Vietnam

Resor till Vietnam

Planera din drömsemester till det vackra Vietnam och få minnen för livet. Utflykter till Vietnam erbjuder dig möjligheten att uppleva landets rika kultur, fantastiska natur och vänliga lokalbefolkning. Oavsett om du utforskar historiska sevärdheter som Halong Bay eller vandrar genom de frodiga risfälten i Sapa, kommer du att bli fascinerad av landets skönhet. Njut av unika kulinariska upplevelser och besök traditionella marknader. Vietnam väntar på dig med öppna armar – så boka din resa nu och låt ditt vietnamesiska äventyr börja! Våra favoritresor i Vietnam just nu:


Våra resor till Vietnam

Reser du runt i Vietnam kommer du att upptäcka ett land med ett vackert landskap, en intressant historia och ett gästvänligt folk som välkomnar dig med ett leende. Med våra vietnamresor får du besöka både storstäder och landsbygden och får en inblick i såväl landets historia och traditioner som det moderna Vietnam. Resorna sker med bil och ibland också med tåg, och du kan i en del program även välja till aktiviteter som guidade vandringsturer. Vietnam kan också kombineras med resor till närliggande länder som Kambodja, Myanmar (Burma), Laos och Thailand.

Upptäck Vietnam med egen guide
Våra resor till Vietnam är främst privata rundresor med egen guide och chaufför som tar väl hand om er. Fördelen med att resa med en privat guide är att ni kan göra små avstickare till pittoreska byar, marknader och andra intressanta platser som dyker upp längs vägen. På det sättet får ni förutom de traditionella sevärdheterna också uppleva det genuina Vietnam bortom turiststråken.

Kvalitetssäkrade resor
De guider vår lokala arrangör i Vietnam anlitar är välutbildade, har lång erfarenhet inom turism och är välbetalda. De är alla engagerade och brinner för att visa upp sitt land och sin kultur för oss som besöker Vietnam. Vår arrangör sätter också alltid säkerheten först genom att använda moderna fordon och anlita chaufförer med statlig licens och minst tio års erfarenhet.

Hotellen vi använder är noga utvalda av vår lokala arrangör. Kriterierna är att de ska ha bra omdömen från tidigare gäster, bra faciliteter, vänlig personal och vara prisvärda. Många resenärer berättar att hotellen har överträffat deras förväntningar.

Kontakta oss
På vår hemsida hittar du förslag på rundresor i Vietnam. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna en resa enligt dina önskemål, och det behöver inte bli dyrare än att välja ett färdigt förslag. Fyll i formuläret, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till [email protected] med dina önskemål så återkommer vi med ett reseförslag.

Paketresor till Vietnam

Vietnam

Restips i Vietnam

En resa genom Vietnam bjuder på många minnesvärda upplevelser. Reser du genom landet får du se den rofyllda grönskande landsbygden med berg, risfält, terrassodlingar och pittoreska byar. Som en stark kontrast till denna lugna miljö finns livliga miljonstäder som Hanoi och Ho Chi Minh-staden. Där hittar man i stället ett myllrande storstadsliv med en fascinerande blandning av utsmyckade tempel, franska koloniala kvarter och moderna skyskrapor.

Utforska Vietnam
Några restips är att med cykeltaxi utforska Hanois gamla kvarter eller gå på den berömda traditionella vattendockteatern. Fortsätt ut till kusten och ta en kryssning i världsarvet Halong Bay med sitt vackra landskap av unika kalkstensöar. Res vidare till den forna kejsarstaden och världsarvet Hue och beskåda dess imponerande citadell och tempel. Besök Hoi Ans välbevarade Gamla stan som även det är ett världsarv, eller ta en tur till My Sons tempelruiner från Cham-kulturen. Eller varför inte ta en kurs i vietnamesisk matlagning? Åk till metropolen Ho Chi Minh-staden och promenera i den gamla delen med sina sevärdheter, besök China Town eller strosa längs shoppinggatorna. Från Ho Chi Minh-staden kan du ta en dagstur till de berömda Cu Chi-tunnlarna från Vietnamkriget. Du kan också ta en båttur och utforska vardagslivet i det enorma Mekongdeltat med sina pålhus, flytande marknader, ris- och fruktodlingar.

Gillar du att vandra finns vandringsleder i norra Vietnams vackra bergslandskap, bland annat till den populära staden Sapa. Söker du sol och bad finns många fina badorter med vackra stränder och dykmöjligheter. Några exempel är paradisön Phu Quoc Island, Whale Island och surfparadiset Mui Ne.

En värld av smaker
När du besöker storstäderna är ett tips att gå till någon av de många marknaderna för att få en inblick i vardagslivet, möta lokalbefolkningen och inte minst utforska den lokala matkulturen. Strosa genom matmarknaderna, känn dofterna och upptäck en värld full av smaker. Ett bra sätt att utforska det vietnamesiska köket är att slå dig ner vid något av de mer eller mindre enkla matstånden som serverar olika varianter av nudelsoppa, vårrullar, pannkakor, baguetter eller andra specialiteter typiska för de olika regionernas kök. Vill du lära dig laga vietnamesiskt finns matlagningskurser i bland annat Hoi An. Guiden kommer under resans gång också se till att du vid restaurangbesöken får prova nya rätter.

Vietnam National Administration of Tourisms webbplats hittar du mer information om Vietnam.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Vietnam.

Svenska medborgare behöver inget visum för vistelser upp till 15 dagar. Kravet är att du har ett pass med ovanstående giltighet och att du kan visa upp en biljett för utresa. Det krävs också att du ska ha rest ut från Vietnam minst 30 dagar innan du planerar att resa in i landet igen. Planerar du att resa in i Vietnam inom 30 dagar från din senaste utresa behöver du ha ett visum.

Vid vistelse längre än 15 dagar i Vietnam krävs visum. Ska du stanna i Vietnam upp till 30 dagar kan du ansöka ett elektroniskt visum (e-visa). Detta är ett pilotprojekt som gäller från den 1 februari 2017 till den 31 januari 2019. E-visumet är giltigt i 30 dagar och bara för en inresa. Avgiften för e-visum är 25 USD och ansökan görs via följande länkar: https://immigration.gov.vn/ eller https://www.xuatnhapcanh.gov.vn. Ansökan hanteras vanligtvis inom 2-3 dagar.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.


Vid resa till både Vietnam och Kambodja

Du som ska resa till både Vietnam och Kambodja måste ansöka om två visum till Vietnam, ett för varje inresetillfälle. Du ansöker själv om e-visum via Vietnams immigrationsmyndighet, https://immigration.gov.vn/. Avgiften är 25 USD per person och inresetillfälle.

Obs! Notera din ansökningskod (Registration code) vid ansökan, den behövs för att kunna kontrollera om du har fått dina e-visum. Du får dina e-visum efter tre arbetsdagar, och det är du själv som ska kontrollera om du har fått dem. Det gör du på denna sida: https://immigration.gov.vn/en_US/tra-cuu-ho-so.

Skriv ut och ta med dina e-visum och visa upp dem vid ankomsten till Vietnam.

 

 

Klimatet i Vietnam

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 21 22 24 25 25 24 24 24 24 24 23 22
Varmast 32 33 34 35 33 32 31 32 31 31 31 31
Snö(mm) 0 0 0 0 1 1 2 1 0 0 0 0
Soltimmar 232 224 251 219 175 159 183 152 150 167 186 202
Regn(mm) 6 13 12 65 196 285 242 277 292 259 122 37
Regndagar 2 1 2 5 18 22 23 22 23 21 12 7

Karta över Vietnam

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.