Maldiverna

Res till paradiset Maldiverna

Drömmer du om en resa till paradiset? Då är Maldiverna resmålet för dig. Där finns allt du behöver för en lugn solsemester med barfotaliv på mjuka vita stränder, sköna bad och förstklassig snorkling och dykning.

Se en inspirationsfilm från Maldiverna.

Följ med till vårt Maldiverna!

Maldiverna passar alla som vill resa på en avkopplande solsemester i paradiset. Ni väljer själva hur ni vill bo och spendera dagarna. Där finns allt från mellanklasshotell till lyxiga resorter med ett stort utbud av aktiviteter.

Vare sig du söker en avkopplande solsemester i allmänhet, en romantisk och lyxig bröllopsresa eller en härlig familjeresa har vi resor som passar alla. Ta en titt på våra färdiga programförslag nedan. Där finns resor både med fina mellanklasshotell och med lyxiga resorter. Hittar du inget där, kontakta oss så skräddarsyr vi en resa!

Vi skräddarsyr din resa till Maldiverna
I Maldiverna kan vi förutom de färdiga programförslagen sätta ihop en resa helt efter era egna önskemål om reslängd och boende. Vi har bra samarbetspartners där och därför kan vi skräddarsy resan utan att det för den sakens skull blir dyrare. För att be om en offert på ett skräddarsytt upplägg vänligen fyll i och skicka in kontaktformuläret, ring oss på 021-18 16 17 eller maila till info@kenzantours.se.

Res till Maldiverna med Kenzan Tours och upplev en avkopplande solsemester på de kritvita, mjuka stränderna.

 

Barfotaliv för livsnjutare

Maldiverna är ett örike med nästan 1 200 vita korallöar som ligger utspridda som ett pärlband i norra Indiska oceanen. Maldiverna har två typer av öar, dels privata små öar med ett enda hotell och dels större öar där även lokalbefolkningen bor. På de privata öarna är det ett lugnt barfotaliv som gäller. Där finns inte mycket annat att göra än att koppla av på stranden, ta en spabehandling eller nyttja resortens aktiviteter. Maldiverna är också känt som ett paradis för snorkling och dykning. Vattnet är kristallklart och under ytan döljer sig ett magiskt och färggrant marint liv vid öarnas korallrev. Bor du på en befolkad ö får du förutom en fin solsemester också möjligheten att lära dig mer om den maldiviska kulturen och lokalbefolkningens vardagsliv.

Smekmånad, familjesemester eller rundresa?

Maldiverna är ett perfekt resmål för bröllopspar som vill ha en lugn och romantisk smekmånad i ett tropiskt paradis. Där finns prisvärda lyxiga boenden på öar där ni bor avskilt och kan rå om varandra i lugn och ro. Bor ni i en water villa behöver ni inte ens gå till stranden, det är bara att koppla av på er privata terrass och kliva direkt ner i det härliga vattnet.

Maldiverna har också resorter som erbjuder familjerum och barnanpassade aktiviteter. Maldiverna är därför ett bra resmål även för er som vill ha en härlig familjeresa med sol och bad. Ett exempel är ekoresorten The Barefoot Eco Hotel som drivs på ett hållbart sätt för miljön och invånarna.

Vill du utforska några av Asiens kulturskatter kan du också kombinera Maldiverna med en rundresa i Indien eller Sri Lanka.

Klimatet på Maldiverna

Bästa tiden att resa till Maldiverna är från december fram till april. Då är det mycket varmt samtidigt som luftfuktigheten inte är så hög och det förekommer inget regn. Om man vill ha lite svalare väder men fortfarande tillräckligt varmt för att sola och bada kan man välja att resa mellan maj och oktober. Då är dock luftfuktigheten ganska hög och det förekommer regn ett par timmar varje dag.

Under november till mars är det mycket hett och torrt på Maldiverna. April till oktober är den regniga och fuktiga perioden då det regnar några timmar varje dag. Växlingen mellan de olika monsunerna sker gradvis under maj till oktober.

Maldiverna har en temperatur på mellan 24 grader och 33 grader året om.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Maldiverna.

Du behöver inte ansöka om visum innan du reser till Maldiverna. Alla nationaliteter beviljas ett 30 dagars visum utan kostnad vid ankomst till Maldiverna, under förutsättning att följande villkor är uppfyllda: 1. att giltigt pass finns; 2. att giltig biljett för att fortsätta resan från Maldiverna finns; och 3. att man har tillräckliga medel för att täcka kostnaderna för vistelsen i Maldiverna eller en bekräftelse på bokningen på en turistanläggning eller hotell.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Maldivernas immigrationsmyndigheter: http://www.immigration.gov.mv

Karta över Maldiverna

 

Resepaket till Maldiverna