Malaysia

Resor till Malaysia

Upptäck det vackra Malaysia, en pärla i Sydostasien. Från äventyr i dess frodiga djungler till semester på vita sandstränder, erbjuder Malaysia en oöverträffad upplevelse. Utflykter till historiska tempel och moderna städer förtrollar alla besökare. Upplev Malaysia, en destination som kombinerar tradition och innovation. Men låt detta besök i Malaysia bli din språngbräda till Borneo, ett land med stor naturskönhet. Våra favoritresor i Malaysia och Borneo just nu:

 


Res med oss till Malaysia

Till Malaysia erbjuder vi resor med unika naturupplevelser, djurliv, storstad, äventyr och vackra stränder. Åk på orangutangsafari i Borneos regnskogar, dyk bland korallrev eller vandra uppför Mount Kinabalu. Upplev Malaysias mångkultur i pulserande Kuala Lumpur eller besök ursprungsbefolkningen på landsbygden. Kombinera gärna med ett par dagar på ett strandhotell eller en privat paradisö. Du kan också kombinera Malaysia med några dagar i Singapore. Möjligheterna till en varierad och upplevelserik resa är många!

På vår hemsida har vi några förslag på resor till Malaysia, men tillsammans med vår lokala arrangör sätter vi också ihop unika resor med skräddarsydda program anpassade till dina önskemål.

För mer information och inspiration, besök gärna denna informationssida om Malaysia som är framtagen tillsammans med Malaysiska Turistbyrån.

För att få en offert på en resa till Malaysia, vänligen fyll i och skicka in detta formulär, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till [email protected].

Resor till Borneo
Vi arrangerar resor till den malaysiska norra delen av Borneo där vi har både färdiga program och skräddarsydda resor. Läs om våra resor till Borneo här.

Resepaket till Malaysia

I Malaysia finns mycket att se och uppleva både för dig som reser dit för naturupplevelser, äventyr och kultur, och för dig som söker en solsemester i ett tropiskt paradis. Malaysia är också en fantastisk familjedestination som passar även de unga resenärerna. Förutom sol och bad finns också spännande och roliga aktiviteter som passar barn. Invånarna i Malaysia är också ett mycket barnvänligt folk.

Utforska Malaysias natur

En resa till Malaysia innebär mycket speciella och oförglömliga naturupplevelser. Malaysias landyta består av södra delen av Malackahalvön och delstaterna Sabah och Sarawak på norra Borneo. Landet har över 30 nationalparker på land och till havs där du kan utforska den tropiska floran och faunan. Och övernattar du på en lodge i regnskogen får du en riktigt nära upplevelse av djungeln och dess djurliv.

Den 4 343 km² stora Taman Negara på västra Malaysia är landets största nationalpark. Parken anses ha världens äldsta tropiska regnskog, 130 miljoner år gammal, och är artrik med sällsynta växter och djur som malayisk tiger, elefant, noshörning, leopard, apor, hjortar och många fågelarter.

En av Malaysias höjdpunkter är att besöka Borneos regnskogar för att beskåda de vilda djuren, inte minst de utrotningshotade orangutangerna. Andra oförglömliga naturupplevelser är att besöka Kinabalu nationalpark med Mount Kinabalu och öarna Selingan Island och Lankyan Island där utrotningshotade sköldpaddor lägger sina ägg på stränderna. Borneo är ett paradis för naturälskare och det finns en mängd fantastiska platser att besöka. Läs mer om Borneo och våra resor dit.

Storstad och kultur

Malaysias befolkning består till största delen av malajer, kineser och indier, och de tillsammans med andra folkgrupper har skapat den mångkultur som kännetecknar Malaysia. Den pulserande huvudstaden Kuala Lumpur (KL) är en kulturell smältdegel och kontrastrik stad med en blandning av gamla koloniala byggnader, utsmyckade tempel och skyskrapor som Petronas Twin Towers, världens högsta dubbla skyskrapa. På restauranger, kaféer och i gatustånd får du många kulinariska upplevelser från olika matkulturer. Besöker du Little India och Chinatown får du också en glimt av den indiska och kinesiska kulturen och livsstilen i Malaysia. Vill du shoppa är KL ett mecka med sina enorma gallerior, marknader och låga prisnivå.

Ön Penang utanför Malaysias nordvästra kust har influerats av en rad färgstarka kulturer. I Georgetown kan du till exempel se brittiska kolonialhus sida vid sida med kinesiska och indiska tempel. Vill du lära dig mer om ursprungsbefolkningens kultur kan du besöka rungus- eller ibanfolket på Borneo.

Sol och bad i Malaysia

Malaysia med sina pudervita stränder är ett perfekt resmål för en lugn och avkopplande solsemester, en romantisk bröllopsresa eller familjeresa. Det kristallklara havet är också perfekt för snorkling och dykning bland korallrev, färggranna fiskar och sköldpaddor.

Langkawi och den mindre ön Pangkor Island utanför Malaysias nordvästra kust har fantastiska stränder. Utanför den nordöstra kusten ligger öarna Redang och Perhentian. Båda öarna omges av ett marint naturreservat och är ett paradis för dig som gillar att simma, snorkla och dyka.

Borneo och de små öarna utanför ön har också fina stränder perfekta för avkoppling med sol och bad.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Malaysia. Du måste också ha med passet när du reser från Malaysias fastland till malaysiska Borneo (Sabah och Sarawak) då inspektioner förekommer. Provisoriskt pass är inte giltigt för inresa i Malaysia.

Inget visum krävs vid vistelser upp till 90 dagar. Vid längre vistelser krävs visum som du ansöker om hos Malaysias ambassad. Du ska kunna visa upp en utresebiljett från Malaysia.

För inresa till Malaysia och Borneo krävs att samtliga passagerare fyller i Malaysia Digital Arrival Card (MDAC). Detta görs upp till tre dagar innan ankomst via Malaysias migrationsmyndighet: https://imigresen-online.imi.gov.my/mdac/main

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Malaysias ambassad i Sverige: http://www.kln.gov.my/web/swe_stockholm/home

Klimatet i Malaysia

Malaysia har ett tropiskt klimat med värme, mycket solsken och regn som oftast kommer som skurar på eftermiddagen. Malackahalvöns östkust drabbas av monsun under november–februari, medan västkusten oftast har sin torraste period under december–mars.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 22 22 23 23 23 23 22 23 22 23 23 22
Varmast 32 33 33 33 33 33 32 32 32 32 32 32
Soltimmar 192 209 202 189 195 198 202 195 168 164 147 167
Regn(mm) 171 169 237 279 216 126 102 157 188 275 259 230
Regndagar 16 15 17 21 17 13 11 14 17 21 22 18

Karta över Malaysia

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.