Sydafrika

Sydafrika erbjuder spännande städer, vackra stränder, enastående safariresor, gemytliga bed & breakfast eller lyxiga lodger och storslagen natur. Det mest slående är nog ändå dessa vänliga och generösa människor som verkligen gör skäl för sitt namn ”regnbågens land”.

Vårt utbud till Sydafrika är stort

Vi har ett riktigt stort utbud av både paket- och gruppresor till Sydafrika, vi kan också skräddarsy er egna speciella resa med kombinationsresor till andra närliggande länder.


Sydafrika ett land av kontraster, och här finns mycket att upptäcka av natur, djurliv och kultur. Vill du åka på safari finns många möjligheter i landets viltreservat och nationalparker. I den berömda Krugerparken finns till exempel chansen att se the Big Five. Du kan också åka på valsafari, dyka med hajar eller besöka Godahoppsuddens pingvinkoloni. Besök Kapstaden och njut av god mat och prisvärd shopping, eller ta en tur till en vingård. Upptäck Durban med sina indiska influenser och sin långa, vita strand. Det här och mycket mer finns att upptäcka om du reser till Sydafrika. Har du en gång varit där är det svårt att inte längta tillbaka.

I Sydafrika kan vi förutom de färdiga programförslagen sätta ihop en resa helt efter dina egna önskemål. Vi har bra samarbetspartners här och därför kan vi skräddarsy reseupplägget utan att det för den sakens skull blir dyrare. För att be om en offert på ett skräddarsytt upplägg, vänligen fyll i detta formulär eller kontakta oss på telefon 021-18 16 17 eller via mail till info@kenzantours.se.

Vi erbjuder färdiga safariresor dels i enbart Sydafrika men även safariresor som kombinerar Sydafrika med Botswana, Zimbabwe, Mocambique och Namibia. Resorna sker med internationell grupp på fasta avresedatum under hela året med engelsktalande guider/chaufförer. Ni väljer själva om ni vill bo i campingtält eller i enklare lodger. Vi erbjuder också färdiga garden route program.

Kombinera gärna Sydafrika med safariresor – sol och bad – äventyr i Östra Afrika! När du flyger med KLM / Kenya Airways, finns möjligheten till stopp på antingen nedresan eller hemresan. I vårt Östra Afrika kan du lägga till en 5-10 dagars safari i Kenyas och Tanzanias bästa nationalparker, vandra på Kilimanjaro, sola och bada vid Kenyas kust eller på Zanzibar. Möjligheterna är oändliga, och det är du som väljer! Läs mer i vårt Östra Afrika Flex-koncept.

Resepaket till Sydafrika

Pass och visum

För närvarande gäller att ditt pass ska vara giltigt minst 30 dagar efter hemresan från Sydafrika. Passet ska också ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar.

Svenska medborgare som besöker Sydafrika i upp till 90 dagar behöver inte ansöka om visum innan avresan. I samband med passkontrollen vid inresan får du automatiskt en visering som gäller för denna tidsperiod.

De sydafrikanska myndigheterna kan ändra reglerna för pass och visum med kort varsel. Kolla därför alltid med den sydafrikanska ambassaden eller det sydafrikanska inrikesministeriet vad som gäller när just du ska resa.

Regler för resa med barn

Från och med den 1 juni 2015 gäller att alla barn under 18 år måste ha ett fullständigt födelsebevis när de reser in och ut ur Sydafrika. Vad som räknas som ett fullständigt födelsebevis avgör de sydafrikanska myndigheterna. Kolla därför med den sydafrikanska ambassaden eller det sydafrikanska inrikesministeriet vad som gäller.

Enligt sydafrikanska myndigheter ska barn som reser i annat sällskap än båda sina föräldrar också ha ett skriftligt medgivande från den ena eller båda föräldrarna/vårdnadshavarna om att barnet får resa i detta sällskap. Kontakta sydafrikanska ambassaden eller det sydafrikanska inrikesministeriet för fullständig information om detta.

Klimatet i Sydafrika

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 16 16 14 10 5 3 3 6 9 13 14 15
Varmast 27 27 26 24 21 19 19 22 25 27 27 28
Soltimmar 257 227 239 261 289 276 291 307 279 276 270 282
Regn(mm) 122 106 91 33 22 6 10 10 21 60 117 117
Regndagar 12 10 10 5 3 1 1 1 3 7 11 12

 

Karta över Sydafrika