Rundresor

Upplevelserika rundresor

Rundresor är ett perfekt sätt att lära känna ett land. Vi har upplevelserika rundresor till olika delar av världen där du får utforska ländernas natur och kultur på nära håll.  

För dig som inte vill vara på en och samma plats under din resa finns här reseförslag som innehåller rundresor. Det kan vara rundresor inom ett och samma land eller resor i flera länder. Du besöker sevärda platser både på landsbygden och i städerna och får många möjligheter att lära känna länderna och dess invånare. Rundresorna kan vara individuella eller i grupp, varav några har en svensk guide/färdledare som följer med under resan. Vi har rundresor som passar alla, oavsett om du söker naturupplevelser, äventyr, kultur eller historia.

Rundresor med safari9-5869

I Afrika är de flesta av våra rundresor olika typer av safariresor till södra och östra Afrika. I södra Afrika ordnar vi rundresor till SydafrikaBotswanaZimbabwe, ZambiaNamibiaMocambique och Madagaskar. Välj om du vill kombinera med grannländer och/eller någon paradisstrand. Vad sägs om en 15-dagars resa som börjar i Johannesburg (Sydafrika) och avslutas vid Victoriafallen (Zimbabwe). Med jeep tar vi oss genom Botswanas mest magnifika naturreservat. Höjdpunkterna på denna resa inkluderar Limpopofloden som är en naturlig gräns mellan Sydafrika och Botswana, Khama Rhino Sanctuary, Savuti Game Reserve, kanotutfärd på Okavangodeltat, Chobe nationalpark och Chobe River.

I östra Afrika ordnar vi många rundresor. Dessa går bland annat till Masai Mara i Kenya och Serengeti i Tanzania. Vi ordnar också resor till bergsgorillorna i Uganda. Kombinera med fördel med paradisstränder på till exempel Zanzibar eller Seychellerna.

Utforska Madagaskar

På Madagaskar får du utforska öns natur och rika och unika djurliv, och besöka de största städerna och mest kända platserna på ön. Madagaskar är en värld för sig och har varit det sedan ön drev bort från Indien för 80 miljoner år sedan. En stor del av öns tusentals växt- och djurarter är endemiska och alltså helt unika för Madagaskar. Här finns till exempel många arter av lemurer och det speciella baobabträdet. Reser du runt på Madagaskar får du också se öns mycket varierande naturscenarier i de olika nationalparkerna, som de karga klipporna i Isalo och de frodiga regnskogarna i Ranomafana som du får se under vår resa Madagaskar – Vildmarksturen.

Rundresor med natur och kultur

Centralamerika har mycket att erbjuda den som är intresserad av kultur, historia och natur. Följ med oss på en rundresa till Centralamerikas höjdpunkter där du besöker tre länder i samma resa! Resan erbjuder dig en chans att utforska Costa Rica, Panama och Nicaragua. Likt Christofer Columbus får du upptäcka Boca del Dragos skärgård i Panama. Men denna spännande resa tar dig även med till Masayas vulkankrater i Nicaragua och de hängande broarna mitt inne i Costa Ricas regnskogar. Dessutom får du tid till shopping och besök i kolonialstäder som Granada och Liberia.

Till dig som vill utforska mayakulturen kan vi rekommendera våra rundresor i Guatemala och Mesoamerika.

Kombinera med sol och bad

Våra gruppresor i Mexiko kommer att ge er en fantastisk möjlighet att besöka de mest imponerande arkeologiska platserna från mayaindianernas epok. Rundresorna innehåller också en hel del avkopplande sol och bad. Perfekt för er som vill uppleva mayakulturen i kombination med Mexikos fantastiska stränder! Vi ordnar också en äventyrlig cykelresa genom Mexiko för dig som vill uppleva landet på riktigt nära håll.

