Peru

Resor till Peru

Äventyr i Peru är en inbjudan till en värld av andlös natur och levande kultur. Upptäck Peru genom rundresor som tar dig från Andinernas mäktiga toppar till Amazonas djungel. Bevittna Inkarikets historiska underverk, Machu Picchu, och utforska den livliga huvudstaden Lima. Rundresor i Peru erbjuder en perfekt balans av upplevelser, från stillsamma stunder i heliga dalar till pulserande folkliv på lokala marknader. Peru väntar på dig! Våra favoritresor i Peru just nu:


Se vår inspirationsfilm om Peru.

Våra resor till Peru

Till Peru ska du resa om du vill ha en oförglömlig semester som blandar uråldrigt och modernt och ett landskap med stora kontraster. Här blandas storstadens liv och rörelse med stillsamheten runt inkaindianernas byar. Här finns också en varierande natur med Stilla havets kust, Amazonas regnskog och Andernas högland och bergstoppar.

När du väl har bestämt dig för att resa till Peru, låt oss hjälpa dig att planera resan. Vi erbjuder flera olika paketresor till Peru som till exempel inkluderar Lima, Cusco, Titicacasjön, Inkas Heliga dal, Machu Picchu, Inkaleden och safari i Amazonas regnskog. Vi erbjuder även paketresor som kombinerar Peru med Bolivia, Argentina, Ecuador, Colombia, Brasilien, Chile och Uruguay. Många av våra grupp resor till Peru leds av en svensktalande färdledare.

Förutom de färdiga paketresor vi presenterar på hemsidan kan vi även skräddarsy resor till Peru enligt dina önskemål. Vi samarbetar med en lokal researrangör i Peru som hjälper oss att ta fram reseprogram till de platser du vill besöka.

För att få en offert på en resa till Peru, skicka in en förfrågan, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till [email protected].

Hållbar turism i Peru

I Peru samarbetar vi med Allround Peru, en lokal researrangör som grundades 2008 i Lima av Mikael Blomstedt. De hjälper oss att sätta ihop oförglömliga rundresor till Peru, både individuella resor och gruppresor. Allround Peru arbetar med hållbar turism bland annat genom att anlita lokala guider och familjeägda hotell i stället för stora hotellkedjor. Vissa reseprogram innehåller också boende hemma hos lokalbefolkningen, till exempel på några av öarna i Titicacasjön eller i Amazonas regnskog. På det sättet får man en genuin upplevelse av Peru, samtidigt som man stödjer det lokala näringslivet. Allround Peru strävar också efter att använda så nya turistbussar som möjligt för att minimera utsläppen.

I en intervju med Reform Travel berättar Mikael Blomstedt om sin verksamhet, men också om hur han ser på turismens roll i Peru och hur landet arbetar med hållbarhet. Han tipsar även om hur man kan upptäcka det genuina Peru och avslöjar sitt eget favoritresmål i landet. Läs hela artikeln här.

Paketresor till Peru

Upplev det bästa av Peru

Peru sträcker sig från Stilla havet i väst till Amazonas i öst. Peru erbjuder allt från surfing, sol och bad till storslagen natur och en rik och gammal kultur. Inkaindianerna tillhörde den sista stora civilisationen i Peru innan spanjorerna erövrade landet på 1500-talet, och ättlingarna till Inkaimperiets invånare bevarar många av sina gamla traditioner än i dag.

Peru har ett mycket stort antal historiska, kulturella och arkeologiska platser och regioner som alla är värda ett besök. Det magnifika citadellet i Machu Picchu, templet i Koricancha och Santo Domingo i Cusco kommer att förse dig med kultur, historia, andlighet och glimtar in i den mystiska gamla peruanska kulturen. Här nedan nämner vi några platser och sevärdheter du kan besöka under våra resor till Peru.

Mytomspunna Machu Picchu, en dröm för många att besöka.

Magiska Machu Picchu
Högt uppe i Anderna gömmer sig magnifika Machu Picchu, ruinerna efter inkafolkets övergivna stad. Det sägs att det inte finns någon annan sevärdhet som kan mäta sig med Machu Picchu, och vi förstår varför. Läs mer om Machu Picchu.

