Resa till Vietnam Pu Luong

Utforska norra Vietnam med tåg, 16 dagar

Prisexempel: 28 900 kr

I Vietnam finns enormt mycket att se. Denna resa tar dig till norra Vietnam och den myllrande huvudstaden Hanoi med sina många sevärdheter. Därifrån tar du det lyxiga tåget Victoria Express till Sapa, populärt för sina vandringsleder i det vackra landskapet. Du vandrar längs frodiga risterrasser och på bergskammar för att besöka byar där olika minoritetsfolk lever enligt gamla traditioner. Här får man inte vara höjdrädd! Du bor också sex nätter på en fin resort i Hoi An där du kan koppla av med sol och bad.

Artikelnr: ASI6 ,

Utforska norra Vietnam med tåg

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras alla dagar året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider. Den aktiviteten/utflykten sker då i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna en resa som passar just dina önskemål.

Detta ingår i resan till Vietnam

  • Flyg Skandinavien–Vietnam t/r  inkl. flygskatt.
  • Boende 15 nätter i två- eller trebäddsrum.
  • Tågbiljetter Hanoi–Lao Cai t/r med Victoria Express Train Superior (4*) och Hanoi–Danang t/r med expresståg. Transfer i delux-bilar med AC.
  • Sightseeing och inträden.
  • Måltider enligt programmet.
  • Engelsktalande guider.
  • En vattenflaska max 330 ml per person och dag.

Dagsprogram

Dag 1: Hanoi – Lao Cai (Sapa)
Transfer från Noi Bai internationella flygplats till ett hotell för en stunds vila. På eftermiddagen väntar ett informationsmöte om den kommande resan. Ni får också värdefull information om Vietnam och vad ni bör tänka på. På kvällen åker ni till Ha Noi järnvägsstation för att gå ombord på nattåget Victoria Express som ska ta er till Lao Cai.

Dag 2: Lao Cai med besök i Sapa
Ni anländer till Lao Cai tidigt på morgonen och fortsätter med buss till Sapa. Ni får där frukost på ert hotell och kan koppla av fram till lunch. På eftermiddagen väntar en vandring för att besöka byn Cat Cat där h’mongfolket bor. Byn ligger i en liten dal, och ni passerar vattenfall och andra vackra naturscenarier. Ni äter middag på en lokal restaurang och kan på kvällen bekanta er med lokalbefolkningens vardagsliv i Sapa.
Övernattning i Sapa.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Vetinam Sapa Landskap

Dag 3: Sapa – lätt vandring till minoritetsby
Efter frukosten åker ni till byn Lao Chai varifrån ni vandrar i det vackra landskapet. Ni kommer att passera flera byar där olika minoritetsbefolkningar lever enligt gamla traditioner, bland annat black h’mong och dzay (eller nhang) som lever i Lao Chai. Vandringen har en del utmanande passager, som att balansera på risterrasser och på en smal bergsstig med stup.
Övernattning i Sapa.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 4: Sapa – Hanoi
Efter frukost vandrar ni till berget Ham Rong. Ni äter lunch på en lokal restaurang och får sedan transfer till Lao Cai. På eftermiddagen besöker ni red zao-folket i byn Ta Phin, och efter middagen tar ni Victoria Expresståget tillbaka till Hanoi.
Övernattning på tåget.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Hanoi – Danang med tåg
Ni anländer till Hanoi på förmiddagen och får då transfer till hotellet. På eftermiddagen får ni en stadsrundtur till stadens största sevärdheter. Bland dem finns katedralen St Joseph’s från 1886, det tidigare fängelset Hoa Lo från Vietnamkriget och affärskvarteren i det gamla området. Här kan du köpa all slags traditionellt hantverk som siden, keramik och lackarbeten. Efter middagen åker ni till järnvägsstationen för att ta nattåget till Danang.
Övernattning på tåget.
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Vietnam Hanoi Hoa Lo fängelse

Dag 6: Danang – Hoi An
Från Danang fortsätter ni med bil till Hoi An. Ni äter lunch under resan dit och checkar in på resorten vid ankomst.
Boende: Victoria Hoi An Beach Resort & Spa
Måltider: frukost och lunch.

Dag 7–13: Hoi An – sol och bad
Lediga dagar för egna aktiviteter. Här kan ni njuta av sol, härliga bad och aktiviteter som segling, jetski, vattenskidor och dykning.
Boende: Victoria Hoi An Beach Resort & Spa

Dag 14: Hoi An – Danang – Hanoi
Transfer till Danangs järnvägsstation för resa med nattåg till Hanoi. Middag och övernattning på tåget.
Måltider: frukost och middag.

Dag 15: Hanoi stadsrundtur
Personal från vår lokala arrangör möter upp vid stationen för att ta er med på en rundtur i Hanoi. Ni besöker bland annat torget Ba Dinh där Ho Chi Minh förklarade Vietnams självständighet den 2 september 1945. Här ligger också Ho Chi Minhs mausoleum. Ni fortsätter sedan till den kända Enpelarpagoden. Det buddistiska templet byggdes på 1000-talet, och hela byggnaden hålls uppe av en pelare utformad som en lotus. Ni besöker också pagoden Tran Quoc och templet Quan Thanh.

På eftermiddagen besöker ni templet Van Mieu (Litteraturens tempel) från år 1070 som var Vietnams första universitet. Andra sevärdheter under rundturen är sjön Hoan Kiem, Ngoc So-templet som ligger på en ö i sjön och den vackra röda bron Huc som leder till ön. Ni tar sedan en rundtur med cykeltaxi i Hanois gamla kvarter. Som avslutning på dagen får ni se den traditionella dockteatern som utspelar sig i vatten.
Övernattning i Hanoi.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Vietnam Hanoi Water Puppet Show

Dag 16: Hemresa
Dagen fri för egna aktiviteter. Passa på och göra de sista inköpen innan transfer till Noi Bai’s internationella flygplats för vidare färd hem.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum/trebäddsrum: 28 900 SEK.

Prisexemplet är baserat på flyg under lågsäsong. Vi reserverar oss för prishöjningar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Utforska norra Vietnam med tåg, 16 dagar”