Sri Lanka

Resor till Sri Lanka

Upptäck äventyret i Sri Lanka, ett tropiskt paradis. Semester i Sri Lanka bjuder på fängslande landskap, vackra stränder och rik kultur. Besök teplantager, utforska historiska tempel och njut av landets fantastiska mat. Resor till det vackra Sri Lanka erbjuder oändliga upplevelser. Vare sig du letar efter lugn avkoppling eller spännande rundresor, är Sri Lanka destinationen för dig. Boka din resa nu och upplev Sri Lankas förtrollande skönhet. Våra favoritresor i Sri Lanka just nu:


Våra resor till Sri Lanka

Vill du utforska Sri Lankas mångtusenåriga kultur, eller söker du stora naturupplevelser? Vill du ta med familjen på en fin solsemester eller din nyblivna på en romantisk bröllopsresa? Vi arrangerar flera olika resor till Sri Lanka, både gruppresor och individuella resor med egen guide och chaufför.

Vill du ha en resa som kombinerar kultur, natur och solsemester? Kombinera gärna en rundresa i Sri Lanka med avkoppling vid landets egna vackra stränder, eller flyg vidare till Maldivernas paradisöar.

Du hittar våra resepaket till Sri Lanka här nedan. Förutom de färdiga programmen erbjuder vi också skräddarsydda resor till Sri Lanka. Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag till dig. För att skicka in en förfrågan, fyll i och skicka in detta formulär, mejla till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Paketresor till Sri Lanka

Restips och sevärdheter

En rundresa i Sri Lanka är en resa fylld av upplevelser. Detta mångfacetterade land har en mängd sevärdheter, bland dem de sex platser som utsetts till världskulturarv av UNESCO. Här är några tips på utflykter och aktiviteter för dig som vill utforska Sri Lankas kultur och natur.

Utforska historien
Sri Lankas historia går 3 000 år tillbaka i tiden, och landet har en stor mängd historiska monument och kulturskatter. Den heliga staden Anuradhapura på norra Sri Lanka var huvudstad mellan 400 f.Kr. och 1100 e.Kr., och där finns många platser av historiskt och arkeologiskt intresse. Du kan bland annat beskåda antika stupor, Buddhastatyer och det 2 250 år gamla heliga trädet Sri Maha Bodhi som sägs vara en stickling från det träd som Buddha mediterade under när han fick sin religiösa upplysning.

Polonnaruwa var Sri Lankas andra huvudstad och har många välbevarade byggnader, Buddhastatyer och andra antika monument från den forntida huvudstadens glansdagar.

Reser du till Polonnaruwa i Sri Lanka kan du bland annat beskåda antika Buddhastatyer.

Kandy på centrala Sri Lanka var det singalesiska kungadömets sista huvudstad innan den erövrades av Storbritannien i början av 1800-talet. Staden är en av de mest heliga buddistiska platserna, och buddister vallfärdar dit för att besöka Tandtemplet, Sri Dalada Maligawa, där Buddhas tand förvaras.

Lejonklippan Sigiriya är en 180 meter hög klippa med ruinerna från det palats som uppfördes ovanpå klippan på 400-talet e.Kr. Namnet kommer från det väldiga lejon som förr omgav ingången. På vägen upp till toppen finns välbevarade fresker i form av 21 jungfrur i naturlig storlek som fortfarande har kvar sina ursprungliga färger. Efter klättringen upp till toppen belönas man med en vidsträckt utsikt över de gamla trädgårdarna nedanför och det omgivande landskapet.

Åk på elefantsafari
Elefanter är Sri Lankas mest firade djur, och du kan se dem i det vilda i bland annat Minneriya nationalpark. Den 8 889 hektar stora parken är känd för sin stora population av elefanter som i hjordar om 100 till 150 individer vandrar i djungeln och i närheten av sjön. Förutom elefanter lever där också bufflar, vildsvin, leoparder, schakaler, krokodiler, reptiler, en stor mängd fågelarter och fjärilar.

Pinnawala Elephant Orphanage är ett rehabiliteringscenter för skadade och övergivna elefanter som hittats runt om i landet. Sedan starten 1975 har man tagit hand om såväl upphittade elefanter som de elefantungar som fötts i parken under årens lopp. Här får du besöka elefanterna och vara med när de badar och får mat.

Vill du se elefanter under din resa i Sri Lanka kan du besöka Miinneryia nationalpark eller Pinnawala Elephant Orphanage.

Res i högländerna
Reser du runt på Sri Lanka kommer du att få se ett frodigt landskap med teplantage, pinjeskogar, spektakulära vattenfall och gyllene stränder. Sri Lanka är en av världens största producenter av te, och industrin är en betydande inkomstkälla för landet som sysselsätter cirka 1 miljon människor. Luftfuktigheten, de svala temperaturerna och regnet i Sri Lankas centrala högland gynnar framställningen av högkvalitativt te. Åker du genom högländerna kommer du därför att få se ett böljande landskap av gröna tebuskar som breder ut sig över kullarna. Reser du med oss till Sri Lanka får du också möjligheten att besöka ett teplantage för att plocka och brygga ditt eget te. En mycket speciell och genuin upplevelse.

Njut av sol och bad
Sri Lanka erbjuder gyllene långsträckta stränder som lockar till en avkopplande solsemester. Trincomalee på nordöstra kusten är en historisk hamnstad som med sitt djupa vatten bildar en naturlig hamn. Staden har genom historien besökts av bland andra Marco Polo, handelsresande från Kina och Ostasien och europeiska kolonisatörer. Tricomalee har härliga långa stränder och erbjuder aktiviteter som surfing och valskådning.

Pigeon Island är en marin nationalpark som ligger strax norr om Trincomalee. Förutom en lång, vacker strand finns också ett korallrev som erbjuder utmärkt snorkling och dykning bland de tropiska fiskarna.

Passikudah på centrala östkusten är en vacker bukt med en gyllene långgrund, strand och lugnt vatten, perfekt för simning och snorkling. Där finns också ett välkänt korallrev med ett rikt marint liv, och revet är numer klassat som ett skyddat område för att förhindra att det förstörs.

Broschyr: So Sri Lanka_2019

Fler restips på Sri Lanka
I våra reseprogram till Sri Lanka hittar du fler tips på platser du kan besöka i vackra och gästvänliga Sri Lanka.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Sri Lanka.

Visum krävs vid inresa i Sri Lanka. Smidigast är att ansöka om ett elektroniskt visum (ETA) online på http://www.eta.gov.lk/slvisa före avresan. En visumansökan kostar 35 USD och räcker i 30 dagar. Visumet gäller för två inresor till Sri Lanka. Du kan också vända dig till Sri Lankas ambassad dit du även vänder dig om du vill stanna längre än 30 dagar.

Fram till den 31 januari 2020 är visumansökan kostnadsfri. Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Länk till Sri Lankas ambassad i Sverige: http://www.stockholm.embassy.gov.lk/

Klimatet i Sri Lanka

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 22 22 23 24 25 25 25 25 25 24 23 23
Varmast 30 31 31 31 31 30 29 29 30 29 30 30
Regn(mm) 88 96 118 260 353 212 150 124 153 354 324 175
Regndagar 8 7 11 18 23 22 15 15 17 21 19 12

Karta över Sri Lanka

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.