Resa till Vietnam Halong Bay kryssning

En smak av Vietnam, 13 dagar

Prisexempel: 14 900 kr

Följ med på en upplevelserik resa genom Vietnam från söder till norr. Resan startar i landets största stad Ho Chi Minh City och avslutas i myllrande huvudstaden Hanoi. Däremellan besöker du bland annat Hoi An som är berömd för sin gamla arkitektur, Whale Islands vita palmkantade stränder och den tidigare kejsarstaden Hue vid den väldoftande Perfume River. Du bestämmer själv vad du vill göra på de olika resmålen och har därför stora möjligheter att låta dina intressen styra vad du vill se av Vietnam.

 

Artikelnr: ASI8 , ,

En smak av Vietnam

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året om.

Resan är privat med egen lokal, engelsktalande chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa enligt dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam

  • Flyg Skandinavien–Ho Chi Minh City och Hanoi–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Nattåg Ho Chi Minh City–Nha Trang i 4-bäddskupé soft berth.
  • Nattåg Hue–Hanoi i 4-bäddskupé soft berth.
  • Båt Whale Island t/r.
  • Boende och måltider enligt dagsprogrammet.
  • Privata transfers och transporter under rundturen inkl. flygtransfer.
  • Inträden.
  • Engelsktalande färdledare.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Ho Chi Minh City
Vid lunchtid träffar du din guide i hotellets lobby för att utforska staden. Tack vare stadens långa och rika historia finns mycket att se här, och i morgon får du tid att på egen hand utforska staden.
Boende: Asian Ruby Select Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alternativt Mường Thanh Sai Gon Hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: inga.

Resa till Vietnam Ho Chi Minh City

Dag 2: Utforska Ho Chi Minh City
I dag får du utforska mångmiljonstaden Ho Chi Minh City på egen hand. De främsta sevärdheterna är Chinatown med dess många vackra tempel, Reunification-palatset och Mariamman-templet. Den fantastiska katedralen Notre Dame är också väl värd ett besök. Du som vill shoppa kan strosa längs Dong Khoi, Ho Chi Minh Citys främsta shoppinggata. Här finns många affärer, lyxbutiker, kafeér och barer. Vill du hellre utforska Vietnams landsbygd kan du ta en stillsam båtfärd på Mekongdeltat och blicka ut över det vackra landskapet och byarna som passerar förbi. Läs mer om den tillvalsturen nedan.
Boende: Asian Ruby Select Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alternativt Mường Thanh Sai Gon Hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Tillvalstur dag 2: Ho Chi Minh – Mekong-deltat

Du hämtas på hotellet klockan 08.00 för transfer till båten i My Tho. Sedan väntar en dag full av upplevelser av den vackra landsbygden och livet i Mekongdeltat. Båten färdas på Tien River och stannar till vid några av öarna. På vägen får du bland annat se fiskodlingar och fruktträdgårdar, besöka en biodling och lyssna på traditionell vietnamesisk musik. Du får också njuta av härlig tropisk frukt, färsk kokosmjölk och lokala specialiteter som honungste och kokosnötsgodis. Under dagen får du också kliva ombord i en roddbåt som glider fram på en liten kanal i det vackra landskapet. Du får också åka i en hästdragen vagn på en av öarna och får då se mer av lokalbefolkningens vardagsliv. Därefter återvänder du till båten som vid 15-tiden går tillbaka till My Tho varifrån du åker bil tillbaka till Ho Chi Minh City. I turen ingår: privat transport, engelsktalande färdledare, inträden, privat båtfärd på Mekongfloden och en lunch på en lokal restaurang. 

 

Dag 3: Nattåg Ho Chi Minh City – Nha Trang
I dag fortsätter resan till Nha Trang. Fram till nattågets avgångstid kan du fortsätta utforska Ho Chi Minh City. Du som vill kan ta en tur till Tay Ninh och Cu Chi, läs mer om den tillvalsturen nedan. På kvällen kliver du på nattåget Reunification Express SE4 som ankommer Nha Trang tidigt nästa morgon. Middag och frukost kan köpas ombord på tåget.
Måltider: frukost. 

Tillvalstur dag 3: Tay Ninh och Cu Chi-tunnlarna

På morgonen hämtas du på hotellet för en tre timmars bilfärd till templet Tay Ninh, centrum för den färgstarka religionen Cao Dai. Det fantastiska templet är en explosion av färg och form, och här kan du bevittna en fascinerande ceremoni som äger rum klockan 12:00 varje dag. Efter besöket fortsätter färden 1,5 timme till Cu Chi-tunnlarna för lunch på en lokal halalrestaurang och besök i tunnlarnas underjordiska byar. Detta omfattande tunnelkomplex började grävas ut 1948 för att skydda den vietnamesiska gerillan från franska attacker. Tunnlarna fungerade både som transportsystem, förråd av vapen och mat, sjukhus och som bostäder för gerillakrigare under Vietnamkriget. Du återvänder till Ho Chi Minh City på kvällen. I turen ingår: privat transport, engelsktalande färdledare, inträde, lunch på en lokal restaurang. 

 

Dag 4: Nha Trang på egen hand
Nha Trang är ett tropiskt paradis och ett populärt resmål både för vietnameser och utländska turister. Här hittar du vackra stränder och en levande stad med mycket att se och göra. Simma i havet, ta en promenad längs den 6 km långa stranden eller vila benen på ett kafé eller en restaurang vid vattnet. Nha Trang Bay är också perfekt för snorkling och dykning. Här kan du bland annat se jättemuräna, den förunderliga grodfisken och den enastående vackra mandarinfisken.
Boende: Luxury Nha Trang Hotel 3* (standardrum) eller likvärdigt, alternativt Michelia Hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: inga.

