Africa Amini Life

Stiftelsen Amini Life – socialt engagemang i Tanzania

Kenzan Travel och våra kunder sponsrar stiftelsen Amini Life som bland annat äger Masai Lodge som drivs av massajer från grannbyarna. Men Amini Life gör så mycket mer, som att driva skolor, barnhem, datautbildning och ett sjukhus i Momela. För varje resenär vi skickar till Tanzania går 10 dollar oavkortat till stiftelsen. Vi besöker Amini Life ett par gånger per år och är stolta över att vårt samarbete gör skillnad. Kontakta oss om du är intresserad av att bo på Original Masai Lodge eller vill besöka Amini Life och lära dig mer om deras arbete.
Läs mer om Africa Amini Lifes fantastiska arbete här nedan:

Tillsammans gör vi skillnad!

Så fort vi får möjlighet rekommenderar vi Amini Life till våra gäster. Inte bara för de har ett par helt fantastiska lodger utan även för att du, vi och de kan göra skillnad – tillsammans.
Men vi börjar med en av lodgerna.

Original Masai Lodge

Det här är det perfekta stället för dig att börja eller sluta din Tanzaniasafari på. Masai Lodge är idealiskt för att gå ner i varv efter en tuff jobbtid hemma eller för att smälta alla intryck en safari erbjuder. Lodgen är uppförd på en höjd omgiven av kargt slättland. Precis som i en massajby är lodgens 16 bungalows utspridda i en vid ring kring den centrala boman – lägerelden. Bungalowsen är i sin tur uppförda enligt traditionella byggtraditioner och ser ut som massajernas egna hyddor men betydligt större och definitivt med en annan standard. Utsökt vackert smyckade med de så karaktäristiska pärlhantverken massajkvinnorna gör.

Men hur vackert det än är så är det läget som är det mest fantastiska och sättet man har tagit tillvara läget på. Runt hela lodgen finns strategiskt utsatta vilplatser där du bara kan sitta och ta in det magnifika, oändliga landskapet med både Mount Kilimanjaro och Mount Meru som vackert stoltserande utropstecken i fjärran.

Det erbjuds dessutom flera spännande aktiviteter. Du kan bland annat få försöka leva som en massaj en dag. Mjölka bräkande getter, valla idisslande kor, laga mat över öppen eld i en rökfylld hydda eller underhålla hyddans fasad med händerna djupt nerkörda i äkta kodynga. Vi kan lova dig att man efter detta känner en ödmjuk tacksamhet för el och andra bekvämligheter vi tar för givet. Men också blir upplyft av nya berikande erfarenheter.

Vet du vad det allra bästa med allt detta är? Lodgen ägs av en stiftelse och drivs av massajerna från grannbyarna. Och vinsten går tillbaka till massajerna i form av skolor och sjukvård.

Ett projekt som ligger oss lite extra varmt om hjärtat är deras secondary school med inriktning på turism. Här utbildas eleverna, parallellt med traditionell utbildning, inom hotell och restaurang. På det viset har elever utan möjlighet att gå vidare till högre utbildning, en utmärkt möjlighet att komma in på arbetsmarknaden.

Lodgerna, sjukhuset och skolan är alla enkelt men väldigt vackert inredda. Inredningen kommer från några av stiftelsens andra projekt, möbelsnickeriet och sömnadsverkstaden.

Men det stoppar inte där, stiftelsen driver en mängd andra spännande och nödvändiga projekt som ytterligare skolor, barnhem, datorutbildning, bibliotek, utbildning till bilmekaniker…

Hillside Retreat

Som en liten pärla i något som känns som en djungel i det annars så öppna landskap ligger Amini Lifes andra lodge, Hillside Retreat. Här hittar du det ultimata stället för några dagars avkoppling. I några otroligt vackert inredda villor i varierande storlek bor du i perfekt harmoni med den omgärdande naturen. Maten serveras av din kock i din villa. Lodgen har även en liten pool och en bar/reception.
Från Hillside har du dessutom promenadavstånd till några av Aminis projekt som sjukhuset och några av skolorna som du är mer än välkommen att besöka om du är nyfiken.

Vi får ofta frågan från våra gäster hur de kan ge något tillbaka för de fantastiska upplevelser de fått i Tanzania, det är svårt att undgå vilka enorma behov som finns. För oss är det, som du då säkert förstår, en glädje att få tipsa om Amini. Vill du donera kan du göra det via denna länk.

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.