Kenya

Safariresor till Kenya

Kenya var Kenzan Tours allra första resmål när vi startade verksamheten med safariresor i början av 2004. I dag har vi vår egen verksamhet med bas i Nairobi där vår lokala manager Maimuna tar hand om våra resenärer. Vi erbjuder också safariresor som kombinerar Kenya och Tanzania. Vill du avsluta afrikaresan på någon paradisstrand i Indiska oceanen ordnar vi det också!


Safari och solsemester i Kenya

Kenya är en välkänd destination för safari, och med våra safariprogram till olika parker i södra delarna av Kenya får du möjligheten att uppleva det vilda djurlivet på nära håll. Våra resor går till de kända parkerna Masai Mara, Lake Nakuru, Lake Naivasha, Samburu och Amboseli. De flesta av våra safariprogram kombinerar flera parker. På så sätt ökar chansen att du får se flera olika djurarter eftersom djurlivet skiljer sig lite åt mellan olika parker.

Alla Kenyas parker bjuder på fin safari, men en av de mäktigaste naturupplevelser du kan ha är att se den årliga stora migrationen i Maasai Mara nationalpark. Under augusti till oktober lämnar cirka en miljon gnuer och ett par hundratusen zebror Masai Mara för att ta sig söderut till frodigare betesmarker i angränsande Serengeti nationalpark i Tanzania. Synen och ljudet av de enorma hjordarnas vandring är bland det mäktigaste du kan vara med om under en safari.

Förutom att vara ett av de bästa resmålen för safari har Kenya också mycket fina stränder. Vill du kombinera safari med sol och bad är Mombasakusten, Malindi och Watamu på Kenyas kust därför bra alternativ för en avkopplande solsemester. Du kan också fortsätta till någon av Tanzanias paradisöar Zanzibar och Pemba Island eller till Seychellerna.

Vi skräddarsyr din safariresa till Kenya

Vi kan skräddarsy din kenyaresa genom vår största satsning: Östra Afrika Flex-program. Med hjälp av det programmet kan du sy ihop din egen drömresa med safari i Kenya, Tanzina och Uganda med avslutande stranddagar på Kenyas kust, Zanzibar och Seychellerna. Du väljer själv bland vårt stora utbud av safariprogram och boenden. På så sätt får du en resa som passar just dina önskemål. Så om du är ute efter att ha full flexibilitet när det gäller val av safari och boende i östra Afrika, så är Östra Afrika Flex något för dig.

I Kenya kan vi förutom de färdiga programförslagen sätta ihop en resa helt enligt dina önskemål. Vi har bra samarbetspartners där och därför kan vi skräddarsy din resa utan att det behöver bli dyrare. För att be om en offert på ett skräddarsytt upplägg, vänligen fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på telefon 021-18 16 17.

Resepaket till Kenya

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Kenya.

Visum krävs och köps enklast på plats vid inresa. Visum kan också beställas på Kenyas ambassad före avresan. Hemsidan för Kenyas ambassad i Sverige hittar du här: http://www.kenyaembassystockholm.com/.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Användbara länkar

Kenyanska turistbyrån.

Information om klimatet och djurens förflyttningar.

När är bästa tid att resa till Kenya?

Högsäsongen sträcker sig mellan december–februari och juni–september. Regnperioderna är i maj och november.

Klimatet i Kenya

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 23 24 24 24 23 21 20 20 21 22 23 23
Varmast 32 32 33 31 29 29 28 28 29 30 31 32
Soltimmar 267 259 282 222 205 225 248 252 267 262 273 273
Regn (mm) 30 14 59 192 319 100 69 69 71 86 74 76
Regndagar 3 2 5 13 17 10 11 11 9 8 7 6

 

Karta över Kenya