Sydafrika

Resor till kontrastrika Sydafrika

Sydafrika erbjuder spännande städer, storslagen natur, privata safarireservat, gemytliga bed & breakfast och lyxiga lodger. Det mest slående är nog ändå dessa vänliga och generösa människor som verkligen gör skäl för sitt namn ”regnbågens land”. Har du en gång varit i Sydafrika är det svårt att inte längta tillbaka!


Vårt utbud till Sydafrika är stort

Vi har ett stort utbud av både individuella paketresor och gruppresor till Sydafrika. Vi kan också skräddarsy kombinationsresor till Sydafrika och andra länder i södra och östra Afrika.

Gruppresor till Sydafrika

Vi erbjuder färdiga safariresor dels i enbart Sydafrika, men även i kombination med Botswana, Zimbabwe, Moçambique och Namibia. Resorna sker med internationell grupp på fasta avresedatum under hela året med engelsktalande guider och chaufförer. Ni väljer själva om ni vill bo i campingtält eller i enklare lodger. Vi erbjuder också program längs den vackra Garden Route.

Regnbågsrutten är en resa som passar dig som vill uppleva både storstad, natur och kultur. Under dryga två veckor besöker ni höjdpunkter som Kapstaden, Krugerparken, Swaziland, Drakensberg, Wild Coast och flera nationalparker.

Kombinationsresor till östra Afrika

Kombinera gärna Sydafrika med safariresor, sol och bad och äventyr i östra Afrika. När du flyger med KLM / Kenya Airways, finns möjligheten till stopp på antingen nedresan eller hemresan. I vårt Östra Afrika Flex-koncept kan du lägga till en 5–10 dagars safari i Kenyas och Tanzanias bästa nationalparker, vandra på Kilimanjaro och sola och bada vid Kenyas kust eller på Zanzibar. Läs mer i vårt Östra Afrika Flex-koncept.

Ta en titt på våra resepaket här nedan. Hittar du inget där, hör av dig så skräddarsyr vi din resa till Sydafrika. Fyll i detta formulär, maila oss på [email protected] eller ring 021-18 16 17 så återkommer vi med ett förslag.

Paketresor till Sydafrika

Kapstaden, utsikt från Taffelberget.

 

Restips i Sydafrika

Sydafrika är mångfaldens och kontrasternas land, och här finns en stor mängd fantastiska upplevelser som väntar. Storslagen natur, safari, storstadsliv, aktiviteter, mångkultur, god mat, vin och prisvärd shopping. Det finns något för alla i regnbågens land!

Utforska Kapstaden med omnejd
Kapstaden är Sydafrikas näst största stad efter Johannesburg. En resa till Kapstaden är en resa i sig. Här får man uppleva både storstadsliv, natur, djur och kultur på en liten radie. Här finns också många bra restauranger, och den låga prisnivån gör att man kan äta och dricka billigt. Vill man shoppa finns ett stort utbud av butiker. Dessutom finns ett stort utbud av fantastiska utflykter och aktiviteter i närheten av Kapstaden. Safari, valskådning, vithajsdykning, surfing, golf och vingårdsturer är bara några exempel.

Kapstaden ligger vackert belägen vid foten av Taffelberget, som också är en av stadens största sevärdheter. Om vädret tillåter kan du ta linbanan upp till toppen och se den hänförande utsikten över staden och bukten. Ett annat tips är att besöka det stora nöjes- och handelsområdet V&A Waterfront i Kapstadens hamn. Här finns ett myllrande folkliv, hantverksmarknader, shoppingcenter, teatrar och ett stort utbud av bra restauranger med såväl lokal som internationell mat.

Från hamnen går också båtarna till Robben Island där Nelson Mandela och andra politiska fångar satt under apartheidtiden. Fängelset är nu ett museum, och guiderna är ofta själva tidigare fångar. Drygt 20 år efter att apartheidsystemet avskaffades är Sydafrika fortfarande ett land med stora sociala klyftor. En guidad tur till någon av Kapstadens kåkstäder tillsammans med en lokalbo ger en inblick i hur en stor del av befolkningen lever i dag. Trots den mörka historien och fattigdomen kan man ändå känna en atmosfär av livsglädje, stolthet och gemenskap bland invånarna i kåkstäderna.

