Visum och pass

Pass

Visum & pass för nordiska medborgare

Vid resor till vissa länder krävs visum för nordiska medborgare. Information om vad som gäller för våra resmål hittar du på respektive lands webbsida. Observera att ländernas inreseregler kan ändras med kort varsel. Kontakta närmsta ambassad/konsulat för respektive land för aktuell information om vad som gäller de länder du ska resa till.

Tänk på att kontrollera giltighetstiden på ditt pass i god tid. Många länder kräver att passet är giltigt minst sex månader efter hemresedatumet. Observera också att handläggningstiden för visum kan vara ganska lång för vissa länder.

Resor till och via USA
Nordiska medborgare måste vid stopp och mellanlandning i USA ha en godkänd ESTA-ansökan innan resan påbörjas. ESTA-ansökan gör du på: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Villkoren för ESTA och andra frågor som berör ESTA och ansökningsprocessen besvaras av amerikanska ambassaden i Stockholm. Läs mer om ESTA på Amerikanska ambassadens webbplats. 

Resor till och via Kanada
Medborgare från länder som normalt är undantagna från visumkraven i Kanada måste från och med den 15 mars 2016 ha en elektronisk resehandling kallad eTA vid resor till Kanada. Det gäller både vid inresa i landet och vid transitresor via Kanada. eTA är kopplad till passet och gäller under 5 år, eller så länge passet är giltigt. Ansökan görs online via följande länk: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta.html. De flesta får sin eTA inom några minuter. Ansökan kostar 7 CAD.

Hjälp med visumansökan
Vi kan mot avgift hjälpa till med visumansökan till vissa länder. Kontakta oss för mer information.

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.