Försäkring

Rätt försäkrad på resan

Det är viktigt att vara rätt försäkrad när du reser utomlands. Reser du utan extra reseförsäkring kan det bli en dyr historia om du till exempel blir sjuk eller skadar dig. Ambulansflyg hem kan kosta upp till 1 miljon kronor, en kostnad som du måste stå för själv om du inte är rätt försäkrad.

Har du en hemförsäkring ingår det ofta ett reseskydd i den. Betalar du resan med kort kan det också ingå en reseförsäkring via kortutgivaren. Det är dock viktigt att ta reda på vad de reseskydden och reseförsäkringarna egentligen täcker. Vem gäller den för? Hur länge gäller den? Ingår avbeställningsskydd? Vad gäller vid flygförsening? Täcker den ersättning för bagageskador eller försening av bagage, eller hyra av utrustning som till exempel golfklubbor om dina blir stulna? Etc. Fråga ditt försäkringsbolag och kortutgivaren vad som gäller just dig och om du behöver köpa en utökad reseförsäkring.

När du reser utomlands bör du ha en reseförsäkring som täcker vårdkostnader vid akut sjukdom och olycka, ersättning för hemtransport till Sverige vid svår skada eller sjukdom, överfallsskydd, rättsskydd vid domstolstvist och ansvarsskydd om du blir skadeståndsskyldig. Som EU-medborgare har man rätt till akut sjukvård inom EU och begränsad sjukvård i ett fåtal andra länder, men detta skydd räcker inte långt. Försäkringskassan kan upplysa om vilka regler som gäller för sjukvård utomlands.

Ytterligare information om reseförsäkringar hittar du på Konsumenternas försäkringsbyrå.

Europeiska ERV
Vi samarbetar med Europeiska ERV för dig som vill teckna en extra avbeställningsförsäkring. För att försäkringen ska kopplas ihop med din resa kontaktar du din resesäljare på Kenzan Tours som tecknar försäkringen åt dig.


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm