Resa till Costa Rica Leguan
Resa till Costa Rica TukanResa till Costa Rica Tortuguero flodbåtResa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica naturreservat strand

Upptäcktsresa i Costa Rica, 14 dagar

Prisexempel: 24 500 kr

På denna 14-dagarstur får ni först uppleva regnskogen i Tortuguero nationalpark och den karibiska kusten. Sedan fortsätter ni i en bekväm 4×4 hyrbil till den aktiva vulkanen Arenal och beskådar dess fyrverkeri av glödande lava. Ni besöker även Monteverdes fantastiska molnskogsreservat. Till slut njuter ni av Stilla havet vid både Tamarindo Beach och Manuel Antonio.

Upptäcktsresa i Costa Rica

Denna resa är en fristående resa på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Boende 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Flyg- och hotellskatter.
  • Dagsprogram enligt nedan beskrivning.
  • All transfer inom programmet.
  • Hyrbil dag 4–13 inkl. grundförsäkring.
  • Måltider enligt programmet.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
När ni anländer till flygplatsen i San José får ni privat transfer till hotellet.
Boende: Hotel Palm House 3* eller Hotel Radisson San Jose 5*
Måltider: inga.

Dag 2: San José – Tortuguero nationalpark
Ni börjar dagen tidigt på morgonen med buss till den karibiska kusten. Bussen har luftkonditionering, och en engelsktalande naturguide följer med. Ni åker genom Braulio Carrillo nationalpark som har frodig vegetation och vackra vyer. På vägen stannar ni till och äter frukost på Selva Tropical Restaurant där det även finns en fjärilsträdgård med tropiska blommor. Ni fortsätter sedan till Caño Blanco genom ett vackert landskap med bananplantager.

I Caño Blanco åker ni med båt på Tortuguerokanalerna till lodgen. Båtturen tar cirka 30 minuter. Vid ankomsten serveras en uppfriskande cocktail och ni tilldelas era rum. Guiden berättar om de tilläggsaktiviteter man kan välja efter lunch: ett besök på ett sköldpaddsmuseum (Caribbean Conservation Corporation) och ett besök i den färggranna byn Tortuguero. Ni återvänder till lodgen på eftermiddagen för att koppla av och kanske ta ett dopp i poolen innan middagen.
Boende: Hotel Mawamba Lodge 3* eller Hotel Pachira Lodge 4*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3: Tortuguero
Dagen börjar med gott kaffe, te och kakor på hotellet. Efter det tar ni en båttur på kanalerna i nationalparken Tortuguero. Ni besöker också den kanadensiska forskningsstationen för biologi. Det är fantastiskt intressant att se den rika floran och faunan i nationalparken. Ni återvänder till lodgen och äter lunch på Turtle Restaurant. Efteråt finns tid för en siesta, bad i poolen eller strandbesök. Middagen serveras på lodgen.
Boende: Hotel Mawamba Lodge 3* eller Hotel Pachira Lodge 4*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Tortuguero – Cahuita, södra Karibien
Efter frukost får ni transfer från Tortuguero till Sarapiqui där det serveras en god lunch. Vid restaurangen väntar personal på er med er hyrbil, och sedan är det dags att utforska området kring Cahuita på södra karibiska kusten.
Boende: Hotel Suizo Loco Lodge 3* eller Hotel Almonds and Corals 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Dagstur till Puerto Viejo 
Idag kan ni utforska Puerto Viejo, Costa Ricas äldsta hamn. Här finns intressant kultur, god mat och många andra attraktioner som väntar på att upptäckas.
Boende: Hotel Suizo Loco Lodge 3* eller Hotel Almonds and Corals 4*
Måltider: frukost.

Dag 6: Cahuita – Arenal
Efter frukost besöker ni Fortunaområdet med den imponerande vulkanen Arenal. Denna klassiska konformade vulkan tornar upp sig över Arenalsjöns östra strand, och det är norra regionens mest imponerande sevärdhet. Arenal är Costa Ricas mest aktiva vulkan. Den mullrar ofta, och vattenånga, gas och lava strömmar konstant ur den. Ibland skjuts också stora klippblock ut, och explosioner som följs av starka dån förekommer. Arenal kallas även för Eldberget, och på kvällen är det fascinerande att titta på utbrotten som ser ut som fyrverkerier i mörkret.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost.

Dag 7: Arenal
Programfri dag för att njuta av hotellets faciliteter eller utforska området på egen hand.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost.

Dag 8: Arenal – Monteverde 
Efter frukosten fortsätter upptäcktsresan i Costa Rica då ni reser vidare till Monteverde. Monteverdes molnskogsreservat är känt som ett av de bästa naturskyddsområdena i den tropiska Nya världen. Höjden över havet varierar från 600 meter i de lägre delarna av Peñas Blancasfloden till 1 842 meter på toppen av Cerra Tres Amigos. Djurlivet är fantastiskt med över 100 arter av däggdjur, bland annat jaguarer, ozeloter och tapirer. Där finns också runt 120 amfibie- och reptilarter och 400 fågelarter, inklusive den vackra quetzalen. Därtill finns det tiotusentals insektsarter. Floran är minst lika imponerande med över 2 500 växtarter, varav 420 är orkidéer.
Boende: Hotel Monteverde Country lodge 3* eller Hotel Poco a Poco 4*
Måltider: frukost.

