Kambodja

Resor till Kambodja

Reser du till Kambodja får du uppleva ett kontrasternas land som berör. Här möts den antika historien med den moderna världen. Magiska ruinstaden Angkor, den myllrande huvudstaden Phnom Penh och de ökända Dödens fält är bara några av sevärdheterna. En resa till Kambodja lämnar ingen oberörd.

Resa Kambodja Angkor Ta Prohm

Våra resor till Kambodja

Vi erbjuder privata rundresor till Kambodja i kombination med Vietnam och Laos. Här nedan presenterar vi våra paketresor till Kambodja. Vill du ändra något i de programmen skräddarsyr vi gärna en resa enligt dina önskemål. Vill du ha en offert på en resa till Kambodja, skicka in en förfrågan via detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Paketresor till Kambodja

Resetips i Kambodja

En resa till Kambodja är inte komplett utan ett besök i den mäktiga ruinstaden Angkor utanför Siem Reap. Under khmerrikets storhetstid var Angkor Kambodjas huvudstad, och den finns nu upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Att gå runt bland de många detaljrikt utsmyckade templen, tornen och stenansiktena är en otroligt häftig upplevelse. En del av monumenten har med tiden tagits över av djungeln som omfamnar dem med sin växtlighet. Det finns få platser i världen som kan mäta sig med Angkor Wat, det mest praktfulla templet av dem alla. Det är också världens största religiösa byggnad. Att se solen gå upp eller sänka sig bortom Angkors tempel är också en magisk upplevelse som du tar med dig hem från din kambodjaresa.

Siem Reap ligger vid sjön Tonle Sap som är Sydostasiens största sötvattenssjö. Sjön är känd för sina flytande byar med skolor, sjukhus, restauranger och marknader. På Tonle Sap kan du ta en båttur för att få en inblick i vardagslivet på sjön.

Phnom Penh är Kambodjas myllrande och livliga huvudstad. Staden ansågs en gång i tiden vara Indokinas pärla, och den har fortfarande kvar en del av sin charm. Här finns många intressanta sevärdheter, bland annat det praktfulla kungliga slottet och silverpagodan som är Kambodjas heligaste tempel. Nationalmuseet visar khmerernas historia med föremål från 300–1300-talet. Det är också trevligt att bara strosa på de livliga marknaderna där allt möjligt finns till salu.

Andra sevärdheter som berör på ett helt annat sätt är fängelsemuseet Tuol Sleng och de ökända massgravarna Killing Fields, Dödens fält, i Choeng Ek strax utanför Phnom Penh. Mellan 1975 och 1979 torterades, dödades och begravdes tiotusentals människor här av de röda khmererna. Att besöka fängelset och Dödens fält är en stark upplevelse och kan upplevas som otäckt. Platsen ger dock en inblick i en viktig del av Kambodjas historia då de röda khmererna styrde och begick ett fasansfullt folkmord.

Kuststaden Sihanoukville i södra Kambodja är en populär strandresort och är också landets primära hamn. Här finns långa, vita sandstränder kända för sin rofyllda och mysiga atmosfär. Från Sihanoukville kan man ta en utflykt till Ream nationalpark. I dess mangroveskog och andra ekosystem finns ett rikt växt- och djurliv. Man kan också ta båtturer ut till olika små orörda öar utanför kusten.

I våra paketresor till Kambodja kan du läsa mer om vad som finns att se och uppleva i detta spännande land.

Pass och visum

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Kambodja.

Visum krävs för inresa i Kambodja. Visumet kan skaffas på plats vid ankomst till Phnom Penhs eller Siem Reaps internationella flygplatser och vid vissa gränsövergångar. Du ska ha med dig två passfoton (3,5 x 4,5 cm), och betala avgiften på cirka 30 USD per person i kontanter. Det rekommenderas dock att man skaffar visum på förhand på grund av risken för komplikationer.

Du kan ansöka om ett e-visum på nätet via följande länk: https://www.evisa.gov.kh/. Observera att innehavare av e-visum endast kan resa in i Vietnam via Phnom Penhs eller Siem Reaps internationella flygplatser eller gränsövergångarna vid Bavet, Cham Yeam och Poipet. Oavsett vilken typ av visum du har kan myndigheterna i Kambodja efterfråga en returbiljett eller bevis på fortsatt resa. Det kan också hända att du blir ombedd att visa att du har tillräckliga ekonomiska medel för din vistelse i landet.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Karta över Kambodja

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.