Solsemester

Resor med sol och bad

Drömmer du om en oförglömlig semester med soldränkta stränder, varma vindar och kylda, uppfriskande drycker? Vi erbjuder solresor till många vackra stränder i olika delar av världen.

Vi är experter på drömresor till några av världens vackraste stränder. Här har vi samlat guldkornen för dig som söker en solresa eller vill kombinera en rundresa med sol och bad vid vackra stränder i Afrika, Central- och Sydamerika, Indiska oceanen eller Asien. På badorterna finns också ofta snorkel- och dykvänliga vatten liksom aktiviteter och utflykter där du kan utforska omgivningen på land eller till havs.

Solsemester på Zanzibar

Tanzanias ö Zanzibar är ett riktigt semesterparadis. Ön har en otroligt vacker natur med kilometer efter kilometer av paradisiska sandstränder. Här finns de bästa bad-, dyknings- och snorklingsmöjligheterna i Indiska oceanens kristallklara och varma vatten. På Zanzibar finns också Stone Town som är en mysig stad att strosa i. Stone Town är upptagen av UNESCO:s lista över världskulturarv för sin arkitektur som speglar stadens mångkulturella historia. Zanzibar är också känt för sina kryddodlingar, mangroveskogar och det stora antalet kokosträd! Välj att bo i någon av våra strandbungalows för en avslappnad tillvaro men inom bekvämt räckhåll till civilisationen. Vi erbjuder enklare bungalows, mellanklassbungalows och lyxiga resorter, valmöjligheten är stor. Läs mer om våra boenden på Zanzibar.

Avkoppling på Pemba Island

Pemba Island är den lilla oupptäckta grannön strax norr om Zanzibar. Ön är en unik och genuin plats som passar dig som vill uppleva Zanzibar som det var innan turismen hittade dit. Vill du uppleva något genuint och samtidigt njuta av några av Indiska oceanens i särklass vackraste stränder, kristallklart hav, utmärkt dykning och snorkling, utan att behöva trängas med många andra soldyrkare? Då har du hittat helt rätt!

På Pemba Island finns också den fina prisbelönta The Manta Resort, och vi är en av få researrangörer i Skandinavien som hittat dit. Så nu har du också möjligheten att bli en del av ”the Manta Family”! På Manta Resort hittar du också the Underwater Room, Indiska oceanens enda hotellrum beläget under havsytan! Inga bilder eller beskrivningar kan göra Pemba Island och The Manta Resort rättvisa, man måste uppleva det på plats!

Safari, sol och bad

Kenya var Kenzan Tours allra första resmål när vi startade verksamheten med safariresor i början av 2004. I dag har vi vår egen verksamhet med bas i Nairobi där vår lokala manager Maimuna tar hand om våra resenärer. Kenyas näst största stad Mombasa ligger på en korallö utanför Kenyas sydostkust och erbjuder fantastiska stränder, golf och mycket annat. Watamu ligger också i Kustprovinsen utanför Malindi och erbjuder samma vackra stränder, men ofta till billigare priser.

Madagaskar är en unik plats som trots sin närhet till Afrika känns som en helt annan värld. Åk på en rundtur över den stora ön och utforska den unika naturen och avsluta med otroliga stränder och södra Indiska oceanens varma vatten.

Kultur, sol och bad

Mexiko kommer att ge er en fantastisk möjlighet att besöka de mest imponerande arkeologiska platserna från mayaindianernas epok. Våra resor i Mexiko innehåller också en hel del sol och bad, perfekt för er som vill uppleva mayakulturen i kombination med Mexikos fantastiska paradisstränder i soliga Playa del Carmen eller Cancun!

Natur, sol och bad

Om du älskar sol och bad är Costa Rica definitivt något för dig! Här finns fina stränder och temperaturen är behagligt varm året om. Här finns också perfekta förutsättningar för äventyr under vattnet. I Costa Rica kan man simma runt bland koraller, djupa raviner och grottor. Har du tur får du uppleva det spännande marina djurlivet som valar, havssköldpaddor, bläckfiskar, rockor, humrar och en stor mängd färgglada fiskar. Tamarindo Beach på nordvästra Costa Rica är en fantastisk vit strand vid det blåa Stilla havet. Här skiner solen nästan jämt och är alltså ett perfekt resmål för en skön solsemester. Här finns också många aktiviteter som sportfiske, surfing, dykning, golf, terrängmotorcyklar, ridning, spa och fågelskådning. Vi har många resor till Costa Rica, och för dig som söker en solsemester kan vi till exempel tipsa om vår resa till just Tamarindo, Costa Rica Sun and Fun.

