Madagaskar

Resor till Madagaskar

Madagaskar, världens fjärde största ö och ibland kallad världens åttonde kontinent, lockar med sitt unika djurliv och omväxlande landskap. Här hittar du sex av de totalt åtta arterna av det fascinerande baobabträdet, men också lekfulla lemurer och färgsprakande kameleontarter. Inte mindre än hälften av världens 150 kameleontarter kallar Madagaskar sitt hem. Efter en rundresa kan du njuta av skönt strandhäng på någon av Madagaskars fina stränder.

Vi erbjuder skräddarsydda rundresor på Madagaskar där du i din egen takt kan uppleva denna fascinerande och unika del av världen. Nyfiken på en resa till Madagaskar? Några av våra favoritupplägg hittar du i reseförslagen nedan:


Våra resor till Madagaskar

Vi har ett brett utbud av paketresor till Madagaskar, både individuella resor och gruppresor. Våra naturresor till Madagaskar går till olika delar av ön, alla med sina speciella landskap och naturtyper.

Förutom våra färdiga reseförslag skräddarsyr vi också resor till Madagaskar. Hittar du ingen paketresa som passar sätter vi ihop en resa tillsammans med dig istället. Möjligheterna är oändliga, och det viktiga för oss är att du får den resa du drömt om! 

För att be om en offert på en skräddarsydd resa, fyll i detta formulär, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till [email protected].

Miljöarbete på Madagaskar

Inom ramen för vårt hållbarhetsarbete stödjer vi två miljöprojekt på Madagaskar. Det ena bidrar till att återplantera skogen på ön och kompenserar för CO²-utsläppen för flygresorna. För varje kund som reser med oss till Madagaskar planterar vi tre träd på ön. Läs mer om projektet här.

Det andra projektet är ADES Project som tillverkar energisnåla och soldrivna spisar vilka säljs till ett reducerat pris till lokalbefolkningen. Genom att minska användandet av ved och kol vid matlagningen minskar avverkningen av skog, den biologiska mångfalden bevaras och CO²-utsläppen minskar. Projektet skapar också arbetstillfällen till lokalbefolkningen. Läs mer om ADES Project här.

Paketresor till Madagaskar

Indri-indri lemur

Upptäck unika Madagaskar

Söker du naturupplevelser utöver det vanliga är Madagaskar ett resmål för dig. Världens fjärde största ö är större än Sverige och är en nästan orörd plats med en unik biologisk mångfald och storslagna och kontrastrika landskap. Där finns allt från frodiga tropiska regnskogar till torra stäpper, monumentala sandstensformationer, kanaler, pittoreska risfältsterrasser och vackra vita stränder. Ingen plats är den andra lik, och man känner nästan att man är på en liten jorden runt-resa när man reser runt i Madagaskars olika regioner.

Madagaskar har varit avskilt från fastlandet under lång tid vilket gjort att floran och faunan har utvecklats till nästan enbart endemiska arter, det vill säga arter som enbart finns på Madagaskar. Madagaskar är kanske mest känt för sina 40 arter av lemurer, men där finns också andra endemiska däggdjur, ett rikt fågelliv, reptiler och sällsynta växter.

Utforska Madagaskars pärlor

Baobab Avenue Madagaskar.
Baobabavenyn

Ett måste att besöka på västra Madagaskar är den berömda Baobaballén med sina mäktiga och säregna träd. Den bör helst besökas när solen går ner och färgar träden gyllenröda. På samma del av ön ligger också Tsingy de Bemaraha nationalpark som är mest känd för sina spektakulära spetsiga kalkstensformationer som reser sig upp till 100 meter över den täta regnskogen. Madagaskar har många fascinerande platser att besöka och förundras över.

Andringitra nationalpark på södra ön har en av Madagaskars största biologiska mångfald med över 1 000 växtarter, fler än 100 fågelarter och över 50 arter av däggdjur, varav 13 lemurer. Det är också en speciell upplevelse att vandra runt i nationalparken Ranomafana, mitt i regnskogen, och se alla lemurer, fåglar och kameleonter, och höra alla regnskogens ljud.

I Mananara Nord nationalpark på östra Madagaskar kan du bland annat se det egenartade fingerdjuret, även kallat Aye-Aye. Längs ostkusten går också den 60 mil långa Pangalaneskanalen som fungerar som transportväg då det saknas vägar där. Gods transporteras där i piroger (kanoter) precis som i gamla dagar, och tar du en båttur på kanalen får du även en inblick i lokalbefolkningens vardagsliv.

Tsingy de Bemaraha i Madagaskar.
Tsingy de Bemaraha nationalpark

I Ankaranas nationalpark på norra Madagaskar kan du förutom ett rikt djurliv även beskåda parkens spektakulära, röda kalkstensformationer. Utanför Madagaskars norra kust finns många tropiska öar med vacker vit korallsand, palmer och vatten i olika blå nyanser. Den mest kända av öarna är Nosy Be, och det är ett lugnt paradis för dig som vill koppla av med sol och bad efter din rundresa på Madagaskar.

Madagaskar har många fler fantastiska platser att besöka än de vi nämnt här. Läs mer om dem i våra olika paketresor till Madagaskar. Skulle du inte hitta någon paketresa som passar, hör av dig till oss med dina önskemål så sätter vi ihop en resa till dig.

Läs gärna resereportaget om Madagaskar som skrivits av en av våra resenärer.

Information om Madagaskar

Information om Madagaskar hittar du på Madagascar National Tourism Board och på Madagaskars konsulats webbplats  i Sydafrika.

Mer information om naturen på Madagaskar hittar du till exempel på den engelska webbplatsen Wild Madagascar.

Pass och visum

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Madagaskar. Passet måste också ha minst två tomma sidor.

Visum krävs för inresa i Madagaskar. Du kan ansöka om visumet före avresan eller vid ankomsten till Madagaskar. Medborgare i de nordiska länderna kan ansöka om visum hos Madagskars ambassad i Berlin. Var noga med att få rätt visum för syftet med din resa (affärs, turist etc.) och att inte stanna längre än visumet tillåter. Avvikelser har resulterat i arrestering och utvisning.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Klimatet på Madagaskar

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 24 24 23 23 21 20 19 19 20 22 24 24
Varmast 31 31 32 33 32 31 30 31 32 33 32 31
Soltimmar 190 182 223 297 314 297 303 317 318 336 295 231
Regn (mm) 437 353 242 52 10 2 1 3 2 23 118 245
Regndagar 20 18 15 4 2 1 1 1 1 2 8 15

Karta över Madagaskar

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.