Resa till Vietnam Mai Chau
Resa till Vietnam Ky Son CykelturResa till Vietnam Halong BayResa till Vietnam MekongdeltatResa till Vietnam Ho Chi Minh City SOS BarnbyarResa till Vietnam Phu Quoc Long Beach

Vietnam Fair Trip-resa, 15 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Vill du uppleva det genuina Vietnam bortom turiststråken? Denna resa fokuserar på hållbar turism på landsbygden i främst norra Vietnam. Här får du träffa lokalborna i byarna och lära känna deras kultur. Du får också möjligheten att hjälpa till i jordbruket och med andra vardagssysslor som matlagning. Fyra nätter i homestay hos lokala familjer ingår. Andra höjdpunkter under resan är en kryssning i världsarvet Halong Bay, en båttur i Mekongdeltat och fyra nätter på paradisön Phu Quoc.

Artikelnr: ASI20

Fair trip-resa till Vietnam

Detta är en privat rundresa med egen guide. Resan kan genomföras alla dagar året runt.

Resan ingår i vårt Fair Trip-koncept – den uppfyller strikta hållbarhetskriterier och att man kommer nära det lokala livet på resmålet. Man bor till exempel hos lokalbefolkningen och på ekolodger, gör eko-aktiviteter och deltar i olika lokala kulturella aktiviteter. Utflykterna stödjer också lokala projekt på resmålen. I Fair trip-resorna ingår även klimatreduktion via Fly Green Fund och en donation till ett lokalt projekt.

Detta ingår i resan till Vietnam

 • Flyg Arlanda–Hanoi, Ho Chi Minh City–Arlanda i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Hanoi–Ho Chi Minh City och Ho Chi Minh City–Phu Quoc t/r i ekonomiklass.
 • Flygskatter.
 • Boende 10 nätter på hotell 3*/4*. Namngivna i programmet eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Boende 4 nätter i homestay.
 • Nedan dagsprogram.
 • Måltider enligt programmet.
 • All transfer inom programmet.
 • Engelsktalande guide.
 • Klimatreduktion.
 • Donation till ett lokalt miljöprojekt.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Hanoi
På Noi Bai internationella flygplats blir ni välkomnade av en guide som kör er till ert hotell.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superior) eller O’ Gallery Premier Hotel 4* (premium)
Måltider: –

Dag 2: Hanoi – Ky Son (homestay)
På morgonen åker ni vidare till Moon Garden Homestay i Ky Son där ni välkomnas med grönt te. På förmiddagen får ni upptäcka Moon garden Home stay och Ky Son village på egen hand, till exempel den lokala marknaden och dagis. Vi lagar och äter lunch tillsammans, sedan väntar en härlig spabehandling för händerna med traditionell örtmassage. Därefter kan ni koppla av eller umgås med värdfamiljen och lära er om deras kultur och vardagsliv. Vill du lära dig lite vietnamesiska hjälper någon av familjemedlemmarna gärna till med det.

På eftermiddagen kan ni välja mellan att ta en kortare (6 km) eller längre (12 km) cykeltur. Turerna går till några byar, där ni träffar lokalbefolkningen och får lära er om deras vardagsliv. Beroende på säsong får ni hjälpa till att ploga, så eller skörda grödor som ris, majs eller sötpotatis. Ni besöker också förskolan om den är öppen. Den längre turen går även till den gamla byn Duong Lam där ni får se historiska byggnader som Mia-pagodan och Mong Phu. Vägen tillbaka går via byn Thang Thac där ni får se Ngo Quyens grav och Phung Hungtemplet.

