Resa till Vietnam Mekongdeltat båttur
Resa till Vietnam Hoi An gatulivResa till Vietnam Hanoi Water Puppet ShowResa till Vietnam Halong Bay kryssningResa till Vietnam Ho Chi Minh CityResa till Kambodja Angkor Wat tempelRes till Kambodja Angkor Bayontemplet

Vietnam & Kambodja, rundresa 14 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Följ med på en rundresa till Vietnams och Kambodjas största höjdpunkter! Vår svenska färdledare Vincent Engström tar er med till såväl livliga storstäder som till den vackra landsbygden. Ni lär känna ländernas historia, kultur och traditioner, och får kulinariska upplevelser av den lokala matkulturen. Vackra Halong Bay, kosmopolitiska Ho Chi Minh City, mysiga Hoi An, kejsarstaden Hue, bördiga Mekongdeltat, fascinerande Cu Chi-tunnlarna och Angkors magnifika tempel är några av resans höjdpunkter.

Vietnam & Kambodja rundresa

Gruppstorlek: 15–25 personer + färdledare.

Datum

25 oktober – 9 november 2019

Flyg

25 oktober: Arlanda–Bangkok 14.30–05.50 +1
26 oktober: Bangkok–Hanoi 07.45–09.35

8 november: Siem Reap–Bangkok 20.45–21.50
9 november: Bangkok–Arlanda 01.25–06.55

Detta ingår i resan till Vietnam & Kambodja

 • Flyg Arlanda–Hanoi och Siem Reap–Arlanda i ekonomiklass.
 • Flyg Hanoi–Da Nang, Hue–Ho Chi Minh och Ho Chi Minh–Siem Reap i ekonomiklass.
 • Alla flygskatter.
 • Boende 13 nätter på hotell 4* i dubbelrum. Om något av de namngivna hotellen är fullbokade bokas ett likvärdigt hotell.
 • Privat transfer i fordon med AC.
 • Privat båttur i Halong Bay.
 • Privat båttur på Parfymfloden.
 • Entréavgifter vid gemensamma utflykter.
 • Två dagar och en natt på Mekongfloden.
 • Alla listade måltider.
 • Svensk färdledare.
 • Engelsktalande lokal guide.
 • Två flaskor mineralvatten per person och dag.

Detta ingår inte

 • Visum till Kambodja.
 • Lokala flygplatsskatter.
 • Drycker.
 • Måltider utöver de som nämns i programmet.
 • Reseförsäkring.
 • Dricks.

Dagsprogram

26 okt: Ankomst till Hanoi
Vid ankomsten till Hanoi och Noi Bai Internationella flygplats välkomnas ni av den lokala arrangören och får transfer till hotellet. Ni beger er sedan ut med en cykeltaxi för att utforska Hanois gamla kvarter. Ni får också se en traditionell dockteater som utspelas i vatten. Middagen serveras på hotellet.
Boende: MK Premier Hotel 4* (Luxuryrum)
Måltider: middag.

Resa till Vietnam Hanoi

27 okt: Hanoi rundtur
Efter frukost väntar en stadsrundtur till de största sevärdheterna. Ni besöker bland annat Ho Chi Minh-mausoleet, One Pillar Pagoda från 1000-talet och templet Van Mieu (Litteraturens tempel) från år 1070 som var Vietnams första universitet. Ni äter lunch på en lokal restaurang. Därefter åker ni till Etnologiska museet som har en stor utställning om Vietnams 54 etniska minoriteter. Till fots utforskar ni sedan Hanois gamla stadsdel med sjön Hoan Kiem, Ngoc Son-templet och den röda Huc-bron. Ni bjuds också på en tur med cykeltaxi i Hanois gamla kvarter. Ni äter middag på restaurang.
Boende: MK Premier Hotel 4* (Luxuryrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

28 okt: Halong Bay
Denna dag bjuder på en fyra timmars kryssning i den fascinerande Halong Bay. Det är en av Vietnams vackraste platser och är utsett till världsarv av UNESCO. Från båten har ni en fantastisk utsikt över det pittoreska landskapet med de cirka 3 000 kalkstensklippor som sticker upp som små öar ur det klara smaragdgröna vattnet. Bland klipporna finns mängder av stränder och vackra grottor. Ni äter en härlig fisk- och skaldjurslunch ombord på båten. Efter turen återvänder ni till Hanoi där ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: MK Premier Hotel 4* (Luxuryrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay

