Pemba Island

Upplev Pemba Islands lugna paradis

Vill du uppleva ett genuint resmål där lugnet råder? Leva strandliv på några av Indiska oceanens i särklass vackraste stränder där du inte behöver trängas med så många andra soldyrkare? Och bada i ett kristallklart hav som också är perfekt för dykning och snorkling? Då är en resa till Pemba Island något för dig!

Se filmen från Pemba Island och låt dig inspireras.

Strandparadis för avkoppling

Pemba Island är den lilla orörda grannön strax norr om Zanzibar. Det är en vacker och genuin plats som passar dig som söker en solsemester med total avkoppling på en tropisk ö som är mindre exploaterad än Zanzibar. Ska ni åka på bröllopsresa är det ett perfekt resmål där ni kan koppla av i lugn och ro med en romantisk semester. Du kan också kombinera safari i östra Afrika med sol och bad på Pemba Island.

På Pemba är det strandliv som gäller. Här finns solsken, sagolikt vackra, vita stränder mjuka som potatismjöl och ett varmt och skönt hav med en medeltemperatur på 26°C. Det kristallklara vattnet är också en av världens bästa platser för dykning. Runt ön finns orörda korallrev med ett färggrant marint liv som du kan utforska under snorklings- och dykturer.

Även om det mesta av en semestern på Pemba kretsar kring strand och hav finns också annat att utforska på ön. Precis som på Zanzibar odlas här kryddor, och du som vill kan besöka en kryddodling för att lära dig mer om det. Du kan också ta en tur till Ngezis skyddade regnskog där bland annat colobusapor och flera endemiska fågelarter lever.

The Manta Resort

Reser du med oss till Pemba Island bor du på den fina The Manta Resort med All Inclusive. Resorten ligger direkt på stranden och erbjuder förutom avkopplande spabehandlingar också havsaktiviteter som dykning, snorkling och kajaksafari liksom utflykter på ön. Är ni på bröllopsresa erbjuder de dessutom ett smekmånadspaket med bland annat en båttur i solnedgången och en romantisk middag på stranden.

The Manta Resort har också ett unikt hotellrum beläget under havsytan, det svenskdesignade The underwater room. Rummet ligger förankrat 250 meter utanför stranden och består egentligen av rum i tre våningar med sovrummet under ytan. Det är en verkligt speciell upplevelse att somna och vakna med havets invånare som nyfiket simmar utanför sovrumsfönstren.

Våra resor till Pemba Island

Ingen hemsida, inga bilder och inga beskrivningar kan göra Pemba Island rättvisa. Man måste uppleva det på plats. Till Pemba Island har vi färdiga reseförslag, men vi skräddarsyr också din resa enligt önskemål. Vill du kombinera Pemba Island med safari har vi vårt Östra Afrika Flex-koncept där du väljer ur vårt stora utbud av safari i östra Afrika.

Vill du ha ett reseförslag till Pemba Island? Fyll i och skicka in detta formulär, mejla oss på [email protected] eller ring på 021-18 16 17 så tar vi fram ett förslag till dig.

Resepaket till Pemba Island

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.