Tillbaka på Moon Garden kopplar ni av med ett uppfriskande ångbad med örter. I väntan på att badet ska bli klart får ni provsmaka lokala drycker och lokal mat, som majs, sötpotatis, cassava, jordnötter och lokala efterrätter. Efter badet får ni vara med om buddistiska kvällsbön och sedan väntar middag. Kvällen avslutas med ett varmt fotbad med medicinska örter som sägs ge djupare sömn.
Boende: Moon Garden Homestay 3*
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 3: Ky Son – Mai Chau – Mai Hich (homestay)
Ni börjar morgonen med den traditionella morgongymnastiken Yijinjing innan ni äter frukost. På förmiddagen reser ni vidare till byn Mai Hich. På vägen passerar ni byar, risfält och marknader. Ni stannar till vid Thung Khe-passet för att blicka ut över landskapets kullar och dalar. I Mai Hich välkomnas ni av era värdar som serverar en hemlagad lunch med lokala specialiteter.

På eftermiddagen promenerar eller cyklar ni i de vackra omgivningarna med dess byar, stylthus, fiskdammar och risfält. Ni får möjlighet att ta del av det vardagliga jordbruket och besöker ett traditionellt vävkooperativ, där ni kan köpa fina souvenirer. Därefter väntar rafting på Xiafloden där ni lugnt flyter fram på bambuflottar. Ni promenerar genom majsfält och risodlingar och får se det lokala vardagslivet på landsbygden.

På kvällen checkar ni in på ert mysiga homestay. Ni äter middag till traditionell musik och dans som framförs av ungdomar från den lokala folkgruppen thai. Den som vill är också välkommen att delta i dansen och prova lokal alkoholhaltig dryck.
Boende: homestay i Mai Hich
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 4: Mai Hich – Pu Luong naturreservat, vandring
Efter frukost åker ni till Pu Luongs naturreservat. Det är en rofylld region med ett mycket vackert landskap som domineras av skogsbevuxna berg och risfält. Ni åker in i reservatet genom en hisnande bergspassage och får en fantastisk panoramavy över dalen. Ni kommer fram till ert boende lagom till lunch.

På eftermiddagen åker ni till Chamfloden för att vandra i reservatet. Efter en stund kommer ni fram till de speciella vattenhjulen som via enkla konstruktioner forslar vatten från floden till handgjorda bambuakvedukter. Efter en kort vila får ni sedan vara med om ett nytt raftingäventyr. Ni flyter stillsamt längs floden och njuter av omgivningarna. Kanske vill ni också lära er paddla och styra handgjorda flottar? Vid bron Tan Lap går ni iland och tas vidare till Pu Luong Retreat för middag.
Boende: Pu Long Retreat 3*
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Pu Luong – Ban Hieu (homestay)
Tidig morgon börjar ni vandra ner till den vackra dalen vid Pu Long Retreat. Ni går vid sluttande risterasser och på små stigar höljda i grönska. Så småningom dyker en pittoresk liten by upp vid bergets fot. Ni fortsätter vandra nedför berget och genom dalen på slingrande vägar förbi jordbruksmark, byar och vattendrag. Efter vandringen åker ni tillbaka till Pu Luong Retreat för lunch och utcheckning.

Ni åker sedan till byn Ban Hieu för vandring och övernattning. Ban Hieu är ligger lite avsides och utanför den vanliga rutten i Pu Luong naturreservat. Att vandra här ger en möjlighet att verkligen uppleva det idylliska vietnamesiska landskapet och lantlivet. Från byn har man en vacker utsikt över dalgångarna med vattenfall och gröna terrasser, små stylthus utspridda här och där och människor som utför sina vardagssysslor.
Boende: Ban Hieu Garden Lodge homestay
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Ban Hieu – Hanoi
Ni tar adjö av er värd och återvänder till Hanoi. Efter incheckning spenderar ni dagen på egen hand.
Boende: Hotel Le Carnot 3* (superior), O’ Gallery Premier Hotel 4* (premium)
Måltider: frukost och lunch.

