Resa till Safari Zambia Malawi
Resa till Zambia Victoriafallen SafariResa till Malawi Mumbu Island LakeResa till Zambia South Luangwa flodhästarResa till Malawi Shire River elefanter

Safari och äventyr i Zambia & Malawi, 16 dagar

Prisexempel: 35 900 kr

Denna resa är ett spännande safariäventyr för dig som verkligen vill uppleva Afrikas vildmark. Ni reser genom Zambia och Malawi, två av Afrikas mindre besökta safariländer. Här väntar många fantastiska naturupplevelser med höjdpunkter som de mäktiga Victoriafallen, kanottur på den imponerande Zambezifloden, tältcamping i det fria och safariturer till fots och i bil i flera nationalparker. Under resorna mellan parkerna får ni förutom det fantastiska landskapet också se det lokala vardagslivet i byarna ni passerar.

Artikelnr: SUNMALW , , , ,

Safari och äventyr i Zambia & Malawi

Denna gruppresa börjar i Livingstone i Zambia och avslutas två veckor senare i Lilongwe i Malawi.

Gruppstorlek: max 12 personer med deltagare från olika länder.

Datum

Flera avgångar finns mellan mars och november. Kontakta oss för mer information.

Höjdpunkterna på denna resa är

 • Victoriafallen – naturens underverk
 • Lower Zambezi – kanotpaddling
 • South Luangwa NP – game drive
 • Mulanje Massif – teplantager med vandring
 • Liwonde – båtkryssning och game drive
 • Lake Malawi – snorkling och fantastiska stränder.

Detta ingår i resan till Zambia & Malawi

 • Flyg Skandinavien–Livingstone och Lilongwe–Skandinavien.
 • Flygskatter.
 • Boende 10 nätter i chalets och tältlodger, 5 nätter i tält.
 • 15 frukostar, 14 luncher, 7 middagar.
 • Alla transporter och transfers.
 • Engelsktalande färdledare och lokala guider.
 • Guidade turer och game drives till fots, i bil, båt och kanot.

 

Dag 1: Livingstone
Tidig eftermiddag träffas ni på lodgen i Livingstone för information om resan. Efter det utforskar ni de spektakulära Victoriafallen där Zambeziflodens vatten störtar ner i världens största vattenfall. Victoriafallen kallas Mosi oa Tunya av lokalbefolkningen, vilket betyder Röken som dundrar. Det är ett naturens underverk och en oförglömlig naturupplevelse. Vid fallen finns många olika tillvalsaktiviteter mot tillägg, till exempel flodkryssning i solnedgången, bungyjump och flygtur över fallen för att beskåda den magiska utsikten över fallen.

Ni övernattar på Maramba River Lodge i 2-bädds safaritält med badrum. Lodgens läge i Mosi-Oa-Tunya nationalpark gör att ni har parkens djurliv inpå knuten.

Måltider: inga måltider ingår. Middag äter ni på en lokal restaurang till egen kostnad.

Dag 2: Kafue River
I dag kör ni cirka 50 mil till Kafuefloden  som är den största och längsta floden som ligger helt inom Zambia. Färden går över de rullande Miombo-skogsklädda kullarna i södra Zambia och ner i Zambezidalen till er lodge som ligger vid flodbanken. Under dagen stannar ni till för sightseeing och lunch. Övernattning på  Gwabi River Lodge i 2-bäddsrum med eget badrum. Från lodgens upphöjda däck kan ni njuta av den vackra solnedgången.

Måltider: frukost på lodgen. Lunchen tillreds av färdledarna. Middag äter ni på en lokal restaurang, kostnad tillkommer.

Dagens etapp: 505 km, ca 8 timmar exkl. stopp för sightseeing och lunch.

Dag 3: Kanotsafari på nedre Zambezifloden 
I dag väntar en spännande heldags kanotsafari i vildmarken nerför den mäktiga Zambezifloden, hem till den mytiska stamguden Nyami Nyami. Färden går förbi lokala byar och storslagna landskap till Elephant Bones Island i hjärtat av det otämjda Afrika. Här slår ni läger och tältar i det vilda utan inhägnader och lodgens bekvämligheter. I gengäld får ni en mycket speciell och nära naturupplevelse av det vilda Afrika.

