Klimatreducera flygresan

Klimatreducera din flygresaKlimatkompensera flygresan med Fly Green Fund

Du som vill minska klimatavtrycket för din flygresa kan göra det på ett enkelt sätt via Fly Green Fund. De är en ekonomisk förening utan vinstintresse som ger företag och privatpersoner möjlighet att genom biobränsle reducera sitt klimatavtryck vid flygresor.

Biobränsle kan minska koldioxidutsläppet med upp till 80 %. Idag är bioflygbränsle flera gånger dyrare än fossilt bränsle, och det gör att flygbolagen inte har råd att genomföra omställningen till biobaserat bränsle på egen hand. För att vi ändå ska kunna flyga med biobränsle i tankarna betalar Fly Green Fund mellanskillnaden mellan det fossila och det dyrare bioflygbränslet som köps in till svenska flygplatser.

Av de pengar som kommer in till Fly Green Fund går 75 % till inköp av bioflygbränsle. Resterande 25 % går till att sprida kunskap om och öka efterfrågan på det, samt att stötta forskning och projekt för att få igång en storskalig lokal produktion av bioflygbränsle i Norden. Genom större tillgänglighet och lägre priser kan omställningen till fossilfria flyg gå snabbare.

Rekommendationer för klimatreduktioner är 300 kr/person för resor i Europa och 500 kr/person för resor till övriga världen.

Läs mer och swisha ditt bidrag på Fly Green Funds hemsida.

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.