Reseinspiration

Reseäventyr i sommar och höst

Låt oss inspirera med utvalda destinationer till sommarens och höstens reseäventyr. Vi har handplockat några av våra allra bästa resor.
Fantastiska Kenya och Seychellerna: juni-oktober från 31.900 SEK, Upptäck Madagaskar: april – november från 25.900 SEK, Malaysia: maj-september från 24.500 SEK, fascinerande Peru: juni-oktober från 33.900 SEK, Underbara Costa Rica från 18.900 SEK. Läs mer: Reseäventyr sommar och höst.

Kenya – landet där allting började

Kenya var Kenzan Tours allra första resmål när vi började med safariresor i början av 2004. Ända sedan starten har det varit viktigt för oss att bidra till den lokala ekonomin genom att anlita lokal personal. Från basen i Nairobi tar den lokala managern Maimuna Daudi hand om resenärerna. Född och uppvuxen i Kenya, och med ett stort intresse för resor och människor är hon den bästa kvinnan på jobbet.

Säg safari och många tänker på Kenya. Det färgstarka landet är en välkänd destination för safariresenärer som lockar med kända nationalparker och viltreservat såsom Masai Mara, Nakurusjön, Naivishasjön, Samburu och Amboseli. Turismen har länge varit en viktig intäktskälla för landet som tidigt blev ett populärt naturbaserat resmål, med de vilda djuren som dess tillgång. Den årliga migrationen av tusentals gnuer och zebror är en minst sagt mäktig händelse. Men här finns också vackra stränder att upptäcka och inte minst en rik kultur och varma och stolta folkslag.
Läs mer: Kenya, landet där allting började – Nyheter från Kenzan, 2 2020

Välkommen vardag – Fokus Afrika

Nu har vardagens rutiner dragit igång igen, med jobb, skola och roliga aktiviteter.
Och så här i början av året börjar många planera för nästa ledighet.

Resa till Uganda safari chimpans

Vi vill slå ett slag för våra resor till Afrika, där vi varit verksamma sedan 2005. Att åka jeep i en nationalpark och komma de vilda djuren nära är en kittlande erfarenhet. Att vandra längs leriga stigar på spaning efter schimpanser och gorillor tar andan ur vem som helst.

Läs mer om nyöppnade nationalparken Burigi och lilla Gombe i västra Tanzania, om safari kombinerat med sol och bad, vandrings- och gorillasafari i Uganda, samt gruppresan till Madagaskar: Välkommen vardag – Nyheter från Kenzan, 1 2020

Få reseinspiration i din brevlåda – prenumerera på vårt nyhetsbrev.


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm