Nepal

Trekkingresa till Nepal

Intill Himalayas sydsluttning mellan Kina och Indien ligger Nepal, ett land som formats av sitt isolerade läge men som från sin högsta punkt kallas för “världens tak” – ståtliga Mount Everest. Välkommen att uppleva Nepal med Kenzan Tours. Resor till Nepal är något utöver det vanliga.


Åk på en variationsrik resa till “världens tak” och upplev Himalaya och Mount Everest! Beundra utsikten åt söder över de Indiska lågländerna, och norrut mot de snötäckta bergstopparna. Vandra längs med branta bergsvägar och i tropiska dalgångar och fascineras av hinduistiska och buddhistiska tempel och ceremonier. Lär känna Nepals många olika folkslag och kulturer, som alla kännetecknas av sin vänlighet och hjälpsamhet. Njut av den inhemska maten som Dhal bhat, en kryddig linssoppa som serveras med kokt ris, och Momo, nepalesiska degknyten som ofta äts som snabbmat och på festivaler.

Vi erbjuder rundresor i Nepal, antingen separat eller i kombination med paradisstränder i Indien. Vandra upp och ner för Himalayas branta backar och klippor till skogbeklädda högland och över djupa raviner och floder. Skåda bergens majestätiska vyer över landet och upplev lokalbefolkningens kultur när ni slår läger vid deras byar. Vissa vandringar Himalaya kan vara väldigt strapatsrikt och lämpar sig bäst för äventyrliga och uthålliga resenärer, men vi erbjuder också lättare vandringar för de som inte är fullt så atletiska. Dessa tar er till naturreservaten i de tropiska dalarna runt Kathmandu, Bardia, Bharatput och Chitwan. Före och efter resan får ni chans att se Nepals huvudstad Kathmandu och koppla av på ett trivsamt hotell.

I Nepal kan vi förutom de färdiga programförslagen sätta ihop en resa helt efter era egna önskemål. Vi har bra samarbetspartners här och därför kan vi skräddarsy reseupplägget utan att det för den sakens skull blir dyrare. För att be om en offert på ett skräddarsytt upplägg, vänligen fyll i kontaktformuläret eller kontakta oss på telefon 021-181617 eller via mail till info@kenzantours.se

Resepaket till Nepal

Nepal saknar kust och terrängen är bergig eller kuperad. Nepal har fem klimatzoner, beroende på höjd över havet. Klimatzonerna varierar från subtropisk till subarktisk. Monsunen påverkar landet, och mellan 60 % och 80 % av nederbörden kommer under monsuntiden.

Hinduism är den största religionen, men de flesta tempel och ceremonier delas med landets buddhister. Buddhismens grundare, Sidharta Gautama, var prins i landet när han fann upplysningen och blev Buddha. Nepali är det största språket, men nästan 50 andra språk talas lokalt. Den största staden är Kathmandu. Andra större städer är Patan, Bhatgaon och Biratnagar.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Nepal.

Alla utländska medborgare utom indiska behöver visum för inresa i Nepal. Du kan få ett turistvisum vid ankomst till flygplatsen i Kathmandu. För att få visumet krävs att du har giltiga resehandlingar, två passfoton och betalar avgiften för visumet. Visum gäller i upp till sex månader från den dag det utfärdades och sedan i 60 dagar fr.o.m. första inresa i landet under ett visumår (1/1-31/12). Förlängning av visum kan göras från immigrationsdepartementet i Kathmandu eller immigrationskontoret i Pokhara.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Nepals generalkonsulat i Sverige: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se/
Nepals immigrationsmyndighet: http://www.nepalimmigration.gov.np/

 

Karta över Nepal