Resa till Vietnam Nha Trang

Dag 5: Nha Trang – Whale Island
På morgonen hämtas du vid hotellet och körs sex mil norrut till Van Ninh. Därifrån är det en tio minuters båtfärd till Whale Island, ett sant paradis. Njut av vita palmkantade stränder, kristallklart vatten och den avslappnade atmosfären.
Boende: Whale Island Resort (standardrum med trädgårdsutsikt) eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Resa till Vietnam Whale Island Strand

Dag 6: Whale Island på egen hand
Spendera dagen som du vill på Whale Island. Sola, simma eller koppla av i en hammock med en god bok. Vill du aktivera dig kan du till exempel snorkla, dyka, segla eller paddla kajak i det kristallklara vattnet. Du kan också ta en promenad genom de natursköna omgivningarna och njuta av den spektakulära solnedgången.
Boende: Whale Island Resort (standardrum med trädgårdsutsikt) eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 7: Whale Island – Sa Huynh
I dag lämnar du Whale Island och tar båten tillbaka till fastlandet och fortsätter med lokalbuss till den lilla kuststaden Sa Huynh. När du kommer fram kan du koppla av på den underbara stranden eller strosa genom staden. Du som är intresserad av historia och arkeologi kan titta på de unika 2000 år gamla gravurnorna från Sa Huynh-kulturen som upptäcktes här i början av 1900-talet.
Boende: Sa Huynh Resort (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Sa Huynh – Hoi An
Nästa etapp av resan tar dig till Hoi An, halvvägs upp genom Vietnam. Den natursköna färden längs kusten tar mellan tre och fyra timmar. Många ser Hoi An som en av de vackraste platserna i Vietnam. Här finns de så kallade tunnelhusen, traditionella smala hus där köpmän och deras familjer bodde och sålde sina varor. En del av dessa hus kan du titta in i om du ger ägarna dricks. Här finns också ett vackert kinesiskt tempel och andra byggnader som är väl värda ett besök.
Boende: Kiman Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alternativt Green Heaven Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Hoi An

Dag 9: Utforska Hoi An
I dag kan du utforska Hoi An på egen hand. Det finns många intressanta och spännande aktiviteter du kan välja mellan. Följ med på en tur i gamla stan, besök Japanska bron, marknaden eller museet för Sa-Huynh-kulturen. Du kan också lära dig mer om vietnamesisk matlagning i en traditionell matlagningskurs. Det finns också dagturer till My Son, en samling med övergivna Hindu-tempel. Dessa ruiner var en gång huvudstaden och det religiösa centrumet för Cham-kulturen som blomstrade mellan 900- och 1000-talen.
Boende: Kiman Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alternativt Green Heaven Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost. 

Dag 10: Hoi An – Da Nang – Hue
I dag fortsätter resan mot Hue längs den vackra kustvägen. På vägen stannar du till i Da Nang, Vietnams tredje största stad. Du som vill kan på egen hand besöka Cham-museet. Detta fascinerande museum har en imponerande samling med konst, statyer, skulpturer och andra föremål från Cham-kulturen. Du kan också besöka de berömda marmorbergen, fem bergstoppar i kalksten med grottor som under lång tid har fungerat som religiösa platser. Efter stoppet i Da Nang fortsätter den vackra turen längs kusten till den tidigare kejsarstaden Hue. Den förbjudna staden här är ett måste att besöka!
Boende: New Star Hotel 3*  (superiorum) eller likvärdigt, alternativt Eldora Hotel 4* (deluxerum med utsikt över staden) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Kejsarstaden hue

Dag 11: Nattåg Hue – Hanoi
Fram till nattågets avgångstid under sen eftermiddag har du tid att utforska Hue på egen hand. Besök till exempel den forntida kungliga staden i centrala Hue eller de kungliga gravkamrarna nära staden. För dig som vill se staden från vattnet finns fina båtturer på Perfume River. Dong Ba-marknaden och Kim Longs sommarhus är också värda ett besök. På eftermiddagen kliver du på nattåget Reunification Express SE4 till Hanoi.
Måltider: frukost. 

Resa till Vietnam Hanoi

Dag 12: Stadstur i Hanoi
Nattåget ankommer till Hanoi på morgonen och du kan då ge dig ut och utforska denna myllrande huvudstad. Staden har många inbäddade sjöar, och vill du utforska gamla stan är Hoan Kiem-sjön en ideal plats att starta på. Här hittar du också sevärdheter som Turtle Tower, Ngoc Son-templet och Thang Long-teatern. Teatern är särskilt intressant och är berömd för sin dockteater med dagliga föreställningar. I de historiska franska kvarteren finns många charmiga koloniala byggnader att titta på. Du bör också besöka det enorma Temple of Literature, Hanois första universitet som byggdes år 1070.
Boende: First Eden Hotel 3* (deluxerum) eller likvärdigt, alternativt Mường Thanh Hanoi Centre Hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: inga.

Dag 13: Hanoi – Skandinavien
I dag är det dags att lämna Hanoi och flyga hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 14 900 SEK.

Prisexemplet gäller 3* boende, lägsta flygpris och under billigaste perioden när ni är minst fyra personer i sällskapet.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “En smak av Vietnam, 13 dagar”