Måltider: frukost på lodgen. Lunch och middag tillreds av färdledarna.

Dag 4: Forts. kanotsafari
På morgonen fortsätter ni kanotsafarin och delar floden med elefanter, flodhästar och andra vilda djur. Ni hämtas sedan av en motorbåt som tar er tillbaka längs floden till Gwabi River Lodge.

Måltider: frukost och lunch tillreds av färdledarna. Middag äter ni på en lokal restaurang, kostnad tillkommer.

Dag 5: Kafue River – Lusaka
Ni kör i dag norrut till Zambias huvudstad Lusaka via den stora East Road. Längs vägen passerar ni små byar och gatumarknader och ni når Luangwa River vid solnedgången. Ni övernattar i tält på en campingplats med tillgång dusch och andra bekvämligheter.

Måltider: frukost på lodgen. Lunch och middag tillreds av färdledarna.

Dagens etapp: 380 km, ca 6,5 timmar exkl. stopp för sightseeing och lunch.

Dag 6–8: South Luangwa nationalpark
Dag 6 kör ni ner till dalen i South Luangwa National Park. Denna avlägsna region är ett av Afrikas finaste djurskyddsområden med ett artrikt växt- och djurliv som inkluderar över 60 olika djurarter och över 400 fågelarter. I parkens olika naturtyper lever bland annat antiloper, giraffer, bufflar, lejon, leoparder, elefanter och flodhästar. Er lodge som ligger vid Luangwafloden har utsikt över nationalparken, och man ser ofta flodhästar och elefanter från poolen.

En guidad tur till fots och två game drives i öppna fyrhjulsdrivna fordon ingår, varav en på kvällen med strålkastare för att se de nattaktiva djuren. Under eftermiddagen dag 8 finns tid att antingen koppla av i lägret, ta en extra promenad med djurskådning eller att besöka byn (till egen kostnad). Ni övernattar på Wildlife Camp chalets.

Måltider:
Frukost i campen dag 6 och på lodgen dag 7–8.
Lunch dag 6–8 tillreds av färdledarna.
Middag dag 6–8 äter ni på lodgen till egen kostnad.

Etapp dag 6: 480 km, ca 8 timmar exkl. stopp för sightseeing och lunch.

Dag 9: Kuti (Malawi)
Resan fortsätter över gränsen vid Chipata till Malawi och vidare till huvudstaden Lilongwe. Där provianterar ni innan ni fortsätter till Kuti Wildlife Reserve som är hem till många olika stora däggdjursarter, inklusive giraffer, gnuer, zebror, antiloper, vårtsvin, genetter och primater. Kutis stolthet är hjordarna med de ståtliga sabelantiloperna som trivs i denna miljö och når över 100 djur. Ni övernattar i tält på en campingplats med tillgång till dusch, pool och andra bekvämligheter.

Måltider: frukost på lodgen. Lunch och middag tillreds av färdledarna.

Dagens etapp: 390 km, ca 6,5 timmar exkl. stopp för sightseeing och lunch.

Dag 10–11: Mulanje Massif
Dag 10 åker ni genom ett av Malawis berömda teplantager i Thyoloregionen innan ni beger er till er lodge i Mulanje. Mount Mulangens kala berg höjer sig majestätiskt upp till nästan 3 000 m ö.h. och tycks förminska allt annat i det omgivande landskapet. Massiven skapades för omkring 130 miljoner år sedan och det finns bevis på att människor funnits här sedan stenåldern, långt innan den första europén David Livingstone besökte platsen år 1859. Ni tar en dagstur till fots över de frodigt gröna sluttningarna där ni får se porlande åar, magiska vattenfall och beskåda de höga bergstopparna. Ni övernattar på Kara o’Mula Country Lodge i dubbelrum med badrum.

Måltider:
Dag 10: frukost tillreds av färdledarna. Kostnad för lunch och middag tillkommer.
Dag 11: frukost på lodgen. Lunch tillreds av färdledarna. Middag på lodgens restaurang, kostnad tillkommer.