Cusco
Cusco var det forna Inkarikets huvudstad och är en arkeologisk guldgruva med sina inkalämningar och koloniala arkitektur. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och är i dag en spännande, mångkulturell och levande storstad. Läs mer om Cusco.

Inkas heliga dal
Inkas heliga dal sträcker sig längs Urubambafloden, från det lilla samhället Pisac till staden Ollantaytambo. Den Heliga dalen var centrum för Inkariket och har flera arkeologiska platser med enastående inkalämningar. Under en tur genom dalen får du också se Andernas fantastiska landskap, möta lokalbefolkningen i städer och byar och besöka färggranna hantverksmarknader.

Urosfolket vid Titicacasjön bygger sina öar och båtar av vass.

Titicacasjön
Du kan också besöka Titicacasjön med sitt hemlighetsfulla djup. Sjön ligger 3 800 m ö.h. och är Sydamerikas största sjö. Det är också världens högst belägna sjö med reguljär båttrafik. Här kan du bland annat besöka några av sjöns öar och bekanta dig med dess invånare och kulturer. Två exempel är Urosfolket som bygger sina samhällen på flytande vassöar, och invånarna på ön Taquile som lever enligt gamla traditioner och är kända för sin vävteknik och traditionella, färgstarka kläder.

Nascalinjerna
De gåtfulla Nazcalinjerna är stora geometriska mönster och figurer av djur, växter och andra föremål som ristades in i marken av Nascakulturen mellan år 500 f.Kr. och 500 e.Kr.  Den arkeologiska platsen är över 75 000 hektar stor, och vissa figurer är upp till 300 meter breda. Tar du en flygtur över området får du en fantastisk vy över de imponerande figurerna som framträder på marken nedanför.

En av Nazcalinjernas figurer, här en kandelaber.

Utforska Perus natur och djurliv
Peru har också en mycket stor biologisk mångfald i och med de varierande landskapen vid Stilla havet, i Andernas berg och Amazonas regnskog. Naturreservaten i peruanska delen av Amazonas regnskog är särskilt artrik. Vill du utforska regnskogens flora och fauna på nära håll kan du bo på en ekolodge mitt i djungeln och göra guidade exkursioner med promenader och båtturer.

Peru har ett av världens mest artrika fågelliv, och nya arter upptäcks varje år. I Peru kan du bland annat se de majestätiska kondorerna sväva över världens djupaste ravin Colca Canyon, som är över 3 000 meter djup.

Kulinarisk resa i Peru
Peru har inte bara en spännande kultur, historia och natur att upptäcka. Det peruanska köket har på senare år också blivit trendigt och omtalat för sitt varierade utbud av inhemska råvaror som tillagas med modern teknik och med influenser från olika världsdelar. En resa till Peru är en upplevelseresa för alla sinnen!

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Peru.
Inget visum krävs för vid vistelser upp till 90 dagar. Vid ankomst till Peru kommer du att få ett immigrationsdokument som tillåter dig att stanna i maximalt 90 dagar. Det är mycket viktigt att du behåller din kopia av det dokumentet under hela din vistelse eftersom det kommer att efterfrågas vid avresan från Peru.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Perus ambassad i Sverige: http://www.peruembassy.se/

Klimatet i Lima

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 19 19 19 17 16 14 14 14 14 14 15 17
Varmast 26 27 27 25 22 19 18 18 19 20 22 24
Soltimmar 192 171 242 214 132 46 32 30 41 83 124 167
Regn(mm) 1 0 1 0 2 4 5 6 5 2 1 1
Regndagar 3 3 4 4 10 16 18 20 20 13 8 5

Klimatet i Cuzco

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 7 7 7 4 2 1 -1 1 4 6 6 7
Varmast 20 21 21 22 21 21 21 21 22 22 23 22
Soltimmar 143 121 170 210 239 228 257 236 195 198 195 158
Regn(mm) 163 150 109 51 15 5 5 10 25 66 76 137
Regndagar 25 21 17 16 7 1 2 3 9 12 18 23

 

Karta över Peru

Save

Save

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.