Ecuador

Res till Ecuador

Som namnet antyder ligger Ecuador mitt på ekvatorn. Här står säsongerna stilla, och de fyra årstiderna kan upplevas på en och samma dag. Upptäck ett land som sträcker sig från Andernas eviga vintrar till Amazonas fuktiga regnskog, från Stilla havets soliga stränder till de fascinerande Galapagosöarna, världsberömda för sitt unika djurliv. Här kan du snorkla med sjölejon och havssjöpaddor eller uppleva jättesköldpaddorna och andra sällsynta djurarter på nära håll. Våra favoritresor i Ecuador och Galapagos just nu:


Vi har både färdiga resepaket och skräddarsydda resor till Ecuador. Vill du passa på att besöka flera länder har vi också rundresor som kombinerar Ecuador med bland annat Peru, Costa Rica och Kuba. Hittar du inte vad du söker på vår hemsida, hör av dig med dina önskemål så hjälper vi till att skräddarsy din drömresa. Kontakta oss via detta formulär, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till  [email protected].

Resepaket till Ecuador

Restips i Ecuador

Ecuador är ett litet land men har ändå en stor rikedom av upplevelser. Här finns Andernas bergskedja, Amazonas regnskog, inkakultur, koloniala städer och de unika Galapagosöarna. De ofta spektakulära vyerna över Ecuadors landskap är överväldigande och något man minns lång tid efter resan. Något man också minns är den sydamerikanska kulturen med gästvänlighet, värme och alla de leende ansikten man möter överallt.

Från soldränkta stränder till snötäckta berg
Ecuador är unikt genom att landets klimat är som ett Sydamerika i miniatyr. Här finns alla klimatzoner som finns i resten av Sydamerika, och det ger ett skiftande landskap och artrikt växt- och djurliv. I Ecuador finns de höga och kalla Anderna, Amazonas varma regnskog och inte minst Galapagosöarnas unika flora och fauna. Stilla havskusten är också full av fina stränder där det varma vattnet och vågorna ger perfekta förutsättningar för surfing.

Naturskatter och äventyr
Andernas bergskedja skär rakt igenom Ecuador från norr till söder. Ett trettiotal av bergstopparna här är vulkaner, bland annat den 5 897 meter höga Cotopaxi som är en av jordens högsta aktiva vulkaner. Motorvägen mellan Quito och Cuenca kallas Vulkanernas boulevard för sina många höga vulkaner som tornar upp sig längs vägen, och det är en mäktig upplevelse att åka här. Ett annat sätt att uppleva Andernas otroliga landskap är att ta den populära tågresan mellan Alusi och Sibambe, även kallad ”Djävulens näsa”. Det är en hisnande känsla att sitta på tåget som sicksackar sig fram längs de branta bergssidorna och se de spektakulära vyerna över Anderna.

Att åka in i Amazonas regnskog är ett annat riktigt naturäventyr i Ecuador. Övernattar du på en ekolodge några dagar får du följa med de kunniga guiderna på vandringar och flodturer för att utforska den artrika regnskogen och lära dig hur den lokala befolkningen lever.

I en dal i centrala Ecuador ligger den mysiga och populära turistorten Baños. Staden är omgiven av ett mycket vackert landskap av grönaklädda berg och ligger nära den aktiva vulkanen Tungurahua. Baños är känt för områdets varma källor som lockar till avkopplande bad. Här finns också ett stort utbud av aktiviteter som vandringar, ridturer, cykelturer, forsränning, zipline och bungy jump.

Galapagosöarna är ännu en av Ecuadors naturskatter. Läs mer om Galapagos här.

Inka, kolonialism och nutid
Inkalämningar, välbevarade koloniala städer och färggranna indianmarknader bidrar också till Ecuadors rikedom av upplevelser. Huvudstaden Quito och Cuenca ligger i Anderna och grundades av spanjorerna i mitten av 1500-talet. Deras välbevarade stadskärnor med kullerstensgator och utsmyckade kyrkor gör dem till Ecuadors vackraste koloniala städer. Den historiska hamnstaden Guayaquil är Ecuadors största stad, och är även det en vacker kolonial stad med fina torg, parker och kyrkor liksom en katedral från 1500-talet.

Är du intresserad av den gamla inkakulturen kan du besöka Ingapirca som är landets viktigaste arkeologiska plats. Ingapirca kallas ofta Ecuadors Machu Picchu och har både inkaruiner och lämningar från tidigare lokala kulturer. Ett bra sätt att uppleva den nutida indianska kulturen är att besöka någon av landets många marknader. Otavalo är en stor och välkänd färgsprakande marknad där lokalborna bland annat säljer sina konsthantverk och lantbruksprodukter.

En resa till Ecuador innebär också en kulinarisk resa bland de lokala maträtterna. Det ecuadorianska köket är mångskiftande, och de tre geografiska regionerna Amazonas, Anderna och Stilla havskusten har sina egna typiska rätter. Cuy (marsvin) anses vara en delikatess, liksom patacones (friterad banan). Något du inte får missa om du är vid kusten är de färska skaldjuren, kanske som en ceviche.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Ecuador.
De flesta nationaliteter kan besöka Ecuador utan visum.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Ecuadors ambassad i Sverige: http://suecia.embajada.gob.ec/

Klimatet i Ecuador

Ecuadors läge vid ekvatorn ger en jämn, varm temperatur året runt vilket gör det till ett bra resmål året runt.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 22 22 23 22 22 21 20 20 20 20 21 22
Varmast 31 30 31 31 30 29 28 29 30 30 30 31
Soltimmar 101 102 141 150 168 123 128 132 145 135 119 136
Regn(mm) 195 261 237 157 31 5 6 0 0 2 1 22
Regndagar 18 20 20 14 6 2 1 0 0 1 1 4

Karta över Ecuador

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.