Etapp dag 10: 350 km, ca 5,5 timmar exkl. sightseeing och lunch.

Dag 12–13: Liwonde
Ni fortsätter resan norrut till Liwonde. Gamla baobabträd och höga palmer formar bakgrunden till detta magnifika reservat. Liwonde täcker 548 km² av Shireflodens övre slätter och sluttningar, och huserar Malawis största återstående elefantpopulation och den kritiskt utrotningshotade svarta noshörningen. Shirefloden flyter längs Liwondes västra gräns och där får ni njuta av en båtsafari. Ni gör också en game drive i er buss över grässlätter och skogsområden på jakt efter leoparder, elefanter, flodhästar, antiloper och sällsynta dvärgpapegojor. Ni övernattar i tält på Mvuu Campsite med tillgång till gemensamma bekvämligheter.

Måltider:
Dag 12: frukost på lodgen. Lunch och middag tillreds av färdledarna.
Dag 13: frukost, lunch, och middag tillreds av färdledarna.

Etapp: 190 km, ca 3 timmar exkl. stopp för sightseeing, lunch och game drive till campen.

Dag 14–15: Lake Malawi
Malawisjön är en av Great Rift Valleys sjöar och den är Malawis juvel. I dag beger ni er till Lake Malawi nationalpark där ni tar en båt till den undangömda, aldrig bebodda tropiska ön Mumbo Island nära Cape Maclear. Öns rustika lodge är ett idylliskt paradis, och vi rekommenderar varmt att låna en kajak och åka ut och snorkla bland de guldfärgade endemiska Malawicikliderna. Ni övernattar på Mumbo Island i 2-bäddsrum med eget badrum.

Måltider: frukost, lunch och middag tillreds av färdledarna.

Etapp dag 14: 160 km, ca 3 timmar (beroende på väglaget) exkl. stopp för sightseeing.

Dag 16: Lake Malawi – Lilongwe – Skandinavien
Ni lämnar i dag fantastiska Malawisjön och återvänder till Lilongwe, solbrända, avslappnade och redo att flyga hem.

Måltider: frukosten tillreds av färdledarna.

Dagens etapp: 260 km, ca 4 timmar exkl. stopp för sightseeing.

 

Pris

Pris per person i dubbelrum/2-bäddstält: 35 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 600 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

En lokal avgift på 300 USD per person tillkommer och betalas till arrangören första dagen. Pengarna används bland annat till att betala inträden till nationalparker, bensin och inköp av mat och andra förnödenheter under resan som bara kan betalas kontant. Dessa kostnader är inte medräknade i resans pris. Genom att betala för detta på plats gagnas de lokala samhällen ni besöker.

Bra att veta

Boende
Ni övernattar tio nätter i stugor och tältlodger med egna badrum. Fem nätter tältar ni, varav fyra nätter på campingplatser med tillgång till toalett, dusch och ofta även pool, restaurang och bar. En av nätterna tältar ni i det vilda på en ö i Zambezifloden. Där finns inga bekvämligheter, men färdledarna ordnar en hinkdusch med uppvärmt vatten från elden och en enkel toalett.

Transporter
Ni reser i en mindre buss med plats för 12 personer. Bussen har stora fönster så att ni har en bra utsikt över landskapet ni passerar. Vissa dagar färdas ni långa sträckor i bussen, och väglaget kan ibland göra färden långsam och skumpig. Under era game drives i South Luangwa åker ni med lokala guider i fyrhjulsdrivna fordon med öppna sidor.

Måltider
Vissa måltider äter ni på lodgerna eller på lokala restauranger. Övriga måltider tillreds av färdledarna med hjälp av gruppen och avnjuts runt lägerelden.

Alla hjälps åt
En viktig del av denna safari är en viss delaktighet i bestyren under resan. Du hjälper till exempel till med att packa bussen på morgonen, plockar undan vid måltiderna som färdledarna tillreder och diskar enligt ett roterande schema – allt är en del av äventyret och gör resan smidig.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SUNMALW

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Safari och äventyr i Zambia & Malawi, 16 dagar”