29 okt: Hanoi – Da Nang – Hoi An
Efter frukost åker ni till flygplatsen för att flyga till Da Nang. Ni äter lunch på en lokal restaurang och besöker på eftermiddagen Chammuseet som har en imponerande samling föremål från Chamkulturen. Ni besöker också Marmorbergen, fem bergstoppar i kalksten med grottor som under lång tid fungerat som religiösa platser. Efter det åker ni vidare till hotellet i Hoi An.
Boende: Belle Maison Hadana Resort & Spa 4* (Deluxerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Hoi An

30 okt: Hoi An rundtur
Efter frukost väntar en rundtur i mysiga Hoi An. Staden har ett rikt kulturarv med många välbevarade byggnader, och finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Ni besöker bland annat Japanska bron som restes år 1593, det flera hundra år gamla Tan Ky-huset med sina olika arkitekturstilar, Fujians gamla samlingshus med utsmyckad arkitektur och Chuc Thanh-pagodan som är ett buddisttempel byggt på 1500-talet. Efter lunch åker ni vidare till den gamla kejsarstaden Hue.
Boende: Eldora Hotel 4* (Deluxe City Viewrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

31 okt: Hue rundtur
Hue är ett av Vietnams viktigaste centrum för kultur och historia. Efter frukosten tar ni en båttur på den vackra Perfume River för att besöka Thien Mu-pagoden som grundades 1601. Ni besöker sedan det majestätiska citadellet som utsetts till världsarv av UNESCO. Här tittar ni bland annat på den utsmyckade Nhon-porten, Flaggtornet, de stora kejserliga nio urnorna, de nio heliga kanonerna och Thai Hoa-palatset. Efter lunch besöker ni först Minh Mangs mausoleum och sedan den pulserande Dong Ba-marknaden där en stor mängd olika varor säljs.
Boende: Eldora Hotel 4* (Deluxe City Viewrum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

1 nov: Hue – Ho Chi Minh City
Ni flyger idag vidare från Phu Bais flygplats till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad. Efter incheckning på hotellet spenderar ni resten av dagen på egen hand.
Boende: Edenstar Saigon Hotel 4* (Deluxerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Ho Chi Minh City by night

2 nov: Cu Chi-tunnlarna och rundtur i Ho Chi Minh City
Efter frukost åker ni två timmar norrut genom ett frodigt landskap till de fantastiska Cu Chi-tunnlarna. Detta komplex av tunnlar i flera nivåer grävdes ut redan 1948 som ett gömställe för gerillan som ville undkomma de franska flyg- och marktrupperna. Under Vietnamkriget användes tunnlarna som transportvägar för mat och vapen. De användes även som sjukhus och bostäder åt Viet Cong. Ett besök i tunnlarna ger en större förståelse för dess historia, hur livet i underjorden var och vietnamesernas motståndskraft under krigen.

Resa till Vietnam Cu Chi tunnlarna

Ni äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan med en rundtur till Ho Chi Minh Citys största sevärdheter. Ni besöker bland annat operahuset, det tidigare Hotel de Ville, Notre Dame-katedralen och det ståtliga huvudpostkontoret som är en av stadens vackraste kolonialbyggnader. Ni besöker också Krigsminnesmuseet som har tankeväckande och gripande utställningar om Vietnamkriget.
Boende: Edenstar Saigon Hotel 4* (Deluxerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

3 nov: Ho Chi Minh City– My Tho – Tra On
På morgonen åker ni till My Tho där ni påbörjar en tvådagars kryssning i Mekongdeltat. Färden går med flodbåten Le Cochinchine som tar er längs Mekongfloden och in på mindre kanaler. Under dagen stannar ni till och går iland för att uppleva vardagslivet i deltat. Ni kan då ta en promenad eller cykeltur genom det pittoreska, gröna landskapet och se jordbrukarna arbeta med sina dignande fruktträdgårdar och andra odlingar. Ni fortsätter sedan er båtfärd, och mot kvällen får ni se den vackra solnedgången när ni glider fram på Mekongfloden. Ni lägger till för natten i Tra On och äter middag ombord.
Boende: Le Cochinchine Cruise 4* (Twin-/dubbelhytt)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Mekong

