Machu Picchu

Peru Machete Tours programme_1526_5

Machu Picchu

Högt uppe i Andernas spektakulära gröna landskap gömmer sig magnifika Machu Picchu. Ruinerna efter inkafolkets övergivna stad finns med på UNESCO:s världsarvslista, och har också röstats fram till ett av världens sju nya underverk. Staden sträcker sig över 13 km² och är ett komplex byggt i terrasser med välbevarade stenbyggnader. Det är en magisk och oförglömlig plats som du inte får missa om du reser till Peru.

De flesta av våra resor till Peru inkluderar ett besök till Machu Picchu. Du reser bekvämt med tåg fram till sista anhalt, Aguas Calientes, och med stopp i den helt fantastiska inkastaden Cusco. Du som vill kan i stället vandra den historiska och krävande Inkaleden. Vandringen tar dig genom Andernas storslagna landskap, förbi byar och inkaruiner innan ni når Machu Picchu på 2 430 m ö.h. Läs mer om Inkaleden här.

Det går att resa till Machu Picchu under hela året. Vandringsleden är dock avstängd under februari, vilket kan vara bra att veta om man tänker ta sig fram den klassiska vägen. Med tåg går det bra även i februari, och trivs du när det är aningen mindre besökare på plats kan februari till och med vara en bra månad att resa till Machu Picchu. Tänk bara på att det kan regna kraftigt under perioden januari–april.

 

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.