Sverigeresor

Upplev Sverige i sommar!

Våra Sverigeresor
Trots att ljusa och grönskande sommarmånader med långa nätter, soliga dagar och frisk luft ligger oss varmt om hjärtat har vi en förmåga att leta oss långt bort i vår semesterplanering. Det är lätt att drömma sig bort till fjärran länder och destinationer på andra platser av vår planet, men detta gör att vi ofta förbiser det vackra och spännande vi har rakt framför näsan – vårt eget vackra, avlånga Sverige. På Kenzan Tours ser vi dock en ny efterfrågan på något annat. En återfunnen lust att upptäcka det som är nära och en önskan om att under våra svenska sommarmånader nyttja det vi har här snarare än att spendera semestern med att flyga någon annanstans. Därför vill vi nu erbjuda en ny möjlighet att uppfylla denna önskan och bredda vårt utbud genom att helt enkelt komma närmre.

Ekoturism
Våra Sverigeresor ryms inom nischen ekoturism, med fokus på naturnära upplevelser. Genom samarbete med en professionell svensk aktör och lokala arrangörer har vi tillsammans tagit fram tre upplevelseresor. Samtliga avgångar sker i grupper om max 20 personer och resorna innefattar närproducerad mat, övernattning på småskaliga boendeanläggningar, professionella lokala guider, klimatsmarta transporter, anrika kulturmiljöer och sist men inte minns – upplevelser att minnas för livet! Resorna genomförs också med hänsyn till Folkmyndighetens rekommendationer utifrån Covid-19 situationen i Sverige.

Kontakta oss
Har du funderingar kring våra inrikesresor eller är intresserad av att boka? Fyll i formuläret, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till info@kenzantours.se så hjälper vi dig vidare.

            

Paket Sverigeresor

 

Bergslagsresan, 5 dagar, 17 900 kr, avgångar 23 juli & 6 aug. 
Den perfekta sommarresan för dig som vill kombinera kultur och historia med högkvalitativa aktiviteter. Under en långweekend åker vi på en fullspäckad och spännande resa genom Bergslagens rika natur- och kulturarv. Följ med ner i djupa gruvor, prova på järnsmide, paddla kanot i historiska vattenvägar, vandra i vidsträckta skogar, besök anrika kulturmiljöer och njut av närproducerad mat. Med på resan har ni en kunnig natur- och kulturguide med specificerat intresse för Bergslagen. Avgångarna sker i mindre grupper och är begränsade till antalet, så passa på att boka så snart som möjligt för att säkra din plats.

 

 

Vildmarksresa i Mellansverige, 7 dagar, 20 900 kr, 6 avgångar juli – sep
På vår unika vildmarksresa får du som är naturintresserad och äventyrslysten följa med på en veckas spännande aktiviteter i Mellansverige. Prova på grottkrypning i Västmanland, kanotpaddling i Dalarna, forsränning kring gränsen Norge-Sverige, möta samerna och deras renar i Grövelsjön, och vandra i storslagen natur i både skog och fjäll. Mellan utflykterna äter vi gott och bor bekvämt. I mindre grupper blir ni från början till slut guidade av en utbildad och certifierad vildmarksguide som bjuder på både inspiration och nya kunskaper. Resan avgår vid flera tillfällen. Resan passar utmärkt för den aktiva familjen.

 

 

Fjällvandring i Vindelfjällen, 8 dagar, 17 900 kr, 3 avgångar juli-aug
För dig som söker en aktiv och naturnära upplevelse erbjuder vi en guldkantad fjällvandring i södra Lappland. Vandringen går längs den anrika Kungsleden mellan fjällbyarna Ammarnäs och Hemavan och passar utmärkt för både nybörjare och mer erfarna fjällvandrare. En god grundkondition är nödvändig men inga andra förkunskaper krävs.