Resa till Sydafrika antilop
Resa till Sydafrika girafferResa till Sydafrika GeparderResa till Sydafrika elefantResa till Sydafrika noshörning

Vandring i Sydafrika, 14 dagar

Prisexempel: 24 600 kr

Följ med till Sydafrika och upplev storviltet och djurlivet i Kruger nationalpark. Resan bjuder också på vandring i Swaziland innan ni tar er in i kungadömet Zulu. Ni besöker våtmarkerna, djurlivet och stränderna i KwaZulu-Natal och fortsätter sedan till Sydafrikas högsta berg Drakensberg där ni kan vandra på bergets stigar eller bara njuta av de spektakulära vyerna.

Artikelnr: SUNW JJa14 Kategori: Taggar: , ,

Vandring i Sydafrika, 14 dagar

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Resan kan också erbjudas som campingalternativ till reducerat pris.

Avgångar

Denna resa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Höjdpunkter under resan

 • Mpumalanga Panorama Route – sightseeing
 • Private Game Reserve – night drive
 • Kruger nationalpark – game drives
 • Swaziland – vandringar i bergen
 • Zululand – game drives och historiska platser
 • Isimangoliso Wetland Park – UNESCO världsarv
 • St Lucia – Hluhluwe viltreservat, game drive
 • Drakensberg – vandringar i bergen

Detta ingår i vår vandring i Sydafrika

 • 13 nätters övernattning.
 • Professionella safariguider.
 • Transfer i minibuss/safarifordon.
 • Entréavgifter.

Dagsprogram

Dag 1: Mpumalanga
Efter ett informationsmöte om turen tidig morgon lämnar ni Johannesburg och reser österut till Mpumalanga. På eftermiddagen besöker ni guldgrävarstaden Pilgrims Rest och utsiktsplatsen vid ”God’s window”. Ni sträcker på benen och tar en kort promenad från Mac Mac Pools, och sedan tar ni er till era chalets vid brantens kant.
Boende: chalet.
Måltider: lunch, middag.

Dag 2: Privat viltreservat
Ni börjar dagen med en längre vandring i Blyde River Canyon. På er vandring nedåt har ni utsikt över ”the Tree Sisters” och floden nedanför. Efter lunchen tar ni er till ett privat viltreservat i Lowveld där ni njuter av en game drive som sträcker sig in på kvällen. Senare på kvällen har ni också möjlighet att uppleva djurlivet då ni sitter runt campens lägereld.
Boende: camping.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3–4: Kruger nationalpark
En höjdpunkt på er resa är en vandring i parken tidigt på morgonen med lokal guide. Ni ger er försiktigt in i buskarna för att lära er känna igen spår och andra tecken på vilt. Efter denna spännande vandring fortsätter ni till Kruger nationalpark.

Kruger är storviltsland. Här spenderar ni de följande två dagarna och letar efter de sällsynta leoparderna, de majestätiska lejonen och de mäktiga elefanterna. Ni gör game drives på morgon och eftermiddag med avbrott för vila i campen mitt på dagen när det är som varmast. Era professionella och kunniga guider kommer under er tid här att berätta om områdets ekologi, flora och fauna. Möjlighet till game drives nattetid med lampor finns (tilläggskostnad).
Boende: chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5–6: Kingdom of Swaziland
Ni ankommer till Swaziland och färdas genom ett bördigt område med fruktodlingar innan ni når Swazilands berg. Ni spenderar två nätter i Malalotja naturreservat med en hel dags vandring genom detta sällan utforskade reservat. Zwazifolket har ett rikt kulturarv och ni kommer att besöka deras hantverks- och medicinmarknad under dag 7 när ni passerar genom huvudstaden Mbabane.
Boende: chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7–8: Isimangoliso Wetland Park
Ni åker tillbaka in i Sydafrika och tar er in i hjärtat av Zululand. Ni spenderar morgonen i Hluhluwe viltreservat där man har arbetat med att bevara noshörningar. Sen eftermiddag besöker ni False Bay för en underbar 2–3 timmars vandring genom skogen och utmed flodmynningen där ni ser olika fåglar och får lära er hur viktiga våtmarkerna är. Isimangaliso är ett av UNESCO:s världsarv. Parken är unik för sin anmärkningsvärda kombination av sjöar, subtropiska kustlinje och djurliv.
Boende: lodge.
Måltider: 2 x frukost, 2 x lunch, 1 x middag.

Dag 9–10: Zululand
Ni lämnar kusten och tar er vidare förbi Zululands natursköna kullar och dalar till den lilla staden Dundee. Här stod striderna mellan Zulufolket och de europeiska trupperna, och stridsropen sägs fortfarande eka mellan kullarna. Ni spenderar tid på det informativa museet Tulana innan ni checkar in på er lodge. På eftermiddagen finns tid att spendera som ni vill.

Följande morgon utforskar ni Islandlwana slagfält. Efter det ger ni er av på en 4–5 timmars vandring i fotspåren av två brittiska flyktingar, genom Zululands böljande kullar till Buffalo River. Senare på dagen besöker ni Rourkes Drift för att sedan återvända till lodgen.
Boende: lodge
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11–12: Drakensberg
Dessa dagar får ni bevittna storheten hos Drakensberg och dess landskap, och känna den svala och uppfriskande bergsluften. Ni övernattar vid foten av berget och tillbringar dagen med att vandra längs stigarna eller med ett dopp i det klara vattnet. Er lodge är en fantastisk plats för att avnjuta den praktfulla utsikten och för avkoppling i slutet av er resa.
Boende: chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 13: Drakensberg
Ni börjar dagen med en tidig frukost och tar er sedan till Witsieshoek, vid foten av den magnifika Sentiel Peak. I slutet av en grusväg startar er vandring till toppen av Drakensberg Amphietheatre och det vackra Tugella Falls. Här har ni en oöverträffad utsikt över KwaZulu-Natal. Efteråt tar ni er till lodgen som ligger högt upp i bergen (2 300 m) med utsikt över bergskedjan Mont-Aux-Sources.
Boende: chalet.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 14: Johannesburg/Avslutning
Ni har en lugn start på resans sista dag. Chansen finns att ni får se den utrotningshotade skäggamen i skyn ovanför innan ni tar er tillbaka till Johannesburg. Resan avslutas kl.17.00.

Pris

Prisexempel per person: 24 600 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SUNW JJa14

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Vandring i Sydafrika, 14 dagar”