Colombia

Resor till Colombia

Colombia har en stor variation gällande klimat och vegetation, beroende på höjden över havet. I väster sträcker sig Anderna upp mot skyarna, med ständigt snöklädda toppar och flera unga, ännu aktiva vulkaner. Längs kusterna finns slättland och savanner, genomskurna av Orinicos bifloder. I söder vid ekvatorn och Amazonflodens biflöden härskar regnskogen med sin tropiska flora och djur som jaguar, sengångare och glasögonbjörn.


Till Colombia erbjuder vi rundresor som dels är enbart i Colombia, men även kombinerade resor med bland annat Peru och Ecuador. Vill du ha en offert på en resa till Colombia, fyll i och skicka in detta formulär, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till [email protected].

Resepaket till Colombia

Colombia ligger på Sydamerikas nordvästra kust, med stränder mot både Karibien och Stilla havet. Landet är rikt på naturtillgångar och klimatet lämpar sig perfekt för odling av kaffe, snittblommor och allehanda frukter. Innan spanjorernas ankomst till Latinamerika fanns i Colombia flera tämligen högstående kulturer. Legenden om El Dorado tillskrivs ofta Colombia, och kan ha kommit av att chibchaindianerna hällde guld i en liten sjö som offer åt gudinnan som sades leva där.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Colombia. Var noga med att få in- och utresestämplar i passet för att undvika böter.
Inget visum krävs vid vistelser upp till 90 dagar i Colombia. Besökare måste ha en transit-/returbiljett eller bevis på att de avser lämna landet på annat sätt. Det kan även krävas att man lämnar bevis på innehav av tillräckliga ekonomiska medel för att täcka hela vistelsen i landet.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Colombias ambassad i Sverige: http://suecia.embajada.gov.co/

Karta över Colombia


Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.