Kulturresor

Resor till världens kulturer

Att resa och uppleva andra kulturer är berikande och lärorikt. Under våra kulturresor får du på nära håll uppleva olika länders kulturer, traditioner och vardagsliv. Möt salsadansande kubaner i Havanna, bo i en maasaiby i Tanzania eller förundras över det magnifika Taj Mahal i Indien.

Är du intresserad av att uppleva en mängd olika kulturer och gamla traditioner så har du kommit rätt! Vi vill främja invånarna i de länder vi anordnar resor till, och en viktig del är att låta resenärerna uppleva deras kultur och samhälle på nära håll. Nästan varje resa vi anordnar har inplanerade eller frivilliga besök till byar och bosättningar som tar emot turister och visar upp invånarnas kultur. Följ med på en resa till spännande kulturer som du aldrig glömmer!

Upplev Afrikas rika kulturKenya

Afrika har en rik och mångfacetterad kultur som präglas av de många folkslag som lever där och de influenser utifrån som historien har fört med sig. Reser du till Afrika kan du uppleva både gamla traditioner på landsbygden och storstädernas utbud av bland annat lokal konst och musik.

I Tanzania kan du bo på en maasailodge och lära dig mer om maasaiernas kultur. Du får bland annat följa med en maasaifamilj och se en uppvisning av traditionell maasaidans. Kanske får du prova på att dansa själv också. Läs mer om vår resa Tanzania & Zanzibar Familjeresa där boende på maasailogde ingår.

I Tanzania och Kenya kan du kombinera kulturresan med en otrolig safari i Masai Mara och Serengeti. Du kan också se Masai Mara uppifrån en varmluftsballong! Här finns även många andra otroliga nationalparker runt Kilimanjaro, Mount Kenya, Lake Naikuru, Lake Naivasha, och Ngorongoro-kratern.

Vill du besöka storstäder under din afrikaresa har vi resor där Kapstaden eller Durban ingår. Se till exempel våra resor Ett sydafrikanskt äventyr och Sydafrika – Regnbågsrutten.

Upptäcktsresor i CentralamerikaSantiago de cuba musiker (2)

Costa Rica ordnar vi äventyrsresor både för erfarna resenärer och äventyrliga familjer. Där kan ni vandra längs hängbroar i regnskogens trädkronor, åka på forsränning och utforska vulkaniska områden och varma källor. Varva med möjligheten att bada i både Stilla havet och Karibiska Atlanten och äventyret är fulländat!

Kuba kan ni uppleva Havanna och de mindre städerna Santa Clara, Trinidad och Sancti Spriritus. Ni får utforska naturreservatet Banao och kustbyn Cayo Las Brujas, besöka sockerrörsodlingar och se hur man tillverkar äkta kubansk rom, och beskåda många olika kubanska monument och byggnader. Avsluta resan med en vecka vid paradiskusten i Varadero.

Guatemala är fullt av spännande platser och upplevelser. Här kan ni få se många gamla kloster och katedraler, åka på båtturer till indianbyar vid de vackra sjöarna och utforska den svunna mayakulturen. Landet angränsar till Mexiko i norr, och delar mycket av sin historia med sina grannländer. Mayaindianerna var en av de främsta mesoamerikanska civilisationerna fram till spanjorernas ankomst. Vår resa Guatemalas skatter innehåller besök vid flera av landets kulturskatter som antika mayastäder och nutida städer som influerats av kolonialtidens arv.

Mexiko är känt som hemland åt Maya, Aztek, Zapotec och flera andra urfolk, varav många är utdöda eller utblandade med den moderna befolkningen. Man kan hitta ruiner och fornlämningar från dessa kulturer vart man än vänder sig.

Rundresor i SydamerikaPeru

Peru kan ni vandra till legendariska Machu Pichu, besöka inkastaden Cusco, och ta en båttur på Titicaca-sjön, värdens högst belägna sjö som är navigerbar med stora fartyg. Ni kan också ta en flygtur över de mystiska Nascalinjerna, besöka Paracas naturreservat, vinodlingarna i Ica, och staden Lima med sin fantastiska arkitektur och matlagning. Till Peru har vi flera spännande resor, bland annat Peru – Rundresa med Inkaleden som går till Perus största kulturskatter.

Vad sägs om en gruppresa till Chile och Argentina som tar er från Atacamas saltöken via Lagunas Miscanti y Menigues vulkaner, samt besök i södra Sydamerikas vackraste städer och byggnader. Upplev Argentinas och Chiles fascinerande kultur med Guachos, Argentinska cowboys, och urinvånarnas byar. Ni kan även fortsätta färden till Brasi
lien och Rio de Janeiro med sin kristusstaty, Copa Cabana, och alla sambaskolor. I Argentina kan ni dessutom dansa tango!

Storslagen kultur i Asien och Indiska oceanen Taj Mahal

Vi har kulturresor till en mängd olika länder i Indiska oceanen och Asien. I Indien finns till exempel en mängd olika resmål för den kulturintresserade. Norra Indien erbjuder Delhi och Agra med Taj Mahal och andra fantastiska byggnader. Södra Indien erbjuder en mängd tempel och grottmålningar i och runt Chamundibergen, inklusive en 17 meter hög gudastaty. Östra Indien erbjuder Kolkata/Calcutta, med Moder Teresas hem Nirmal Chaya och Victoria Memorial Hall, samt Darjeeling Himalayan Railway, världens högst belägna järnvägsspår. Ni kan också besöka Andamanerna, Indiens egna paradisöar, med en nästan orörd inhemsk kultur. Ännu mer spännande kan vara att besöka kvinnorna i Kerala, och lära känna stadens befolkning bättre. Ni får uppleva hur skickligt de jobbar, hur de lyckas med teamwork, och hur de utvecklar motivation och ledaregenskaper. För dig som vill se Indiens kulturella skatter kan vi bland annat rekommendera vår resa Indiens Gyllene triangel med Ranthambore.

Vietnam kan ni uppleva Hanois och Ho Chi Mins (Saigons) sevärdheter samt Siem Reap och Angkor Wat med sina fantastiska och mytomspunna tempel. Vietnam är ett behagligt land med djupa spår av kinesisk kultur men också med influenser från fransmän och amerikaner och dess ockupation. Vill du utforska Vietnam? Följ med på den innehållsrika resan Ett äventyr genom Vietnam!  

Vi ordnar också resor till Sri Lanka, med sitt bergsfort och sina otaliga buddhastatyer, och Malaysia med Kuala Lumpur och andra ruiner djupt inne i regnskogen.

Vad tycker våra kunder?

“Mycket bra bemötande och lyhörd för alla våra önskemål.”
Gunilla J, resenär till Kuba 2024 (källa reco.se)

Våra kulturresor

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.