Seychellerna

Res till Seychellerna och möt paradiset

Seychellerna är ett örike som ligger i Indiska oceanen utanför Afrikas östkust och är ett resmål för dig som drömmer om orörda stränder med kritvit mjuk sand och turkosgrönt hav och en ljuvlig natur. Att Ö-luffa bland Seychellernas många öar och bo på mindre hotell och pensionat är ett trevligt sätt att lära känna lokalbefolkningen och därtill prisvärt. Oavsett om ni är en familj, vänner, fågelskådare, fiskare, naturälskare eller söker efter den perfekta smekmånadsresan på en paradisstrand så har Seychellerna något unikt att erbjuda. Våra favoritresor i Seychellerna just nu:

Följ med oss till Seychellerna!

Hos oss kan du välja mellan färdiga program och skräddarsydda resor till Seychellerna som är anpassade till just dina önskemål. Vi erbjuder allt från lyxiga resorter till familjära guesthouses eller ”hideaways”. Du kan välja att bo på en ö alla nätter eller kombinera flera olika öar. Vi har även reseförslag som inkluderar lokala utflykter både till land och havs, segelkryssningar och bröllopsarrangemang.

Kombinera solsemester med safari
Seychellerna är också perfekt att kombinera med safari. På det sättet får du både äventyr och en fantastisk solresa. Vi har färdiga programförslag med safari i bland annat Tanzania och Kenya, men vi skräddarsyr också resor så att du får din drömresa.

Sy ihop din egen resa
Med våra Seychellerna Flex-paket kan du själv sy ihop din resa till Seychellerna. Välj mellan Seychellerna Flex Delux och Seychellerna Flex Mellanklass. Kombinera gärna med safari i Tanzania eller Kenya.

Vi skräddarsyr din resa till Seychellerna
Förutom de färdiga programförslagen du ser nedan kan vi sätta ihop en resa helt efter dina önskemål. Vi har bra samarbetspartners på Seychellerna och därför kan vi skräddarsy reseupplägget utan att det för den sakens skull blir dyrare. För att be om en offert på ett skräddarsytt upplägg, vänligen fyll i detta formulär och skicka in, eller kontakta oss på telefon 021-18 16 17 eller via mail till [email protected].

För ännu mer inspiration och resepaket till Seychellerna hänvisar vi till Afro-Caribbean Travel som är systerbolag till Kenzan Tours. Afro-Caribbean Travel är specialister på resor till Indiska Oceanen och Västindien.

Resepaket till Seychellerna

Anse Lazio, världens vackraste strand?

Seychellerna – en orörd pärla

Seychellerna är ett verkligt paradis som de stora turistmassorna ännu inte hittat till. Bland upplevelserna finns kritvita stränder där det alltid finns gott om plats, en fantastisk undervattensvärld att upptäcka och en unik, orörd natur att utforska.

Seychellerna har 115 öar, men de flesta väljer att bo på de största öarna Mahé, Praslin och La Digue. En del bor på en av öarna under hela vistelsen medan andra väljer att bo på flera olika öar. Seychellernas öar är små och oavsett var man bor har man alltid nära till en strand och Indiska oceanens härliga vatten.

Vackert och tryggt
Det som lockar många till Seychellerna är öarnas orörda natur och stränderna, den ena vackrare än den andra. På Praslin finns till exempel Anse Lazio som flera gånger har utsetts till världens vackraste och mest romantiska strand. Kanske är det därför Seychellerna är ett så populärt resmål för bröllopspar. Många är de par som har valt Seychellerna för sin bröllopsresa eller som gift sig på någon av de vackra stränderna. Seychellerna lockar också för att det är ett tryggt och säkert resmål. Kriminaliteten är låg och där finns inga smittsamma sjukdomar eller farliga djur. Det är egentligen bara att åka dit och njuta!

Aktiviteter till lands och havs
Även om Seychellerna är det perfekta resmålet för en avkopplande solsemester passar Seychellerna också dem som inte bara vill ha strandliv. Förutom förstklassig snorkling och dykning har öarna olika aktiviteter för hela familjen. Man kan bland annat vandra i regnskogen, besöka naturreservat, hyra cykel, ta båtturer till andra öar, rida och spela golf.

