Sydamerika

Res till kontrasternas Sydamerika

Observera att vi tyvärr inte längre erbjuder resor till Argentina, Brasilien, Chile och Bolivia.
En resa till Sydamerika är en resa till ett mångskiftande och dramatiskt landskap och en rik kultur som influerats av ursprungsbefolkningen och av europeiska kolonisatörer. Här får du uppleva storslagen natur i allt från Amazonas regnskog till Andernas berg. Här får du också möta en befolkning som välkomnar dig att lära känna deras kultur. Välkommen till en kontinent full av oförglömliga upplevelser!

Se vår inspirationsfilm om resor till Sydamerika.

Våra resor till Sydamerika

Vi erbjuder färdiga resor till Peru, Colombia, Surinam samt Ecuador med Galapagosöarna. Vi har även kombinationsresor till Sydamerika och Costa Rica respektive Kuba. Resorna är såväl individuella med dagliga avgångar som gruppresor med fasta avresedatum, och de kan ha engelsktalande eller svensktalande guider och färdledare.

Under varje land i menyn kan du se våra förslag på färdiga resor och program till respektive land. I Sydamerika skräddarsyr vi också resor enligt önskemål, och det behöver inte bli dyrare än att välja ett färdigt reseförslag. Oavsett om du vill göra en äventyrsresa, familjeresa, naturresa eller trekking sätter vi ihop ett program till de länder i Sydamerika du vill resa till. Hos oss har du stor valfrihet!

Vill du ha en offert på en skräddarsydd resa till Sydamerika, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring 021-18 16 17.

Res till Peru och upplev inkastaden Machu Picchu i Andernas berg.

 

Unika upplevelser för alla sinnen

Sydamerika är en guldgruva för dig som är intresserad av natur och kultur. Kontinenten rymmer ett mångskiftande landskap med stora kontraster. Här finns Amazonas regnskog, Andernas bergsområden, vulkaner, savanner, slättland, öknar och glaciärer. Och så myllrande mångmiljonstäder som Bueonos Aires och Rio de Janeiro. Sydamerika har också en rik kultur som influerats av ursprungsbefolkningen och europeiska kolonisatörer.

Vare sig du reser i ett land eller gör en rundresa i flera av Sydamerikas länder väntar fantastiska upplevelser, den ena mer storslagen än den andra. Här nämner vi kort några få av Sydamerikas många sevärdheter som är väl värda ett besök.

Machu Picchu
De mytomspunna inkaruinerna Machu Picchu i Peru är en av Sydamerikas största sevärdheter. Staden byggdes av inkafolket på mitten av 1400-talet men övergavs på 1500-talet och återupptäcktes inte förrän år 1911. Machu Picchu ligger på 2 400 m ö.h. och omges av ett spektakulärt landskap med skogsbeklädda bergstoppar. Du som vill uppleva mer av landskapet kan vandra den legendariska Inkaleden upp till Machu Picchu.

Titicacasjön
Titicacasjön ligger på gränsen mellan Peru och Bolivia och är Sydamerikas största sjö. Sjön ligger 3 800 m ö.h. och är världens högst belägna sjö med reguljär båttrafik. Här kan man bland annat besöka Urosfolket som bor på flytande vassöar och lever enligt gamla traditioner.

IguazúfallenRes till Sydamerika och se vattenfallet Iguazu (Iguacu) i Argentina och Brasilien.
Vid gränsen mellan Argentina och Brasilien ligger ett av världens bredaste och mäktigaste vattenfall, Iguazú eller Iguaço. På en nästan 3 km lång sträcka faller Iguazúfloden ner i en stor mängd vattenfall som tillsammans bildar ett mäktigt naturfenomen. Det högsta fallet har en fallhöjd på hela 80 meter.

Anderna
Andernas bergskedja sträcker sig från Karibiska havet i norr till Kap Horn i söder. Landskapet är spektakulärt med gröna skogbeklädda berg, djupa dalgångar och snöklädda vulkantoppar. I Andernas byar och städer lever ursprungsbefolkningen enligt gamla traditioner, och stannar du till där får du en inblick i deras spännande kultur.

Galapagosöarna
En av de största naturupplevelser man kan ha är att besöka Galapagosöarna. Öriket som tillhör Ecuador ligger i Stilla havet cirka 100 mil utanför Ecuadors fastland. Öarnas isolerade läge har gett upphov till ett unikt djurliv med ett stort antal endemiska arter. Djuren på Galapagos är också orädda för människor, så här får du chansen att komma dem riktigt nära.

Argentinas glaciärerRes till Argentina i Sydamerika och se de mäktiga glaciärerna, som Perito Moreno.
En annan stor naturupplevelse är att beskåda Argentinas mäktiga glaciärer. När man står inför glaciären Perito Morenos väldiga ismassor och berg är det lätt att känna sig liten som människa.

Amazonas regnskog
Den enorma Amazonas regnskog är cirka 5,5 miljoner km² stor och är med sin biologiska mångfald en av världens artrikaste platser. Följer du med oss till Amazonas kan du bo på en ekolodge och utforskar regnskogens flora och fauna under vandringar och andra aktiviteter.

Vinprovning i Mendoza
Är du intresserade av vin är ett besök i Argentinas mest kända vindistrikt Mendoza att rekommendera. Här kan du njuta av det vackra landskapet och besöka vingårdar för att lära dig mer om vinframställning.

Storstadspuls med samba och tangoRes till Buenos Aires i Argentina och upplev förförande tango, eller res till sambans Rio de Janeiro i Brasilien.
Sydamerika bjuder också på spännande storstäder med mycket att se. Upplev Rio de Janeiros medryckande sambarytmer, Kristusstatyn och berömda Copacabana. Besök stiliga Buenos Aires med sin europeiska känsla, förförande tango och stadsdelen Bocas färggranna hus. Eller utforska Ecuadors huvudstad Quito med sin välbevarade koloniala stadskärna och anor från Inkariket.

 

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.