Vietnam

Rundresor i Vietnam

Vi erbjuder unika rundresor i Vietnam där du utforskar såväl storstad som landsbygd, och du kan kombinera resan med sol- och badsemester vid någon av Vietnams vackra badorter. Eller varför inte kombinera med kortare segelturer i Halong Bay? Natur, kultur, sol och bad. Du får allt du önskar i vårt Vietnam!


Våra resor till Vietnam

Reser du runt i Vietnam kommer du att upptäcka ett land med ett vackert landskap, en intressant historia och ett gästvänligt folk som välkomnar dig med ett leende. Med våra vietnamresor får du besöka både storstäder och landsbygden och får en inblick i såväl landets historia och traditioner som det moderna Vietnam. Resorna sker med bil och ibland också med tåg, och du kan i en del program även välja till aktiviteter som guidade vandringsturer. Vietnam kan också kombineras med resor till närliggande länder som Kambodja, Myanmar (Burma), Laos och Thailand.

Upptäck Vietnam med egen guide
Våra resor till Vietnam är främst privata rundresor med egen guide och chaufför som tar väl hand om er. Fördelen med att resa med en privat guide är att ni kan göra små avstickare till pittoreska byar, marknader och andra intressanta platser som dyker upp längs vägen. På det sättet får ni förutom de traditionella sevärdheterna också uppleva det genuina Vietnam bortom turiststråken.

Kvalitetssäkrade resor
De guider vår lokala arrangör i Vietnam anlitar är välutbildade, har lång erfarenhet inom turism och är välbetalda. De är alla engagerade och brinner för att visa upp sitt land och sin kultur för oss som besöker Vietnam. Vår arrangör sätter också alltid säkerheten först genom att använda moderna fordon och anlita chaufförer med statlig licens och minst tio års erfarenhet.

Hotellen vi använder är noga utvalda av vår lokala arrangör. Kriterierna är att de ska ha bra omdömen från tidigare gäster, bra faciliteter, vänlig personal och vara prisvärda. Många resenärer berättar att hotellen har överträffat deras förväntningar.

Kontakta oss
På vår hemsida hittar du förslag på rundresor i Vietnam. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna en resa enligt dina önskemål, och det behöver inte bli dyrare än att välja ett färdigt förslag. Fyll i formuläret, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till info@kenzantours.se med dina önskemål så återkommer vi med ett reseförslag.

Resepaket till Vietnam

Vietnam

Restips i Vietnam

En resa genom Vietnam bjuder på många minnesvärda upplevelser. Reser du genom landet får du se den rofyllda grönskande landsbygden med berg, risfält, terrassodlingar och pittoreska byar. Som en stark kontrast till denna lugna miljö finns livliga miljonstäder som Hanoi och Ho Chi Minh-staden. Där hittar man i stället ett myllrande storstadsliv med en fascinerande blandning av utsmyckade tempel, franska koloniala kvarter och moderna skyskrapor.

Utforska Vietnam
Några restips är att med cykeltaxi utforska Hanois gamla kvarter eller gå på den berömda traditionella vattendockteatern. Fortsätt ut till kusten och ta en kryssning i världsarvet Halong Bay med sitt vackra landskap av unika kalkstensöar. Res vidare till den forna kejsarstaden och världsarvet Hue och beskåda dess imponerande citadell och tempel. Besök Hoi Ans välbevarade Gamla stan som även det är ett världsarv, eller ta en tur till My Sons tempelruiner från Cham-kulturen. Eller varför inte ta en kurs i vietnamesisk matlagning? Åk till metropolen Ho Chi Minh-staden och promenera i den gamla delen med sina sevärdheter, besök China Town eller strosa längs shoppinggatorna. Från Ho Chi Minh-staden kan du ta en dagstur till de berömda Cu Chi-tunnlarna från Vietnamkriget. Du kan också ta en båttur och utforska vardagslivet i det enorma Mekongdeltat med sina pålhus, flytande marknader, ris- och fruktodlingar.

Gillar du att vandra finns vandringsleder i norra Vietnams vackra bergslandskap, bland annat till den populära staden Sapa. Söker du sol och bad finns många fina badorter med vackra stränder och dykmöjligheter. Några exempel är paradisön Phu Quoc Island, Whale Island och surfparadiset Mui Ne.

En värld av smaker
När du besöker storstäderna är ett tips att gå till någon av de många marknaderna för att få en inblick i vardagslivet, möta lokalbefolkningen och inte minst utforska den lokala matkulturen. Strosa genom matmarknaderna, känn dofterna och upptäck en värld full av smaker. Ett bra sätt att utforska det vietnamesiska köket är att slå dig ner vid något av de mer eller mindre enkla matstånden som serverar olika varianter av nudelsoppa, vårrullar, pannkakor, baguetter eller andra specialiteter typiska för de olika regionernas kök. Vill du lära dig laga vietnamesiskt finns matlagningskurser i bland annat Hoi An. Guiden kommer under resans gång också se till att du vid middagarnas restaurangbesök får prova nya rätter.

Vietnam National Administration of Tourisms webbplats hittar du mer information om Vietnam.

Visum och pass

Information om visum och pass hittar du här.

Klimatet i Vietnam

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 21 22 24 25 25 24 24 24 24 24 23 22
Varmast 32 33 34 35 33 32 31 32 31 31 31 31
Snö(mm) 0 0 0 0 1 1 2 1 0 0 0 0
Soltimmar 232 224 251 219 175 159 183 152 150 167 186 202
Regn(mm) 6 13 12 65 196 285 242 277 292 259 122 37
Regndagar 2 1 2 5 18 22 23 22 23 21 12 7

Karta över Vietnam