Salsa, sol och bad

Kuba riktar sig både till vuxna och till familjer som söker såväl äventyr och storstad som paradisstränder. På Kuba finns upplevelser som passar alla, både på land och till havs. För att du ska få uppleva denna karibiska pärla har vi resor som tar dig till städer, byar, landsbygd, vildmark och den vackra ö-världen. Avsluta resan med avkoppling vid Varaderos två mil långa vita strand eller på någon annan fin strand i Trinidad eller på öarna Cayo Largo och Cayo Santa Maria.

Rundresor med sol och bad

Till Sydamerika har vi rundresor som även innehåller besök på härliga badorter.

Reser ni med oss till Colombia får ni bland annat besöka den historiska kuststaden Cartagena och den mindre kustorten Santa Marta med sina paradisstränder.

Brasilien må vara mest känt för Amazonas djungel, Amazonfloden och Rios fascinerande fester och nattliv, men landet erbjuder även sol och bad. Spendera sköna dagar i badorten Buzios som är känd för sina vackra stränder, sin goda mat och ett spännande nattliv.

I Ecuador finns makalösa Galapagosöarna med sitt unika naturliv och några av världens bästa dyk- och snorklingsvatten. Men Ecuador har också fantastiska stränder mot Stilla havet. Ett tips är att ta en rundresa i Ecuador och avsluta med avkoppling på en strand.

Semesterparadis för hela familjen

I Indiska oceanen finns några av världens vackraste stränder. Vill du ha en riktig drömresa med vita stränder, vajande palmer och kristallklart turkost vatten? Då är Seychellerna eller Maldiverna något för dig!

Vill du uppleva kritvita paradisstränder och upplevelser både till havs och på land är ögruppen Seychellerna det ultimata resmålet. Här råder lugnet, och du kan njuta av varma dagar, vajande palmer och ljummet, turkost hav på de vackra öarna. Vi har både färdiga program och skräddarsydda resor till Seychellernas öar, bland annat till huvudön Mahé, Praslin och La Digue. Väljer du att bo på La Digue får du också se en av världens vackraste och mest fotograferade stränder, Anse Source d’Argent. Till Seychellerna kan du resa året runt och resmålet passar alla, såväl vuxna som barn.

Maldiverna är vida kända för sina fantastiska stränder. Faktiskt är Maldiverna så gott som helt gjorda av stränder, den högsta punkten är bara några meter över havet. På Maldiverna kan du sola, bada, segla, dyka och snorkla. Många hotell erbjuder rum och bungalows på bryggor ovan vattenytan. Här finns också Maldivernas första ekoresort The Barefoot Eco Hotel som ligger på den vackra stranden. Liksom Seychellerna är Maldiverna är ett perfekt resmål både för vuxna och barn.

Storstad och strand i Malaysia

Malaysia kan du kombinera Kuala Lumpur med paradisstrand. Du bor fint i centrala Kuala Lumpur med gångavstånd till flera intressanta platser, och fortsätter sedan med en dryg veckas avkoppling vid en paradisstrand. Beroende på årstid åker du då till östra eller västra Malaysia. Reser du under april-oktober är det på Redang utanför östkusten du bor. Här kan du bland annat njuta av fin snorkling och dykning i det kristallklara havet. Reser du under oktober-april bor du på Langkawi utanför nordvästkusten. Här finns ett större utbud av aktiviteter och restauranger, men ön känns fortfarande relativt oexploaterad. Läs mer om vår resa Malaysia storstad och paradisstrand.  

Resa till Malaysia Kuala Lumpur Petronas Twin Towers

Safari och strand på Borneo

På Borneo kan du kombinera djungelsafari inklusive besök på orangutangcenter med snorkling, sol och bad på några av världens vackraste stränder. Här finns också stränder som har några av världens brantaste bottnar, och bara tio meter från stranden ligger djuphavsgravar med sina många hemligheter.

Skärgårdsstrand i Indien

Längtar du bort från storstaden och vill spendera tiden på en vacker ö kan vi tipsa om vår resa till Havelocks ö i Indiens skärgård. Här kan du koppla av med sol, bad, snorkling och dykning, men ön har också mycket att erbjuda dig som vill ta en paus från stranden. Kanske vill du vandra i djungeln, åka på sightseeing eller shoppa? Här kan du även kombinera safari och storstadsresor med paradisstränder i Indien och Sri Lanka.

Kultur och strand i Sydostasien

I Sydostasien erbjuder vi rundresor med sol och bad i Thailand och Laos, Vietnam, Kambodja och Myanmar (Burma). Alla länderna tar sig snabbt uppåt på turisters topplistor världen över, och stränderna är makalösa. Titta igenom våra reseförslag nedan och låt dig inspireras!

Vad tycker våra kunder?

“De bokade precis den drömresa till Seychellerna som jag efterfrågade. De visade god förståelse för vad jag var ute efter och svarade snabbt på ev. frågor.”
Karin A, resenär 2024 (källa reco.se)

Våra solresor

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.