabau. Där får du besöka replikan av Minangkabau-palatset med dess ståtliga arkitektur. Vägen dit och hem bjuder också på många intressanta stopp. Du får bland annat besöka en traditionell Minangkabauby och får se traditionella metoder för kaffemalning, vävning och träsnideri. Turen avslutas med en stadstur i Bukittinggi och besök vid den vackra Sianok canyon, Fort-De-Kock, museum och marknaden. På eftermiddagen återvänder du till hotellet.
Boende: Royal Denai Hotel eller Pusako Hotel
Måltider: frukost.

Dag 12: Dagstur till Panampuang
Dagens tur går till byn Panampuang där vi besöker en traditionell broderiverkstad. Därefter får du under en cykeltur utforska både byar och risodlingar efter vägen. Du som vill får också hjälpa till i arbetet på risfälten. Under dagen får du många tillfällen att möta lokalbefolkningen och ta del av deras vardag.  På eftermiddagen återvänder du till Bukittinggi.
Boende: Royal Denai Hotel eller Pusako Hotel
Måltider: frukost.

Dag 13: Bukittinggi – Cubadak Island
Efter frukost går resan vidare mot paradisön Cubadak Island. På vägen dit stannar vi till vid vattenfallet i Anai och fortsätter sedan till Painan för att ta färjan till Cubadak Island.
Boende: Cubadak Paradiso Resort
Måltider: frukost.

Dag 14−15: Cubadak Island
Under resans sista dagar får du njuta av denna vackra ö med kritvita stränder, vajande palmer och kristallklart vatten. Här kan du bara ta det lugnt eller aktivera dig till lands eller sjöss, hotellet arrangerar flera olika aktiviteter. Du kan till exempel vandra i djungeln, snorkla i det kristallklara vattnet, paddla kanot eller segla längs kusten eller ha en mysig picknick på en närliggande ö.
Boende: Cubadak Paradiso Resort
Måltider: helpension.

Dag 16: Hemresa
Efter frukost tar du färjan tillbaka till Painan för transfer vidare till flygplatsen.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 24 900 SEK

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: RAV1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Upptäck Sumatra, 16 dagar”