Paket: Vandring i Sydafrika, 14 dagar

Prisexempel: 24 600 kr

Upplev storviltet och djurlivet i Kruger nationalpark! Vi njuter av vandring i Swaziland, innan vi tar oss in i kungadömet Zulu. Vi besöker våtmarkerna, djurlivet och stränderna i KwaZulu-Natal innan vi fortsätter till Drakensberg.

Artikelnr: SUNW JJa14 , , , ,

Vandring i Sydafrika, 14 dagar

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Resan kan också erbjudas som campingalternativ till reducerat pris.

Avgångar

Denna resa har fasta avgångar ungefär två till tre gånger i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Höjdpunkter under resan

 • Mpumalanga Panorama Route – sightseeing
 • Private Game Reserve – night drive
 • Kruger National Park – game drives
 • Swaziland – mountain walks
 • Zululand – game drives & historic battlefields
 • Isimangoliso Wetland Park – Unesco world heritage site
 • St Lucia – Hluhluwe game reserve game drive
 • Drakensberg Mountains – mountain walks

Detta ingår i vår vandring i Sydafrika

 • 13 nätters övernattning.
 • Professionella safariguider.
 • Transport i minibuss/safarifordon.
 • Entréavgifter.

Dagsprogram

Läs en utförligare beskrivning på engelska.

Dag 1: Mpumalanga
Kl. 06.30, efter informationsmötet om turen, lämnar vi Johannesburg och reser österut till Mpumalanga. På eftermiddagen besöker vi guldgrävarstaden Pilgrims Rest och utsiktsplatsen vid ”God’s window”. Vi sträcker på benen och tar en kort promenad från Mac Mac Pools och sedan tar vi oss till våra chalets vid brantens kant.
Boende: Chalet.
Måltider: lunch, middag.

Dag 2: Private game reserve
Vi börjar dagen med en längre vandring i Blyde River Canyon. På vår vandring nedåt har vi utsikt över ”the Tree Sisters” och floden nedanför. Efter lunchen tar vi oss till ett privat viltreservat i Lowveld där vi njuter av en gam drive som sträcker sig in på kvällen då vi måste använda lampor. På kvällen har vi möjlighet att uppleva djurlivet runt lägerelden i campen.
Boende: Camping.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3–4: Kruger National park
En höjdpunkt på vår tur är en vandring i parken med lokal guide tidigt på morgonen. Vi ger oss försiktigt in i buskarna för att lära oss att känna igen spår och andra tecken på vilt vi hoppas få se. Efter vår spännande vandring fortsätter vi till Kruger National Park.
Detta är storvilts land. Här spenderar vi de följande två dagarna och letar efter de sällsynta leoparderna, de majestätiska lejonen och de mäktiga elefanterna.
Game drives på morgon och eftermiddag med avbrott för vila i campen mitt på dagen när det är som varmast. Våra professionella guider kommer att förmedla sina breda kunskaper om ekologi, flora & fauna under vår tid i bushen. Möjlighet till game drives nattetid med lampor finns (kostar extra).
Boende: Chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5–6: Kingdom of Swaziland
Vi ankommer till Swaziland och färdas genom ett bördigt område med fruktodlingar innan vi kommer till Swazilands berg. Vi spenderar två nätter i Malalotja naturreservat med en hel dags vandring genom detta sällan utforskade reservat. Zwazifolket har ett rikt kulturarv och vi kommer att besöka deras hantverks- och medicinmarknad under dag 7 när vi passerar igenom huvudstaden, Mbabane.
Boende: Chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7–8: Isimangoliso Wetland Park
Vi åkers tillbaka in i Sydafrika och tar oss in i hjärtat av Zululand. Vi spenderar morgonen i Hluhluwe viltreservat där bevarandet av noshörningar har prioriterats. Sen eftermiddag besöker vi False Bay för en underbar 2 – 3 timmars vandring genom skogen och utmed flodmynningen där vi ser olika fåglar och får lära oss hur viktiga våtmarkerna är. Isimangaliso är ett av UNESCOs världsarv. Parkens är unik på grund av dess anmärkningsvärda kombination av sjöar, subtropiska kustlinje och djurliv.
Boende: Lodge.
Måltider: 2 x frukost, 2 x lunch, 1 x middag.

Dag 9–10: Zululand
Vi lämnar kustlinjen tar oss vidare förbi Zululands natursköna kullar och dalar till den lilla staden Dundee. Här stod striderna mellan Zulufolket och de europeiska trupperna – stridsropen ekar ännu mellan kullarna. Vi spenderar tid på det informativa muséet Tulana innan vi ”checkar in” på vår lodge. På eftermiddagen finns tid att spendera som man vill.
Följande morgon utforskar vi Islandlwana battlefield innan vi ger oss iväg på en 4 – 5 timmars vandring i fotspåren på två brittiska flyktingar, genom Zululands böljande kullar till Buffalo River. Senare på dagen besöker vi Rourkes Drift för att sedan återvända till lodgen.
Boende: Lodge
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11–12: Drakensberg
Vi bevittnar storheten hos Drakenbergs eller Ukhahlamba ” Barrier of Spears” bergen. Övernattning görs vid foten av berget och dagen tillbringar vi med att vandra längs stigarna eller med ett dopp i det klara vattnet. Den svala bergsluften är uppfriskande och stärkande och vår lodge är en fantastisk plats för att avnjuta den praktfulla utsikten och för avkoppling i slutet av vår tur.
Boende: Chalet.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 13: Drakensberg
Vi börjar dagen med en tidig frukost och tar oss sedan till Witsieshoek, vid foten av den magnifika Sentiel Peak. I slutet av en grusväg startar vår vandring till toppen av Drakensberg Amphietheatre och det vackra Tugella Falls, här har vi en oöverträffad utsikt över KwaZulu-Natal. Efteråt tar vi oss till lodgen placerad högt upp i bergen (2 300 m) med utsikt över bergskedjan Mont-Aux-Sources.
Boende: Chalet.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 14: Johannesburg/Avslutning
Vi har en lugn start på dagen med chans till att få se den hotade skäggamen i skyn ovanför, innan vi tar oss tillbaka till Johannesburg. Turen avslutas kl.17.00.

Pris

Prisexempel per person: 24 600 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Artikelnr: SUNW JJa14

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Vandring i Sydafrika, 14 dagar”