4 nov: Tra On – Can Tho – Ho Chi Minh City
Ni vaknar till ljudet från de flytande marknaderna intill. Efter frukost fortsätter färden till Can Tho, allt medan solen går upp över floden. I Can Tho byter ni till en mindre båt som tar er till Cai Rang-marknaden. Det är en av Mekongdeltats mest livliga flytande marknader med hundratals små båtar som trängs på floden då lokalborna försöker sälja sina varor. På förmiddagen kliver ni iland i Can Tho och åker tillbaka till Ho Chi Minh City.
Boende: Edenstar Saigon Hotel 4* (Deluxerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

5 nov: Ho Chi Minh City – Siem Reap
På morgonen flyger ni vidare till Siem Reap i Kambodja. På eftermiddagen tar ni en kort promenad vid det kungliga residenset för att titta på templet dit lokalbefolkningen går för att be. Ni fortsätter till Psar Chars, en av stadens mest livliga marknader där allt och lite till finns till salu. Därefter besöker ni Wat Bo, en stor pagod byggd på 1700-talet som har unika väggmålningar. Detta följs av middag på en lokal restaurang där ni får se en föreställning med den traditionella apsaradansen.
Boende: Saem Siem Reap Hotel 4* (Deluxerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

6 nov: Angkor Wat
Idag väntar en av resans största höjdpunkter, en heldag i den arkeologiska parken och världsarvet Angkor. Ni kommer under dagen att titta på flera magnifika tempel och andra byggnadsverk. Ni börjar med det mäktigaste av dem alla, Angkor Wat. Få platser i världen kan mäta sig med detta arkitektoniska mästerverk från 1100-talet. Efter lunch besöker ni den forntida huvudstaden Angkor med sina ruiner av praktfulla monument. Här finns Ta Prohm, ett av områdets vackraste och mest stämningsfulla tempel som med tiden har omfamnats av djungelns växtlighet. Prasat Kravan från 900-talet är känt för sina unika skulpturer och reliefer, och Södra porten är känd för de kolossala ansiktena uthuggna ur sten. Ni tittar också bland annat på det imponerande Bayontemplet, den utsmyckade Elefanternas terrass och det kungliga tempelpalatset Phimeanakas. På kvällen får ni se den fantastiska solnedgången från toppen av tempelberget Phnom Bakeng.
Boende: Saem Siem Reap Hotel 4* (Deluxerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

7 nov: Tonle Sap Lake
Efter frukost åker ni till Poukdistriktet där ni besöker en silkesfarm. Där får ni följa hela den fascinerande processen vid framställningen av silke. Ni åker därefter till den enorma reservoaren Wester Baray som försåg de stora odlingsområdena i Angkor med vatten. På eftermiddagen åker ni vidare till Tonle Sap, en av Asiens största sjöar. Sjön är känd för sina flytande byar med skolor, sjukhus, restauranger m.m. Ni kommer att ta en tur på sjön med en traditionell båt och besöka en av byarna. Ni återvänder sedan till Siem Reap.
Boende: Saem Siem Reap Hotel 4* (Deluxerum)
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Tonle Sap sjö

8 nov: Hemresa
Dagen är fri att spendera på egen hand tills det är dags att bege sig till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 29 900 SEK.
Pris per person i enkelrum: 35 900 SEK.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Färdledare

Denna resa arrangeras av Kenzan Tours med Vincent Engström som färdledare. Vincent har tidigare arbetat som fotograf med egen firma i 25 år. Han gjorde sin första resa till Kina 1976 och ledde sin första rundresa som guide 1979. År 1993 började han organisera egna resor, och 2008 blev det ett heltidsarbete. Han har även varit färdledare i Tibet, Burma, Bhutan, Indien och Nepal. På programmet står idag Kuba, Vietnam, Kambodja, Tibet, Baltikum och Ungern där han har en egen vinkällare.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Vincent Engström samt artikelnummer ASI15. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: ASI15

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Vietnam & Kambodja, rundresa 14 dagar”