Malaysia

Resor till Malaysia

Malaysia kännetecknas av en rik mångkultur, en fantastisk natur med ett mycket rikt djurliv och kritvita stränder. Där finns djupa regnskogar, höga berg och ett kristallklart hav med mysiga öar. Där finns idylliska byar och skimrande storstäder där olika folkslag lever sida vid sida. Res till Malaysia och möt ett fascinerande land med ett varmt och vänligt folk.


Res med oss till Malaysia

Till Malaysia erbjuder vi resor med fina naturupplevelser, djurliv, storstad, äventyr och vackra stränder. Åk på orangutangsafari i Borneos regnskogar, dyk bland korallrev eller vandra uppför Mount Kinabalu. Upplev Malaysias mångkultur i pulserande Kuala Lumpur eller besök urinvånare på landsbygden. Kombinera gärna med ett par dagar på ett strandhotell eller en privat paradisö. Du kan också kombinera Malaysia med några dagar i Singapore. Möjligheterna till en varierad och upplevelserik resa är många!

Skräddarsydda och hållbara resor
På vår hemsida har vi några förslag på resor till Malaysia, men tillsammans med vår lokala arrangör sätter vi också ihop unika resor med skräddarsydda program anpassade till dina önskemål.

Våra resor till Borneo går via en lokal arrangör som arbetar miljömedvetet och ekologiskt hållbart. Därför sker alla våra resor till Borneo i harmoni med naturen. Med vårt Borneo EcoFlex-koncept kan du också själv sätta ihop din resa med aktiviteter och utflykter på Borneo. Välj mellan safari, dykning, forsränning och trekking i olika landskap och naturtyper.

Kontakta oss
För att få en offert på en resa till Malaysia, vänligen fyll i detta formulär, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till info@kenzantours.se.

Resepaket till Malaysia

I Malaysia finns mycket att se och uppleva både för dig som reser dit för naturupplevelser, äventyr och kultur, och för dig som söker en solsemester i ett tropiskt paradis. Malaysia är också en fantastisk familjedestination som passar även de unga resenärerna. Förutom sol och bad finns spännande och roliga aktiviteter som passar barn. Invånarna i Malaysia är också ett mycket barnvänligt folk.

Utforska Malaysias natur

En resa till Malaysia innebär mycket speciella och oförglömliga naturupplevelser. Malaysias landyta består av södra delen av Malackahalvön och delstaterna Sabah och Sarawak på norra Borneo. Landet har över 30 nationalparker på land och till havs där du får se den fascinerande floran och faunan. Övernattar du på en lodge i någon av regnskogarna får du en riktigt nära upplevelse av djungeln.

En av Malaysias höjdpunkter är att vandra i Borneos regnskogar för att beskåda de utrotningshotade orangutangerna. Du kan också besöka rehabiliteringscenter där man tar man hand om föräldralösa, skadade och tillfångatagna orangutanger och återanpassar dem till det vilda.

Den 4 343 km² stora Taman Negara på västra Malaysia är landets största nationalpark. Parken anses ha världens äldsta tropiska regnskog, 130 miljoner år gammal, och är artrik med sällsynta växter och djur som malayisk tiger, elefant, noshörning, leopard, apor, hjortar och många fågelarter.

Kinabalu nationalpark på norra Borneo med det 4 095 meter höga berget Mount Kinabalu har ett varierande landskap med sex växtzoner, från tropisk regnskog till alpin buskskog. Parken har utnämnts till världsarv av UNESCO för sin biologiska mångfald. Förutom att utforska det artrika växt- och djurlivet kan du som söker äventyr också vandra upp till Mount Kinabalus topp.

Andra oförglömliga naturupplevelser på Borneo är att se sköldpaddorna lägga sina ägg på Seligan Turtle Islands stränder. På Lankyan Island tar man hand om havssköldpaddornas ägg, och där får du också hjälpa till att släppa ut nykläckta sköldpaddor i havet.

Äventyrsresor till Borneo

För dig som söker äventyr på resan finns många olika turer och aktiviteter på Borneo genom vårt EcoFlex-koncept. Bergsbestigning, flerdagars dykturer, forsränning, längre djungeltrekkingar och safariturer är exempel på aktiviteter du kan göra. Läs mer om aktiviteterna på Borneo här. 

Storstad och kultur

Malaysias befolkning består till största delen av malajer, kineser och indier, och de tillsammans med andra folkgrupper har skapat den mångkultur som kännetecknar Malaysia. Den pulserande huvudstaden Kuala Lumpur (KL) är en kulturell smältdegel och kontrastrik stad med en blandning av gamla koloniala byggnader, utsmyckade tempel och skyskrapor som Petronas Twin Towers, världens högsta dubbla skyskrapa. På restauranger, kaféer och i gatustånd får du många kulinariska upplevelser från olika matkulturer. Besöker du Little India och Chinatown får du också en glimt av den indiska och kinesiska kulturen och livsstilen i Malaysia. Vill du shoppa är KL ett mecka med sina enorma gallerior, marknader och låga prisnivå.

Ön Penang utanför Malaysias nordvästra kust har influerats av en rad färgstarka kulturer. I Georgetown kan du till exempel se brittiska kolonialhus sida vid sida med kinesiska och indiska tempel. Vill du få en genuin upplevelse av ursprungsbefolkningens kultur kan du besöka rungus- eller ibanfolket på Borneo. Hör dem berätta om och visa upp sin kultur och traditioner och övernatta i något av deras traditionella långhus.

Sol och bad i Malaysia

Malaysia med sina pudervita stränder är ett perfekt resmål för en lugn och avkopplande solsemester, romantiska bröllopsresor och familjeresor. Det kristallklara havet är också perfekt för snorkling och dykning bland korallrev, färggranna fiskar och sköldpaddor.

Langkawi och den mindre ön Pangkor Island utanför Malaysias nordvästra kust har fantastiska stränder. Utanför den nordöstra kusten ligger öarna Redang och Perhentian. Båda öarna omges av ett marint naturreservat och är ett paradis för dig som gillar att simma, snorkla och dyka.

Strax utanför Kota Kinabalu på Borneo finns också fina stränder. Den ekovänliga Gaya Island och den lilla privata ön Manukan Island utanför Kota Kinabalu är också två oaser för sol och bad i Malaysia.

Pass och visum

Vid vistelser upp till 90 dagar i Malaysia ska ditt pass vara giltigt minst 6 månader från och med utresedatumet från Malaysia. Provisoriskt pass är inte giltigt för inresa i Malaysia. Du måste kunna visa upp en utresebiljett från Malaysia.

Svenska medborgare behöver inte visa vid turistvistelser upp till 90 dagar i Malaysia.

Observera att reglerna för pass och visum kan ändras. Kontrollera alltid vad som gäller hos landets ambassad. Besök Malaysias svenska ambassads hemsida. 

Klimatet i Malaysia

Malaysia har ett tropiskt klimat med värme, mycket solsken och regn som oftast kommer som skurar på eftermiddagen. Malackahalvöns östkust drabbas av monsun under november–februari, medan västkusten oftast har sin torraste period under december–mars.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 22 22 23 23 23 23 22 23 22 23 23 22
Varmast 32 33 33 33 33 33 32 32 32 32 32 32
Soltimmar 192 209 202 189 195 198 202 195 168 164 147 167
Regn(mm) 171 169 237 279 216 126 102 157 188 275 259 230
Regndagar 16 15 17 21 17 13 11 14 17 21 22 18

Karta över Malaysia