Seychellerna är också den perfekta kombinationen med en safariresa. På det sättet får man både äventyr och en fantastisk solresa. Vi har färdiga programförslag med safari i bland annat Tanzania och Kenya, men vi är också experter på att skräddarsy resor. Hör av dig till oss med dina specifika önskemål så tar vi fram ett reseförslag till dig.

Seychellernas turistråds officiella hemsida finns mer information och tips på vad du kan se och göra under din resa till Seychellerna.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Seychellerna.Du behöver inte ansöka om visum innan avresan till Seychellerna. Vid ankomst till Seychellerna får besökare ett besökstillstånd som gäller i upp till 90 dagar.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Seychellernas immigrationsmyndigheter: http://www.mfa.gov.sc/static.php?content_id=2

Klimatet på Seychellerna

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 25 25 25 25 25 25 24 24 24 24 24 24
Varmast 29 29 30 31 30 28 28 28 28 29 27 29
Soltimmar 174 179 223 179 257 210 229 207 207 223 210 189
Regn(mm) 358 242 204 170 161 85 83 78 116 167 206 332
Regndagar 15 10 11 10 9 9 8 7 9 9 12 15

Karta över Seychellerna

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vid en resa till Seychellerna

När är bästa tiden att resa till Seychellerna?

Den bästa tiden att besöka Seychellerna är mellan april och maj, samt oktober och november. Under dessa perioder är vädret lugnt och idealiskt för snorkling, dykning och att njuta av stränderna.

Vad behöver jag för reseförsäkring vid en Seychellerna resa?

En omfattande reseförsäkring som täcker sjukvård, olyckor, stöld, och avbokningar är starkt rekommenderad. Se till att försäkringen täcker eventuella aktiviteter du planerar att delta i, som snorkling eller vandring.

Hur ser säkerhetsläget ut på Seychellerna?

Seychellerna är generellt sett ett säkert resmål, men följ vanliga säkerhetsråd. Vi rekommenderar alltid att kontrollera på Sweden Abroad

Vad är det för valuta?

Den lokala valutan är Seychellernas rupie (SCR). Det är rekommenderat att växla en mindre mängd pengar innan du reser, men det finns gott om uttagsautomater och växlingskontor på plats.

Hur mycket bagage kan jag ha med mig?

Bagagegränserna beror på vilket flygbolag du reser med.

Hur transporterar jag mig bäst på plats?

De bästa sätten att ta sig runt är:

– Taxi: Vanligt förekommande och pålitliga.
– Buss: Billigt alternativ, men kan vara trångt och tidskrävande.
– Hyra bil eller cykel: Bra alternativ för att utforska öarna i egen takt.
– Färjor: Mellan vissa öar, som Mahé, Praslin och La Digue.

Vilka språk talas på Seychellerna?

De officiella språken är kreol, engelska och franska.

Några snabbfakta om Seychellerna:

Huvudstad – Victoria.
Yta – Seychellerna har en yta på cirka 459 kvadratkilometer.
Statsskick – Seychellerna är en republik.
Befolkning – Befolkningen är ungefär 100,000 personer.
Religioner – De flesta invånare är kristna, huvudsakligen romersk-katoliker, men det finns också mindre grupper av anglikaner, hinduer och muslimer.
Prisnivå – Seychellerna är generellt dyra jämfört med många andra resmål. Mat och boende kan vara kostsamt, särskilt på de större öarna och i turistområdena.
Tidsskillnad – Seychellerna ligger 3 timmar före Sverige (CET) under vintertid och 2 timmar före under sommartid.
Reseadapter – Seychellerna använder brittiska standarduttag (typ G). Det är bra att ta med en adapter om dina enheter inte är kompatibla med denna typ.

Nyfiken på Seychellerna? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna
skräddarsy en resa efter just dina önskemål.

Vi hoppas att denna information kommer att hjälpa dig att förbereda dig bättre och njuta av din resa till Seychellerna. Trevlig resa!

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.