Safari

Safariresor Afrika och Asien

Safariresor är något vi är specialister på. Vi har satsat stort på att kunna erbjuda en bred variation av resor med safari till först och främst Afrika. Under en safariresa upplever du en storslagen natur och ett enormt djurliv.

Ordet “safari” kommer från Swahili och betyder “resa”. Vi förknippar safari med att skåda det fantastiska djur- och naturlivet på savannen. Det är just det vi hela tiden eftersträvar att leverera till våra resenärer som bokar en safariresa hos oss! På våra safariresor sätter vi som högsta prioritet att du ska få uppleva det bästa av vad djur- och naturlivet kan erbjuda! Utöver Afrika ordnar vi också safariresor till bland annat Indien, Sri Lanka och Borneo. Våra tre favoritsafaris i Afrika just nu:

En äkta safariresa!

I östra Afrika är Tanzania vårt främsta resmål för safariresor. Där har vi vår egen arrangör, Kenzan Wildlife Safaris, som tar hand om våra gäster under resan. Kenzan Wildlife Safaris lyxiga tältcamp i Serengeti flyttas med djurens vandringar för att du ska komma dem så nära som möjligt. Kombinera gärna safarin i Tanzania med paradisstränder på Zanzibar eller Pemba Island, eller en vandring upp för Kilimanjaro. Kenya och Uganda har också fantastiska safarimöjligheter. Den välkända Serengetislätten ligger på gränsen mellan Kenya och Tanzania, så Kenya har ungefär samma djur- och växtliv men andra sevärdheter och upplevelser. Uganda är vida känt för sina bergsgorillor, och en hajk upp för de dimhöljda bergssluttningarna för att komma dem riktigt nära är ett måste för alla äventyrare.

Kombinera safari med sol och bad?

Till södra delen av Afrika erbjuder vi storslagna safariprogram med eller utan kombination med paradisstränder, till Sydafrika, Botswana, Namibia, Mocambique och Zimbabwe. Vad sägs om en 15-dagars safarirundresa som börjar i Johannesburg (Sydafrika) och avslutas vid Victoriafallen (Zimbabwe)? Med jeep tar vi oss genom Botswanas mest magnifika naturreservat. Höjdpunkterna på denna resa inkluderar Limpopofloden som är en naturlig gräns mellan Sydafrika och Botswana, Khama Rhino sanctuary, Savuti game reserve, kanotutfärd på Okavango Deltat, Chobe nationalpark och Chobe river. Välkommen att följa med på en resa med ett genuint afrikanskt “wildlife adventure”!

Resa till Botswana safari zebror

Får vi locka med ett äventyr?

Du kanske hellre åker på ett safariäventyr till Sydafrika och Mocambique, en resa som kombinerar storslagna safariupplevelser med minst lika storslagna paradisstränder? I Sydafrika hittar du bland annat den välkända Krugerparken som är landets största nationalpark.

Rundresa med safari?

Följ med oss till Indien på en spännande rundresa med safari. Upplev Tigerreservatet i Sundarbans från vattnet medan vi åker på kryssning bland de djupa skogarna. I dessa skogar bor Adibasifolket sida vid sida med vilda djur som tigrar, vattenödlor, krokodiler, apor, fåglar, hjortar och vildsvin. Besöket i parken erbjuder dig en unik inblick i adivasifolkets kultur. Du får även åka på elefantsafari i nationalparkerna i Manas och Kaziranga som är med på UNESCO:s världsarvslista. Denna resa är perfekt för dig som vill kombinera oförglömliga naturupplevelser med besök i tempel och byar som Sualkuchi där man väver silke.

Djungelsafari?

Vill du åka på en hisnande djungelsafari på Borneo? Vill du uppleva inbjudande sandstränder och kristallklart snorklingsvatten? Välj en resa som inkluderar djungelvandring, stadsliv i Kota Kinabalu och Sandakan, Kinabaluparken, Sukaus fågel- och djurliv samt avslutande dagar på SPA-hotellet Nexus. Eller vad sägs om att uppleva Sabahs natur- och djurliv på Sukau Rainforest lodge (som fått flera utmärkelser) som ligger utmed floden Kinabatangs strand. Under resan får du också besöka regnskogen i Danum Valley och se orangutangcentret Sepilok där du får vara med när orangutangerna får mat. Att se havssköldpaddorna komma upp på stranden för att lägga sina ägg på Selingan Island är också något helt fantastiskt som du kan uppleva under denna resa.

Eller kombinationsresa?

Du kan också åka på en kombinationsresa till Sri Lanka och Maldiverna. Denna resa innehåller safari i bland annat Minneriya nationalpark, känd för sin stora population av elefanter i hjordar på 100 till 150 individer som vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Entrén till parken är Ambagaswewa, cirka 6 km från Habarana Polonnaruwavägen. Här finns runt 300 vilda elefanter, vilda bufflar, vildsvin, leoparder, krokodiler, schakaler, nio typer av amfibier, 25 typer av reptiler, 160 fågelarter, 26 sorters fiskar och 78 sorters fjärilar.

Vad tycker våra kunder?

“Vår resa gick till Tanzania. med safari och bad på Zanzibar. Vi är enormt nöjda med Kenzan Tours. Vi pratade med Kajsa som var otroligt professionell och skräddarsydda vår resa helt enligt våra önskemål. Hon svarade snabbt på frågor och synpunkter. Safaridelen var fantastisk med mycket trevlig och kunnig guide (Goodluck). Boendet på safaridelen motsvarade mer än våra förväntningar. Boendet på Zanzibar hade lnågot mer att önska. då det var problem med mycket teknik som de åtgärdade efterhand.”
Marie A, resenär 2024 (källa Reco.se)

Våra safariresor

Save

Save

Save

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.