Zanzibar

Resor till Zanzibar

Upptäck Zanzibar, en drömdestination som erbjuder mer än bara turkost vatten och vita sandstränder. Följ kryddvägens doftande spår genom Stone Towns slingrande gränder, en UNESCO-världsarvsstad rik på historia och kultur. Dyk ner i det klara vattnet och utforska det färgstarka undervattenslivet. Smaka på lokala delikatesser och njut av solnedgången från en traditionell dhow. Zanzibar är en exotisk pärla i Indiska oceanen som lockar med äventyr och avkoppling i perfekt harmoni. Upptäck charmen med Zanzibar! Våra favoritresor i Zanzibar just nu:

Se en inspirationsfilm om Zanzibar:

Sol, bad och safari?

Vi på Kenzan Tours har ett stort utbud av resor till Zanzibar. Välj att spendera hela semestern på denna paradisö, eller kombinera Zanzibar med safari i Tanzania eller i andra afrikanska länder. Våra mest populära resor till Zanzibar är en kombination av safari och avslutande avkoppling på Zanzibars vackra stränder. Vi har ett brett utbud av hotell på olika delar av Zanzibar, läs mer om hotellen här.

Läs mer om våra olika resepaket till Zanzibar här nedan. Du är också varmt välkommen att kontakta oss för en offert via mail till [email protected] eller telefon 021-18 16 17.

Möt vår samarbetspartner på Zanzibar

Reser du med oss till Zanzibar får du troligen möta Saleh Hassan Ali. Saleh är grundare av Kenzanzibar tours som hjälper våra resenärer med transfer samt att boka lokala utflykter och aktiviteter på Zanzibar. Saleh tar väl hand om våra resenärer och ser till att vistelsen på Zanzibar fungerar smidigt. Vi har samarbetat med Saleh sedan 2013, och det bidrog till att han tre år senare kunde starta sitt eget företag. Här kan du läsa en intervju med Saleh där han berättar om sitt arbete och ger sina bästa restips om Zanzibar.

Res på solsemester till Zanzibar. Kombinera gärna Zanzibar med safari i Tanzania eller andra länder i Afrika.

Zanzibar har fantastiska stränder som är perfekta för en avkopplande solsemester. Vill du inte bara leva strandliv finns mycket att se och göra på andra delar av ön. Här ger vi några korta tips på vad du kan göra under en resa till Zanzibar. Fler tips på aktiviteter och utflykter på Zanzibar hittar du här.

Strosa i Stone Town

Ett tips är att besöka Stone Town som är Zanzibars största stad och ett UNESCO-listat världsarv. Staden har influerats av sin långa historia som handelsstad och visar upp en arkitektur med en unik mix av arabiska, indiska och europeiska kulturer. I Stone Town kan du till exempel strosa i de smala gränderna, titta på det gamla fortet och besöka marknaden.

Utforska kryddön

Zanzibar är också känd som kryddön för sina många kryddodlingar. Ta en tur till Zanzibars stora kryddodlingar och lukta, smaka och lär dig mer kryddnejlika, kanel, kardemumma, peppar, muskot och alla anda kryddor som odlas på ön.

Vandra i regnskogen

Zanzibar har inte bara enastående stränder. Är du naturintresserad kan du ta en guidad tur i Jozani Natural Forest Reserve. Där kan  du beskåda regnskogens rika djurliv med flera sällsynta, endemiska arter, till exempel den röda colobusapan.

Bästa tid att resa till Zanzibar

Zanzibar har två torrperioder då det är bäst att resa till Zanzibar: december–februari och juni–oktober. Eftersom Zanzibar är en ö i Indiska oceanen är det inte ovanligt med en eftermiddagsskur även under dessa perioder. Det känns dock bara som en kort dusch som svalkar skönt.

Resepaket till Zanzibar

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.