Dag 7: Hanoi – Halong Bay kryssning
Ni lämnar Hanoi efter frukost och åker genom den natursköna landsbygden till Halong Bay. Det är utan tvekan en av Vietnams vackraste platser, och den finns med på UNESCO:s världsarvslista. Under en fem timmar lång kryssning får ni se fantastiska vyer över buktens cirka 3 000 kalkstensöar som reser sig upp ur det smaragdgröna vattnet. Öarna kantas av stränder och grottor, och ni kommer ankra i en avskild vik för att ta ett dopp och besöka en av de dolda grottorna. Ni övernattar på båten.
Boende: Glory Legend Cruise 3* (deluxerum) eller Pelican Cruise 4* (deluxerum).
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 8: Halong Bay – Hanoi, street food-tur
Frukost på båten och fortsatt kryssning i Halong Bay. Ni äter lunch innan ni lämnar båten och återvänder till Hanoi. Vår lokala guide kommer sedan ta med er på en ‘street food’-tur så att ni får utforska det vietnamesiska köket.
Boende: Gondola Hotel 3* (deluxerum) eller MK Premier Hotel 4* (luxuryrum).
Måltider: frukost, lunch och street-food-middag.

Dag 9: Hanoi – Ho Chi Minh City, välgörenhetsarbete
Transfer till Noi Bai-flygplatsen där ni tar ett morgonflyg till Ho Chi Minh City. Ni hämtas på flygplatsen och körs till hotellet för incheckning. Efter lunch på en lokal restaurang får ni besöka SOS Barnbyars barnhem i Ho Chi Minh City.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum)  eller Harmony Hotel 4* (deluxerum)
Måltider: frukost och lunch.

Dag 10: Ho Chi Minh City – Cai Be – Tan Phong – An Binh Island (homestay)
Ni checkar ut och åker sedan till Cai Be, där ni börjar med att se den flytande marknaden. Ni fortsätter till den lilla ön Tan Phong där ni tar en tur med cykel eller vandrar. Här får ni uppleva vardagslivet i Mekongdeltat, se hur lokalborna arbetar med sina odlingar och tillverkar produkter som tak av kokoslöv, hur torkad vattenhyacint blir korgar, hattar, skor…

Roddbåten tar er allt djupare in i deltats rofyllda landsbygd via mindre kanaler. Längs med floden ser ni de traditionella husen och hur invånarna lever på traditionellt vis. Lunchen äts hemma hos en familj. Ni får avnjuta en kopp te till tonerna av traditionell musik innan ni checkar in på ert homestay på ön An Binh. Ni lagar sedan er middag tillsammans med ägarna.
Boende: Ut Trinh homestay
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 11: An Binh – Ho Chi Minh City – Phu Quoc Island
Efter frukost och utcheckning tar ni en promenad i byn och njuter av den friska morgonluften. Om ni vill kan ni stanna till vid lokala verkstäder för att se tillverkning av rispapper, kokosgodis, popcorn med mera.

Med båt färdas ni i Mekongdeltat och stannar vid några tegelugnar där invånarna tillverkar vacker keramik. Båten passerar flytande byar och ni får se hur man odlar havskatt i Mekongfloden. Efter lunch på en lokal restaurang åker ni tillbaka till Ho Chi Minh City och flyger vidare till paradisön Phu Quoc.
Boende: Phu Van resort(deluxe) eller Dusit Princess Moonrise Phu Quoc resort  (Deluxe Garden view room)
Måltider: frukost och lunch.

Dag 12–14: Phu Quoc Island
Koppla av på Phu Quocs vackra, vita stränder eller utforska ön själv eller på en guidad tur.
Boende: Phu Van resort(deluxe) eller Dusit Princess Moonrise Phu Quoc resort  (Deluxe Garden view room)
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Utcheckning och transfer till flygplatsen för flyg hem via Ho Chi Minh City.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum, 3* standard: 26 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 5 500 SEK.

Prisexempel per person i dubbelrum, 4* standard: 29 500 SEK.
Enkelrumstillägg: 7 900 SEK.

Klimatreduktion via Fly Green Fund ingår i priset.

Priset avser resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och del i dubbelrum baserat på att ni är fyra personer i ert resesällskap. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum och antal personer så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftningar i valutakurserna och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI20

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Vietnam Fair Trip-resa, 15 dagar”