Kubaresor till lands och sjöss

Kuba kan vi erbjuda flera olika rundresor som alla avslutas med härliga dagar på Varaderos vita paradisstränder. Ni kan också ta en buss eller cykelresa över Kubas inland och utforska städer, byar, plantage och djungeln med alla sina exotiska växter och mäktiga vattenfall. Eller varför inte ta en kryssning genom Kubas och Jamaicas fantastiska skärgård från ett bekvämt fartyg som gör strandhugg vid lokala sevärdheter.

Upptäcktsresor i Sydamerika23-6694

Sydamerika är en underbar kontinent med färgstarka människor och storslagen natur, och här finns massor att se! Till Peru, Brasilien, Chile och Argentina ordnar vi både resor i varje enskilt land och rundresor som tar dig till flera länder.

Under resorna kan du besöka små och stora städer med traditionella färgsprakande marknader och vacker kolonial arkitektur. Du kan också utforska myllrande miljonstäder som Buenos Aires, en av Sydamerikas främsta kulturstäder och tangons vagga, och Rio de Janeiro, sambans och bossanovans mecka. Vi har också resor till Amazonas djungel för dig som vill prova på att bo på en ekolodge mitt i djungeln.

Ecuador bjuder också på många fantastiska sevärdheter, inte minst Galapagosöarna. Vi har flera olika rundresor i Ecuador. Särskilt populärt är att ta en kryssning runt underbara Galapagosöarna med dess unika djur- och växtliv. Vårt tips är att börja resan med en kortare vistelse i Quito, en huvudstad som har en fantastisk kulturellt mångskiftande historia. Flyg därefter vidare till Galapagos där du fortsätter expeditionen. Du besöker flera av öarna och får där möta de orädda djuren på riktigt nära håll.

Reser du runt i Sydamerika får du också uppleva Andernas spektakulära landskap, besöka kulturskatter som mytomspunna Machu Picchu i Peru och förundras över imponerande vattenfall som Iguazu i Argentina och Uyunis surrealistiska saltöken i Bolivia. Därtill kommer upplevelserna att resa genom Chiles fyra klimatzoner och Argentinas kontrastrika landskap. Och mycket, mycket mer!

Tigersafari i IndienBeskuren-sepilok1

Sri Lanka och Indien är ett idealiska både för kultur- och naturintresserade. Åk på en tigersafari i den djupaste djungeln och besök de exotiska städerna Delhi, Chennai och Kolkata, och världsberömda Taj Mahal.

Orangutangsafari på Borneo

På Borneo får du uppleva underbara stränder och snorkla i Sydkinesiska sjön. Vi tar dig bland annat med på en fantastisk tur för att se havssköldpaddor lägga sina ägg på stranden på Selingan Turtle Island, studera orangutanger på Sepilok Orangutan Center och få en  stadsrundtur i Sandakan. Du får också uppleva Sabahs natur och djurliv på prisbelönta Sukau Rainforest Lodge som ligger utmed floden Kinabatangs strand. Resan avslutas med några dagars sol och bad på en lyxig resort på Gaya Island. Läs mer om denna rundresa på Borneo.

Ö-luffa i paradiset

Indiska oceanens öar är ett måste att se från däcket på en båt. Vi erbjuder rundresor mellan Seychellernas vackraste öar där ni får ta del av det bästa varje ö har att erbjuda. Här kan du bland annat njuta av ett vykortsvackert landskap med mjuka vita stränder, turkost hav och de karaktäristiska vindsvepta granitklipporna.

Vad tycker våra kunder?

“Kenzan bemötte oss proffsigt med snabba och tydliga svar på frågor som vi mailade. Resan överträffade våra förväntningar. Allt fungerade perfekt med upphämtningar och guidade turer. Vi åkte 16 dagar till Madagaskar, vilket blev ett minne för livet. Resans upplägg var en perfekt mix av djur och natur.” Nina B, resenär 2024 (källa Reco.se)

Våra rundresor

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.