Resa till Borneo Sukau Rainforest Lodge varan
Resa till Malaysia Borneo Sukau Rainforest Lodge flodResa till Borneo Malaysia Orientnäshornsfågel BorneoResa till Borneo Kuching OrangutangResa till Borneo Manukan Island Resort soluppgångResa till Borneo Marknad

Vilda Borneo – djur, natur & äventyr i Sarawak och Sabah, 14 dagar

Prisexempel: 47 900 kr

Följ med på en äventyrlig och spännande resa genom Borneo. Den här resan besöker bägge malaysiska delstater på Borneo: Sarawak och Sabah. Förutom att se öns spännande djur och natur hinner du även med att utforska Malaysias mest kända städer: Kuala Lumpur (KL) och Kota Kinabalu (KK). I bland annat KK finns även tid till sol, bad och vackra stränder. Destinationerna och aktiviteterna är spännande och äventyrliga och ni bor och reser bekvämt under hela resan.

Artikelnr: MALAY6 Kategorier: , Etikett:

Vilda Borneo – djur, natur & äventyr i Sarawak och Sabah

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och resan kan genomföras alla dagar året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi en resa och ett program som passar just dig. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper, övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker.

Möjligheten finns att kombinera denna resa med andra resmål och att boka extranätter i exempelvis Kuala Lumpur eller Singapore.

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kuching, Kuala Lumpur–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 13 nätter på hotell. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • 11 frukostar, 5 luncher, 4 middagar.
  • All transfer.
  • Engelsktalande guider.

Detta ingår inte

  • Dricks till guider.
  • Visumkostnader.

Dagsprogram

Dag 1: Kuching
Dina guider möter upp dig på flygplatsen i Kuching och tar dig till resans första hotell.
Boende: Pullman Kuching 4*
Måltider: –

Dag 2: Kuching
Efter frukost tar du en rundtur genom Kuching, en väldigt ren och grön stad. Här får du se stadens långa strandpromenad, butiker med lokala hantverk och Sarawak-museet. Ni äter lunch på en lokal restaurang och reser sedan till Semenggoh Wildlife Centre, ett rehabiliteringscenter för orangutanger. Här bor cirka 20 orangutanger som tränas för att så småningom kunna leva på egen hand i regnskogen.
Boende: Pullman Kuching 4*
Måltider: frukost.

Dag 3: Kuching
Efter frukost reser ni vidare till byn Bako där ni tar en båttur för att beskåda djurlivet i denna del av Borneo. Här lever bland annat näsapor och flera andra typer av apor, vildsvin, ödlor och många olika arter av fåglar. Här finns även varierad natur med mangroveskogar, stränder, tropiska träsk och regnskog.
Boende: Pullman Kuching 4*
Måltider: frukost.

Dag 4: Kuching – Nanga Sumpah
I dag reser ni till Batang Ai-reservatet genom lantliga delstaten Sarawak förbi gummi-, kakao- och chiliplantage. Ni stannar några gånger längs vägen, bland annat i byn Serian. Väl framme i Batang Ai åker ni längs floden upp till Nanga Sumpa. Här bor ni vid på en enkel lodge där du kan slappna av på verandan och prata med Iban-folket som bor här. De är ofta pratsamma och delar gärna med sig av historier och kultur medan ni smakar på det lokala risvinet.
Boende: Borneo Adventure’s lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Nanga Sumpah
Efter frukost vandrar ni i djungeln och tar er med båt till Enseluai-vattenfallet. Det finns sedan tid till att på egen hand utforska regnskogen, bada eller bara ta det lugnt. Middagen består av lokala delikatesser.
Boende: Borneo Adventure’s lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Nanga Sumpah – Kuching – Kota Kinabalu
Efter frukost reser ni längs vattnet och sedan vidare på land till Kuchings flygplats. Ni flyger till Kota Kinabalu där ni blir hämtade och körda till resans nästa hotell.
Boende: Shangri-La’s Rasa Ria Resort
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Kuching – Kota Kinabalu
Njut av värmen på stranden eller prova på någon av hotellets aktiviteter.
Boende: Shangri-La’s Rasa Ria Resort
Måltider: frukost.

Dag 8: Kota Kinabalu
Efter en tidig frukost kör ni till Poring Hot Springs för att bada i de varma källorna. På vägen stannar ni vid byn Nabalu för att smaka på lokal frukt och se de lokala hantverk som skapas av byns invånare. Här kan du även passa på att gå på en höghöjdsbana uppe bland träden för att se naturen och djurlivet på nära håll.
Boende: Shangri-La’s Rasa Ria Resort
Måltider: frukost.

Dag 9: Kota Kinabalu
Frukost på hotellet och sedan får du njuta av värmen på det sätt du själv vill.
Boende: Shangri-La’s Rasa Ria Resort
Måltider: frukost.

Dag 10: Kota Kinabalu – Sandakan – Sepilok – Abai
Tidigt på morgonen flyger ni till Sandakan. Så fort ni landat åker ni till Sepilok Orangutang Sanctuary där orangutanger återanpassas för ett bättre och friskare liv i regnskogen. Här får du se dem matas och höra mer om organisationens rehabiliteringsprogram. Ni reser sedan upp längs Kinabatangan-floden för att söka efter områdets djurliv. Efter en gemensam lunch har du chansen att vandra i regnskogen på egen hand. Efter middag tar ni ytterligare en båttur för att se de magnifika lysmaskarna som glittrar i natten.
Boende: Abai Jungle Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 11: Abai – Sukau
Ni åker på en morgontur för att titta på fåglar och se djurlivet i sjön Pita, innan ni återvänder till lodgen för att äta frukost. Besök sedan, om du vill, den närliggande Abai-byn och se deras trädplanteringsprojekt. Lunch äter ni tillsammans med en av familjerna i byn. Efteråt reser ni vidare med båt till Sukau där ni checkar in på ert nästa boende innan ni tar ännu en tur på floden för att se fåglar och de berömda näsaporna som bor här.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 12: Sukau – Sandakan – Kuala Lumpur
Efter frukost reser ni tillbaka till Sandakan. Här finns tid till att besöka stadens lokala marknad. Runt lunch flyger ni vidare till Kuala Lumpur och checkar in på hotellet.
Boende: Renaissance Kuala Lumpur Hotel 5*
Måltider: frukost.

Dag 13: Kuala Lumpur
Spendera halva dagen med att utforska allt som Kuala Lumpur har att erbjuda genom att ta en stadstur. Kuala Lumpur är verkligen en stad som har allt; Sydostasiens charm men också en fungerande infrastruktur. Här finns både koloniala byggnader och nyare mästerverk som ståtliga Petronas Twin Towers. Ni hinner bland annat se stadens gamla tågstation, den äldsta moskén och kungens palats under rundturen. Dessutom får du besöka spännande China Town och mäktiga Petronas Twin Towers.
Boende: Renaissance Kuala Lumpur Hotel 5*
Måltider: frukost.

Dag 14: Kuala Lumpur
Spendera morgonen som du själv vill. Efter lunch checkar ni ut och du får transfer till flygplatsen för hemresa. Passa på att boka på extranätter i Kuala Lumpur och fortsätt utforska denna myllrande storstad!

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 47 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris.

Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALAY6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Vilda Borneo – djur, natur & äventyr i Sarawak och Sabah, 14 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm