Thailand

Resor till genuina Thailand

En resa till Thailand är kanske för många synonymt med paradisöar, vackra stränder, god mat och den pulserande huvudstaden Bangkok. Men det finns också mycket annat att uppleva under en resa till Thailand. Bortom stränderna och turiststråken finns ett land med vacker natur, historia och kultur att upptäcka.


Res med oss till Thailand

Vår resa till Thailand är något helt annat än den vanliga chartern. I stället är det en spännande rundresa där du får en kombination av både Thailand och grannlandet Laos. Resan innehåller sol och bad på två av Thailands paradisiska öar, Koh Pagnan och Koh Samui. Men du besöker också andra delar av landet vilket gör denna resa till något helt annat än en charterresa till Thailand.

Vår paketresa till Thailand och Laos är individuell och fristående utan fasta avresedatum. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide som har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper anlitas andra lokala guider, och då kan den utflykten ske i lokalt sammansatta turistgrupper. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa efter dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Vill du ha en offert på en paketresa till Thailand och ev. flera länder, vänligen fyll i kontaktformuläret, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till info@kenzantours.se.


Chiang Mai

Resetips i Thailand

En resa till Thailand är en resa till paradisöar, sol, bad och god mat. Thailand har några av världens vackraste stränder, men här finns också mycket annat att utforska. Här är några tips på platser du kan besöka under din thailandsresa.

Sol och bad i Thailand
Thailand har mycket att erbjuda dig som vill resa bort för att koppla av med sol och bad på vackra mjuka stränder. Här finns mängder med paradisöar att utforska. Utanför södra Thailands östkust ligger till exempel Koh Phangan och Koh Samui. Här finns förutom fina stränder också en vacker natur att utforska. För dig som vill ha en aktiv semester finns också många aktiviteter att välja mellan. Surfing, kajakpaddling, wakeboard, dykning och jeepsafari är bara några få exempel på vad du kan göra här.

Bangkok
Bangkok är också väl värt ett besök under thailandsresan. I denna pulserande mångmiljonstad finns bland annat prisvärd shopping både på marknader och enorma köpcenter. När du behöver stilla hungern finns såväl enkla gatukök som restauranger i toppklass. Chinatown, vackra tempel och buddhastatyer tillhör de största sevärdheterna. Vill du komma bort från stadens brus finns båtturer på Chao Praya där du från floden kan se sevärdheter och vardagslivet passera förbi.

Utforska norra Thailand
Reser du norrut i Thailand får du se andra delar av landet och samtidigt komma nära städernas och landsbygdens vardagsliv. Bland bergen i norra Thailand ligger den historiska staden Chiang Mai. Staden grundades 1296 och är ett av Asiens mest populära resmål. Kanske för att atmosfären här ger en känsla av det äkta Thailand. Här samexisterar den historiska kulturen sida vid sida med den moderna, och de kulturella sevärdheterna är många. Staden har bland annat många tempel. Här finns också en mycket vacker natur och ett stort utbud av både lugna och mer fartfyllda aktiviteter för den som vill ha en aktiv semester.

Den historiska staden och världsarvet Sukhothai är en annan intressant plats att besöka. Staden var huvudstad i Siams första kungadöme under 1200-talet. Här finns bland annat en stor mängd historiska monument som visar den tidiga thailändska arkitekturen.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Thailand.

Inget visum krävs för personer som reser med svenska pass som turister till Thailand vid vistelser upp till 30 dagar. Kravet är att man kan visa upp en utresebiljett inom dessa 30 dagar. I de flesta fall får svenska passinnehavare tillstånd att stanna i landet under 30 dagar vid inresa via flygplats och 15 dagar vid inresa över en landgräns. Resenärer som vid inresa fått tillstånd att stanna i 30 dagar har möjlighet att hos immigrationsmyndigheten ansöka om en förlängd vistelse med ytterligare 30 dagar. Observera att man bara får resa in i Thailand via en landgräns utan visum två gånger per kalenderår.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Besök hemsidan för Thailands ambassad i Sverige här.

Klimatet i Thailand

Thailand är ett långsträckt land där temperaturskillnaderna varierar mellan söder och norr. Nedan tabell baserar sig på klimatet i Bankok.

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 20 22 24 25 25 24 24 24 24 24 22 25
Varmast 31 32 33 35 33 32 32 32 31 31 30 30
Soltimmar/dag 10 10 11 11 10 10 10 10 10 10 10 10
Regn(mm) 9 29 34 89 166 171 178 191 306 255 57 7
Regndagar 1 1 3 3 9 10 13 13 15 14 5 1

Karta över Thailand