Indonesien

Resor till Indonesien

Indonesien är en väldig övärld med över 17 000 öar. Vi erbjuder resor till Indonesiens största ö Sumatra, Borneo, Bali och andra mindre öar. Här får du stora naturupplevelser i regnskogar där orangutanger lever vilt, får genuina kulturmöten och avkoppling på rogivande sandstränder.


Res till Indonesien och utforska dess kulturella och biologiska mångfald. Upplev snötäckta bergstoppar, orangutangernas djupa regnskogar på Borneo och Indiska oceanens underbara sandstränder. Du får också chansen att möta många olika folkslag och deras varierande kulturer och traditioner.

Vi erbjuder paketresor till Sumatra, Borneo, Bali och andra mindre öar i Indonesien. För dig som gillar att kryssa finns en kryssning till Bali och andra öar i Indonesien med Variety Cruises.

Vill du resa till Indonesien men har andra önskemål och drömmar skräddarsyr vi gärna en resa som passar just dig. För att få en offert på en skräddarsydd resa till Indonesien, vänligen fyll i detta formulär, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till info@kenzantours.se.

Paketresor till Indonesien

Här är några tips på sevärdheter och andra platser värda att besöka under en resa till Indonesiens största ö Sumatra och några av de mindre öarna.

Gunung Leuser nationalpark 
Gunung Leuser är en av världens största nationalparker och täcker över 800 000 hektar med regnskog. Parken är en del av Tropical Rainforest Heritage of Sumatra som är utsett till naturvärldsarv av UNESCO. I parken lever bland annat orangutanger, gibbonapor, tigrar, elefanter och de sista sumatranoshörningarna. Här finns forskningsstationer som studerar de olika aporna, fåglarna och insekterna. På floden Sungai Alas kan man åka flotte från Ketambe till Indiska oceanen, vilket tar fyra till fem dagar längs med högländernas spännande forsar och lågländernas lugna men krokodilfyllda strömmar.

Tangakhan
Tangakhan ligger på gränsen till Gunung Leuser och kallas ibland för Sumatras gömda paradis, och det gör skäl för namnet. Här kan man komma bort från de vanliga stigarna och turistområdena, men ändå njuta av bekväma bungalows och god mat. Tangakhan är en spännande plats, och elefanterna, floderna och djungeln bidrar till en oförglömlig upplevelse. Det som skiljer Tangakhan från andra liknande platser är fokuset på ekoturism. Här arbetar man mycket med att stoppa illegal skövling av skog och illegal jakt, och man hjälper invånarna att förbättra sina levnadsvillkor.

Bukit Lawang
Detta orangutangcenter är norra Sumatras populäraste turistmål. Här rehabiliteras orangutanger och andra apor som hållits i fångenskap så att de en dag kan släppas fria igen.

Tobasjön
Denna sjö ligger mitt på ön Samosir och är en av Sydostasiens största och djupaste sjöar. Här finns en resort med allt man kan önska sig utan att den tummar på sin rustika charm och avslappnande miljö.

Bukittinggi
Två timmar från Västsumatras huvudstad Padang ligger högländernas hjärta på Agamplatån (930 m ö.h.) med sitt svala klimat. Vägen dit leder genom den underbara Anaidalen, och väl framme blir man snabbt förtjust i den pittoreska staden med sin myllrande marknadsplats, sitt imponerande klocktorn och utsikten över de tre omgivande vulkanerna. Den närliggande orten Kita Gadang är känd för sitt silversmide och vackra broderier.

Maninjausjön
Denna kratersjö rivaliserar med Tobasjön vad gäller vackra miljöer, men på en mindre skala. Här kan man bada och åka vattenskidor, och det finns ett stort utbud på hotell och restauranger. Byn Matur ligger vid sjöns ena sida och invånarna ställer gärna upp med dansuppvisningar vid förfrågan.

Kerinci-Seblat nationalpark 
Denna park är hemvist åt noshörningar, tigrar, elefanter, björnar och orangutanger. Kerinciparken täcker fyra provinser och är därmed Sumatras största nationalpark. Omgivningarna är makalösa och domineras av den stora vulkanen Mount Kerici. Vid Kerincisjön finns goda förutsättningar att beskåda områdets kända fågelbestånd.

Pulau Weh & Pulau Rubiah
Den lilla ön Weh vid Sumatras nordvästra udde är ett tropiskt paradis. Ön är täckt med tät regnskog och kantas av palmkantade sandstränder och klippiga bukter. Här finns också en halvaktiv vulkan. Runt ön finns välbevarade korallrev och ett artrikt marint djurliv som erbjuder förstklassiga vatten för snorkling och dykning bland exotiska fiskar.

Den närliggande ön Rubiah är också känd för sina korallrev och många spektakulära tropiska fiskar. Utforska den fantastiska undervattensvärlden genom en dyk- eller snorkeltur.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Indonesien.

Visum krävs för inresa till Indonesien. Ska du stanna max 30 dagar i landet kan du ansöka om ett turistvisum vid ankomsten i Indonesien. Du måste kunna visa upp biljetter för returresa eller fortsatt resa. Ska du stanna längre än 30 dagar måste du ansöka om visum i förväg via närmsta indonesiska ambassad/konsulat.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Hemsidan för Indonesiska ambassaden i Sverige: https://www.kemlu.go.id/stockholm/en/default.aspx

Vädret i Sumatra

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 23 23 23 24 24 23 22 23 23 23 23 23
Varmast 30 31 31 32 32 32 32 32 32 32 31 30
Soltimmar 186 168 217 210 248 241 217 248 210 217 186 192
Regndagar 21 18 21 19 16 15 17 17 17 20 25 25

Karta över Sumatra