Centralamerika & Karibien

Resor till Centralamerika och Karibien

Centralamerika bjuder på unika upplevelser för alla intressen. Där finns vita paradisstränder, kulturella och historiska skatter från olika tidsperioder, en unik natur och ett rikt djurliv samt aktiviteter och äventyr.

Vi erbjuder färdiga paketresor till KubaCosta RicaMexiko och Nicaragua. Vi har såväl individuella resor med dagliga avgångar som gruppresor med fasta avresedatum. Gruppresorna har antingen lokala engelsktalande eller svenska färdledare/guider som har stor kännedom om resmålen.

Läs mer om våra resor under respektive land. De resor vi visar där är exempel på program med olika innehåll. Hittar du inget där, skicka in en förfrågan, mejla [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17 så tar vi fram ett förslag på ett skräddarsytt program enligt dina önskemål.

Centralamerikas länder har något att erbjuda alla som reser dit. Där finns Costa Ricas unika natur, rika djurliv och aktiviteter och äventyr för hela familjen. Där finns Kubas speciella 50-talsatmosfär, salsarytmer och paradisstränder. Och där finns Mexikos och Guatemalas kulturhistoriska skatter från mayakulturen. Dessutom de små länderna Honduras, El Salvador och Belize som även de har intressanta mayalämningar och mycket annat att se och upptäcka.

Äventyrsresor i Costa Rica

Costa Rica är det perfekta resmålet för dig som är naturintresserad och söker en aktiv semester. Där finns en mängd olika aktiviteter som passar de flesta, från lugna vandringar i regnskogen till forsränning på livliga floder. Dessutom finns Stilla havskustens långsträckta stränder som lockar till sol, bad och surfing. Läs mer om våra resor till Costa Rica.

Kultur och solsemester på Kuba

Kubas speciella 50-talsatmosfär liknar inget annat, och de levnadsglada kubanerna som sprider sina lockande salsatoner gör en semester på Kuba till något alldeles speciellt. Reser du till Kuba får du förutom den genuina kulturen också uppleva koloniala städer, ett landskap av böljande gröna tobaksfält och de kritvita stränderna som kännetecknar Karibien. Läs mer om våra resor till Kuba.

Res i mayafolkets fotspår

Är du intresserad av mayakulturen och andra högkulturer bör du någon gång resa till Guatemala, Honduras och Mexiko. I länderna finns många kulturhistoriska skatter från mayakulturen, bland annat övergivna städer med mäktiga pyramidbyggnader och andra monument som länge låg gömda i regnskogen. Några exempel är Tikal i Guatemala, Copán i Honduras och Chichen-Itza i Mexiko. Även i El Salvador och Belize kan du beskåda lämningar från mayakulturen. Läs mer om våra resor till Guatemala här, där hittar du även länkar till våra rundresor i Honduras, El Salvador, Nicaragua och Belize. Läs mer om våra resor till Mexiko här.

Mer att upptäcka i Centralamerika

Reser du runt i Centralamerika kommer du också att få se många exempel på hur den inhemska kulturen blandas med arvet från de spanska kolonisatörerna, inte minst i arkitekturen. Du kommer också att upptäcka att där finns en otrolig natur med allt från regnskog till vulkaner och världens andra största korallrev i Belize.

I våra reseprogram hittar du mer information om de många sevärda platserna du kan besöka i den här delen av världen.

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.