Söder om Kapstaden ligger Kaphalvön med Godahoppsudden. Området ingår i Table Mountain nationalpark och världsarvet Cape Floral Region, som har en av världens artrikaste flora med många endemiska arter. Från utsiktsplatsen Cape Point har man en magisk utsikt över det vackra landskapet och Atlanten. Ett tips är att längs vägen också stanna till vid vackra Boulder’s Beach och se den stora kolonin med afrikanska pingviner som häckar på stranden.

Garden Route
Den välkända Garden Route går längs den natursköna södra kusten öster om Kapstaden. Området anses vara en av Sydafrikas vackraste regioner och ingår också i Cape Floral Region. Åker du längs Garden Route får du uppleva ett kontrastrikt och ibland dramatiskt landskap med berg, djupa raviner, sjöar, floder, högvuxna skogar, bukter och orörda stränder. Längs vägen finns många sevärdheter och fina platser att stanna till vid, allt från naturreservat, grottor och strutsfarmar till charmiga städer.

Safari i Sydafrika
Sydafrika har cirka ett 20-tal nationalparker och ett stort antal privata naturreservat. Här finns möjligheter till mycket bra safariupplevelser i Afrikas vildmark. Kruger nationalpark i nordost är en av världens största nationalparker med sina knappa 20 000 km². Parken har fler djurarter än något annat reservat i Afrika, och här finns möjligheten att se the Big 5 (elefant, lejon, leopard, buffel och noshörning).

Andra nationalparker är Tsitsikamma nationalpark som ligger längs Garden Route. Parken täcker både land och en del av Indiska oceanen med ett marint reservat. Strax norr om Port Elizabeth ligger Addo Elephant National Park känd för sina stora elefanthjordar. Världsarvet iSimangaliso Wetland Park på norra ostkusten är ett unikt och orört våtmarksområde med en stor biologisk mångfald. Här finns över 6 500 arter av växter och djur varav många är endemiska eller utrotningshotade. Här kan man bland annat se delfiner, knölvalar, sköldpaddor, svart och vit noshörning, elefanter, bufflar och ett stort antal fisk- och fågelarter.

Vill du skåda valar kan du under juli-november åka till den lilla fiskebyn Hermanus cirka 10 mil sydost om Kapstaden. Då kommer valarna in i bukten för att para sig och föda sina ungar. Utanför den lilla byn Gansbaai på andra sidan bukten finns möjlighet att dyka med vithajar, eller nöja sig med att stå på däck om det räcker som adrenalinkick.

Förutom safari och annan djurskådning finns andra unika naturupplevelser i Sydafrika. I de majestätiska Drakensberg finns många vandringsleder med spektakulära vyer över bergslandskapet. Du kan också åka till Cederbergs säregna klipplandskap med de orangea märkligt formade sandstensklipporna.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Sydafrika.
Inget visum krävs för turister som vistas upp till 90 dagar i landet.

Viktigt att veta om du ska besöka Sydafrika med barn under 18 år

Familjer som besöker Sydafrika och har med sig barn under 18 år ska kunna visa upp ett så kallat ”Unabridged Birth Certificate”, en fullständig födelseattest med uppgifter om vilka som är föräldrar till barnet. Den svenska motsvarigheten till en fullständig födelseattest är ett så kallat ”Utdrag om folkbokföringsuppgifter – 120 med alla relationer” som har utökad information om barnets föräldrar. Personbeviset ska vara på engelska och stämplat och underskrivet av Skatteverket.
Det kan beställas via Skatteverkets hemsida eller via telefon 0771-567 567. Ovanstående gäller om båda föräldrarna är med på resan.

Om barn under 18 år reser till Sydafrika med endast en förälder gäller andra regler. Läs alla regler om att resa till Sydafrika med barn under 18 på Sydafrikas svenska ambassads hemsida: http://www.dirco.gov.za/sweden/index.html.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Klimatet i Sydafrika

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 16 16 14 10 5 3 3 6 9 13 14 15
Varmast 27 27 26 24 21 19 19 22 25 27 27 28
Soltimmar 257 227 239 261 289 276 291 307 279 276 270 282
Regn(mm) 122 106 91 33 22 6 10 10 21 60 117 117
Regndagar 12 10 10 5 3 1 1 1 3 7 11 12

 

Karta över Sydafrika

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.