Malaysia
Start » Asien » Malaysia » Malaysias högland, regnskog i Belums, Penang och sol & bad, 15 dagar

Malaysias högland, regnskog i Belums, Penang och sol & bad, 15 dagar

Upplev Malaysias högland Cameron Highlands med fantastisk natur och den urgamla regnskogen i Belum med sitt rika djur- och naturliv. På Malaysias västkust finns ett orangutangcenter där man återanpassar orangutanger i det vilda. Kulturen står Penang för, en ö i Indiska oceanen där olika kulturer mixas. Här finns fantastiska byggnader och färgrika marknader. Avsluta med avkoppling på ön Langkawi eller i östra Malaysia på Perhentian.

Prisexempel

46,300 kr

Din Resekonsult till Asien

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta Cornelia så hjälper vi dig mer än gärna

Resa till västra Malaysia

Detta resa är en fristående resa utan fasta avresedatum.

Detta ingår i resan till Malaysia

 • Flyg Skandinavien – Kuala Lumpur och Langkawi/Perhentian – Skandinavien.
 • Inrikesflyg Penang – Langkawi/Perhentian.
 • Alla flygskatter.
 • 14 nätters boende på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet. Uppgradera till 5-stjärniga hotell mot pristillägg.
 • All transfer.
 • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
 • Privat transfer och turer med engelsktalande chaufför/guide, utom under bussturerna.
 • Turer med engelsktalande guider.

Detta ingår inte

 • Tidig incheckning och sen utcheckning som inte nämns i resplanen.
 • Dricks.
 • Övriga måltider.
 • Video- och kameraavgifter.

Dagsprogram

Dag 1: Kuala Lumpur
När du anländer till Kuala Lumpurs internationella flygplats möts du av arrangörens representant som tar dig till hotellet. Efter incheckning finns tid till att bekanta dig med Kuala Lumpur på egen hand.
Boende: Hotel Stripes Kuala Lumpur 4* (superior) eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Kuala Lumpur
Efter frukost blir det en rundvandring i staden som är känd för sin skönhet, med allt från modern elegans till gammal charm. Staden bjuder på en härlig blandning av koloniala och orientaliska landsmärken. Turen tar er bland annat till kungens palats och National Monument vid Lake Gardens, den vackra nationalmoskén. Turen avslutas vid de magiska Petronas Twin Towers. Du återvänder sedan till hotellet och har resten av dagen fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Stripes Kuala Lumpur 4* (superior) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Kuala Lumpur Malaysia

Dag 3: Kuala Lumpur – Cameron Highlands 
Frukost på hotellet och utcheckning.
Du blir upphämtad på hotellet för att resa norrut mot Cameron Highlands. Cameron Highlands ligger högt beläget i Malaysia och därför ett något svalare klimat och fullständigt sprudlar av grönska som sträcker sig över ett böljande landskap. Resan går via en naturskön väg upp till 1 500 meter över havet. På vägen gör du ett stopp vid Iskandar vattenfall och besöker en av de aboriginska (Orang Asli) byarna. Checka in på hotellet och njut av frisk lantluft i det frodiga landskapet med sin charmiga engelska byatmosfär.
Boende: Strawberry Park 4* (superior) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Cameron Highlands 
När du ätit frukost väntar en halvdagstur i Cameron Highlands. På grund av den låga temperaturen (under 15 grader Celsius) under natten, trivs många arter av mossor, rankor, rosor och vilda orkidéer här. Dagen börjar med ett besök på Sungei Palas teplantage och du får se varför den kallas “The Giant Green Carpet of Malaysia”. Därefter följer ett besök på den lokala marknaden och en jordgubbsfarm. Efter turen släpps du av vid ditt hotell och resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Strawberry Park 4* (superior) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Malaysia Teplantage Cameron Highlands

Dag 5: Cameron Highlands – Belum 
Efter frukost börjar resan mot Pulau Banding, en konstgjord ö som ligger i Temenggor Lake i delstaten Perak där den 130 miljoner år gamla och orörda Belum Rainforest ligger. Regnskogen är hem för ett stort antal arter av unika djur och växter. På vägen gör du ett stopp vid den kungliga staden Kuala Kangsar, där du besöker Ubudiah-moskén, Iskandariah-palatset och Istana Kenangan-museet, en unik träbyggnad helt byggd utan spikar. Vid ankomst till Belum checkar du in på Belum Rainforest Resort och har resten av dagen fri.
Boende: Belum Rainforest Resort 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Belum  
Idag får du utforska Belum, den äldsta regnskogen på jorden. Under dagen väntar en båttur på sjön Temenggor och ett besök till byn Orang Asli där du får möta lokalbefolkningen för att se deras traditionella livsstil och kanske köpa några av deras handgjorda alster av bambu och pandanusblad. Du kan också göra en kortare vandring i djungeln i hopp om att få se den sällsynta rafflesian, världens största vildblomma. Blomman väger 6–8 kg och mäter upp till 90 cm.
Boende: Belum Rainforest Resort 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Belum – Penang
När du ätit frukost och checkat ut från resorten går resan vidare till Penang. På väg dit stannar du till vid Orangutang Utan Island, en fristad för orangutanger där de lever fritt. Du passerar sedan en av världens längsta broar över till Penang Island. Incheckning på hotellet och sedan tid för avkoppling eller någon aktivitet på egen hand.
Boende: Hotel Areca 4* (garden room) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Penang 
Idag kommer du att bekanta dig med det multikulturella Malaysia som är väl representerat i Penang. Dagens guidade tur tar dig till Penang Museum, Chinatown med sin färgstarka marknad och Little India. Det blir också ett besök på Khoo Kongsi Clan House, där det finns fantastiska träarbeten av kinesiska hantverkare, och till det fjärde längsta liggande thailändska buddhisttemplet i världen. Du återvänder sedan till hotellet och har resten av dagen fri för att upptäcka staden på egen hand.
Boende: Hotel Areca 4* (garden room) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Penang

Dag 9: Penang och vidare till paradisö
Efter frukost spenderar du förmiddagen på egen hand tills det är dags att fortsätta till någon av de exotiska öarna Langkawi eller Perhentian. Du reser med inrikesflyg till Langkawi eller Kota Bahru och sedan bil (och båttransfer om du ska till Perhentian).
Boende: Se alternativ nedan.
Måltider: frukost.

Dag 10–14: Sol och bad
Njut av sköna dagar på stranden eller hotellet. Varför inte göra någon dagsutflykt eller aktivitet för att utforska ön?

Boende på Langkawi: Berjaya Langkawi Beach Hotel 5*  (rainforest chalet) eller likvärdigt, inkl. frukost.

Boende på Perhentian: Coral View Island Resort 3* (deluxe sea view) eller likvärdigt, inkl. frukost.

Dag 15: Hemresa
Efter frukost hämtas du av en transfer och åker till flygplatsen för att resa vidare hem. Trevlig hemresa!
Måltider: Frukost.

Pris

Prisexempel per person inkl. Langkawi: 47 600 SEK.
Prisexempel per person inkl. Perhentian: 46 300 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALAY5

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.