Dag 9: Arenal – Tamarindo Beach
Efter frukosten kan ni utforska Tamarindo Beach och njuta av att vara vid Stilla havet.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*
Måltider: frukost.

Dag 10: Tamarindo Beach
Koppla av på stranden med sol och bad eller följ med på en utflykt i området (bokas och betalas på plats).
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*
Måltider: frukost.

Dag 11: Tamarindo Beach – Manuel Antonio
Efter frukosten på hotellet följer ni vägen till Manuel Antonios fantastiska stränder. Eftermiddagen kan ni till exempel spendera på den härliga stranden eller besöka byn Quepos som bara ligger några minuter från hotellet.
Boende: Hotel Plaza Yara 3* eller Hotel Parador 4*
Måltider: frukost.

Dag 12: Manuel Antonio
Ledig dag för valfria aktiviteter. Om inte sol och bad lockar finns olika aktiviteter i området.
Boende: Hotel Plaza Yara 3* eller Hotel Parador 4*
Måltider: frukost.

Dag 13: Manuel Antonio – San José
Efter utcheckningen kör ni till ert hotell i San José där biluthyrningsfirman hämtar bilen.
Boende: Hotel Palm House 3* eller Hotel Radisson San Jose 5*
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet till den internationella flygplatsen för flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Om hyrbilen

Om hyrbilen

Krav vid uthyrning
• Minimiålder 21 år.
• Giltigt körkort.
• Giltigt pass.
• Giltigt kreditkort för depositionen och eventuella ytterligare omkostnader.

Ytterligare information
• Fria kilometer.
• Bilen måste lämnas med samma mängd bensin som finns beskrivet i kontraktet. Om tanken innehåller mindre betalar kunden det som fattas.
• Bilarna får endast användas inom Costa Rica gränser.

Grundläggande försäkring (inkluderad i programmet)
Grundläggande obligatorisk försäkring som täcker krockar, om bilen slår runt och skador på tredje parter och egendom (C.D.W. – Collision Damage Waiver = självriskbegränsning). Om tredje part skadas anger Instituto Nacional de Seguros att självrisken utgör 20 % av de totala skadorna som drabbar andras egendom.

Fullständig försäkring
1. Supplerande försäkring utan självrisk.
Denna försäkring gäller endast vid reservationer av en minsta hyrperiod på tre dagar (eller längre) och vid minst 25 års ålder. Denna försäkring kostar 12,- USD per dag vid hyra av Daihatsu Bego 4×4. Prisen varierar beroende på vilken bilmodell man hyr.

Begränsningar i den fullständiga försäkringen:
• Bortkomna nycklar, verktyg och bilradio med löstagbar front
• Skador på bilen som härstammar från vårdslös körning, överträdelser av trafiklagen, körning under påverkan av alkohol eller andra droger, vid körning i områden som inte är avsedda för bilar (floder, stränder, sumpmark eller liknande ställen); om bilen körs av en person som inte har rätt till detta enligt uthyrningskontraktet; försäkringen täcker inte assistans eller resekostnader som uppkommer vid däckskada, borttappade nycklar, om bilens batteri urladdas genom att bilen lämnas med lyset på, byte av bil vid skada, bogsering eller utgifter till bärgning.
• Om bilen lämnas i osäkra omgivningar, t. ex. öde platser som gör det enklare att göra inbrott i bilen.
• Självriskelimineringen täcker inte 20 % av skador som tillfogas andra personers egendom om kunden bär skulden till skadan.

2. Försäkring mot skada på tredje parts egendom.
Denne försäkring befriar kunden som hyr bilen och som har en krock och orsakar skador på andra personers egendom från allt civilrättsligt ansvar. Denna försäkring kostar 3 US $ per dag man hyr bilen.

3. Personskadeförsäkring (PAI – Personal Accident Insurance).
Denna personskadeförsäkring täcker medicinska utgifter när kunden kör i den auktoriserade bilen och lider skada i samband med en olycka medan kunden befinner sig inne i bilen. Försäkringstäckningen uppgår till 3 000 000 colones (eller motsvarande summa i USD till aktuell kurs) för medicinska utgifter vid Instituto Nacional de Seguros vårdinrättningar eller vid vårdinrättningar som anvisas av denna institution. Vid dödsfall i samband med en trafikolycka betalas upp till 1 000 000 colones (eller motsvarande summa i USD till aktuell kurs).
Personskadeförsäkringen täcker inte: om bilföraren är påverkat av alkohol eller någon annan drog. Denna försäkring kostar 3 USD per dag man hyr bilen.

Pris

Prisexempel per person: 24 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum på hotell 3*.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Upptäcktsresa i Costa Rica, 14 dagar”