Äventyrsresor

Äventyrsresor för alla!

Drömmer du om att vandra i regnskogen, bestiga Kilimanjaro eller forsränna ner för en livlig flod? Vi har resorna både för dig som vill ha lite lugnare aktiviteter och dig som vill fylla resan med fartfyllda och utmanande äventyr. 

Vi har resor med något för alla er som har god fysik och uthållighet och som söker spänning och äventyr! Vi erbjuder äventyrsresor i hela världen med många olika sorters aktiviteter, äventyr och strapatser. Vandring, cykling, forsränning, surfing, dykning och mycket mer!

Äventyr på låg och hög höjd

Vi erbjuder gruppresor, rundresor och trekkingturer till både östra och södra Afrika.

Vad sägs om att bestiga Afrikas högsta berg Kilimanjaro och blicka ut över det vidsträckta afrikanska landskapet? Hittills har alla våra resenärer lyckats nå toppen, vill du också göra det? Läs om våra trekkingresor till Kilimanjaro här.

Kanske vill du vandra bland bergsgorillorna i Ugandas dimhöljda skogar på bergens krön? Eller åka på en rundtur med privat chaufför från Johannesburg i Sydafrikagenom hela södra Afrika och ända upp till Victoriafallen på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe? Eller åka längs med Godahoppsudden och se vad Sydafrikas kust och strandliv har att erbjuda? Vi erbjuder allt detta och lite till!

Öarna Zanzibar och Pemba Island erbjuder också spännande upplevelser som dykning, surfing och båtturer. Eller vad sägs om att spendera en natt i Manta Resorts undervattensrum? Vi erbjuder också safariresor till Kenya och Tanzania där ni får tälta mitt ute på savannen!

Lugnt och fartfyllt i Centralamerika

Centralamerika erbjuder otaliga äventyrliga upplevelser. Här finns paradisstränder och korallrev där du kan snorkla och dyka, vulkanlandskap och regnskog där du kan vandra, och hav och floder där du kan utöva olika vattensporter.

Costa Rica är äventyrens hemland som har aktiviteter som passar alla. Där finns djupa skogar med kilometerlånga hängbroar i trädtopparna och vandringsleder som tar dig ända fram till vulkanernas kant. Ett spännande sätt att se regnskogarna är också att fara fram med zip line. Här finns också forsar som gjorda för fartfyllda, magkittlande forsränning. Längs stillahavskusten finns fina förhållanden för dig som vill paddla havskajak och kanot.

Kuba är vida känt för sina vita stränder och fantastiska dyk- och surfmöjligheter. Ett trivsamt sätt att utforska Kuba är också från cykeln. Läs mer om våra cykelresor Kuba Cross Over – 15 dagars cykeltur och Kuba – Cykelresa med paradisstrand.

Mexiko hör till Nordamerika, men räknas ofta som en del av Centralamerika då landet delar sina sydligare grannars kultur, språk, och klimat. Här kan ni också surfa, dyka och vandra. Eller vad sägs om att ta en veckas cykeltur genom landet?

Äventyr i storslagna Sydamerika

Sydamerika är världens mest variationsrika kontinent. I norr finns djupa regnskogar och dimhöljda berg. Västra delen domineras av karga stenöknar och Andernas höga klippor, och i öster finns vidsträckta slätter som gjorda för boskap och hästuppfödning. Södra delarnas iskalla klimat har enorma glaciärer och isberg året runt. Till Sydamerika har vi ett flertal resor som bland annat inkluderar vandringar i olika landskap.

Peru är vida känt för sina många vandringsleder som utforskar inkaindianernas gamla ruiner och städer. Inkaleden är den mest kända leden och går uppför Andernas bergssluttningar fram till mytomspunna Machu Picchus storslagna ruiner. Drömmer du om att någon gång vandra Inkaleden? Följ med oss på en rundresa i Peru som inkluderar denna fantastiska upplevelse! Läs mer om vår resa Peru – rundresa med Inkaleden här.

Ecuador är känt som de fyra årstiderans land. Det lilla landet i nordöst erbjuder allt från skidåkning till sol och bad och vandringar i Amazonas djungel. Du kan också utforska de otroliga Galapagosöarna på land och till havs. För dig som vill uppleva äventyr både i Ecuador och i Costa Rica kan vi tipsa om våra kombinationsresor Ecuador (Galapagos) + Costa Rica och Ecuador (Anderna) + Costa Rica.

Argentina har mycket att erbjuda äventyrsresenären, bland annat fantastiska ridturer, båtfärder längs glaciärer och isberg och vandringar runt de dånande Iguazu-fallen i norr och Patagoniens dramatiska glaciärlandskap i söder.

Bergsvandring, djungeltrekking, dykning eller surfing?

Indiska oceanen och Asien erbjuder inte bara främmande kulturer och exotisk natur. Där finns även några av världens mest spännande platser, och vi har flera upplevelserika resor dit.

Drömmer du om att resa till Nepal och vandra i Himalaya? Ta en titt på vår trekkingresa till Nepal där du vandrar i denna bergskedjas majestätiska landskap.

Borneo är världens tredje största ö och delas av tre länder. Här kan ni vandra i regnskogen och se orangutanger, havssköldpaddor och otaliga fåglar. Kusten runt Borneo räknas som en av världens mest artrika, och reven sträcker sig upp från 700 meters djup bara några simtag från stranden. Även på Sumatra kan du vandra i djungeln och skåda orangutanger, och här finns också forsränning.

Maldiverna och Seychellerna i Indiska oceanen är fantastiska resmål för den dyk- och surfsugne, och dit har vi ett flertal olika resor.

 Vad tycker våra kunder?

“Eget program i Borneo Bra o konkret rådgivning när vi köpte resan. Flexibel hantering av frågor o ändringar. Programmet blev precis som vi ville ha det – o det var reality kontrollerat ordentligt med partnern i Borneo. Partnerns genomförande var också toppen. Allt klaffade. Lagom tid mellan delar, tex hämtning o till flyg. Vid samtliga hämtningar eller uppstartningar på program-delar var bil med guide på plats innan avtalad tid-punkt så ev strul mm kunde hanteras utan att vi behövde ändra program eller stressa. Programdelarna var också toppen, besöken i regnskogen, nationalparkerna, dykning mm. Guiderna mycket kunniga, speciellt när vi besökte botaniska trädgården i en nationalpark.”
Janne L, resenär 2024 (källa: Reco.se)

Våra äventyrsresor

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.