Afrika

Möte med det vilda och äkta Afrika

Om din dröm alltid varit att resa till Afrika, ta en titt på vårt breda utbud av resor till denna väldiga kontinent. Följ med oss på safari, njut av en solsemester eller res bort på bröllopsresa. Vi erbjuder såväl färdiga som skräddarsydda resor med intressanta, genuina och spännande upplevelser där du får komma nära Afrikas natur, människor och kultur. Välkommen till Kenzan Tours Afrika!

Vart i Afrika vill du resa?

Våra mest populära resmål i Afrika är Tanzania, Zanzibar, Kenya, Sydafrika, Uganda, Botswana, Madagaskar och Seychellerna. Vi satsar också på att ha det bredaste utbudet i Skandinavien på resor till Tanzania och Kenya. Där finns flera nationalparker där du under en safari får möjlighet att uppleva Afrikas rika djurliv på nära håll. Vill du avsluta resan med sol och bad är det enkelt att kombinera safarin med de vackra stränderna på Zanzibar, Pemba Island eller Seychellerna.

Färdiga reseförslag

Vi vill att du ska få uppleva det bästa Afrika har att erbjuda. Därför har vi plockat ut guldkornen och erbjuder ett brett utbud av färdiga paketresor. Är du ute efter unika platser som få turister satt sin fot på, eller söker du efter trygga och välbesökta resmål? Söker du en äventyrsresa, safari, bröllopsresa, familjeresa eller solresa? Vi erbjuder researrangemang som passar alla. Du väljer själv om du vill koncentrera dig på en resa med upplevelser av natur och djur eller sol och bad, eller kombinera det bästa av båda världar.

Klicka på ett land i menyn och läs mer om våra resor till Afrika. Resorna som finns där är exempel på färdiga paketresor. Hittar du inte vad du söker där kanske Östra Afrika Flex är något för dig, läs mer om det nedan. Du är också alltid välkommen att ringa eller maila oss så skräddarsyr vi en resa till dig. Möjligheterna är många när du reser med oss!

Östra Afrika Flex

Vår största satsning i Afrika är vårt Östra Afrika Flex-program. Genom det kan du sy ihop din egen resa med safari och boende i Kenya, Tanzania, Zanzibar, Seychellerna, Uganda och Rwanda enligt dina önskemål. Du väljer själv bland vårt utbud av safari och boenden och får på så sätt en resa som passar dig. Så om du själv vill kunna välja safari och boende i östra Afrika, är Östra Afrika Flex något för dig.

Prismässigt blir det ingen skillnad om du väljer en av våra färdiga paketresor eller syr ihop en resa som du vill ha den.

Trygghet på resan

Vi vill att våra resor ska uppfylla våra och våra resenärers förväntningar och krav. Därför har vi i östra Afrika vår egen lokala organisation med guider/chaufförer. En annan trygghet för dig som reser med oss i Afrika är att vi har agenter på plats och 24 timmars service och journummer.

Under en safari i Afrika, till exempel Tanzania, Kenya och Sydafrika kan du se the Big five där elefanter ingår.

Vad vill du uppleva under din afrikaresa?

Här får du en liten överblick över vad du kan uppleva under en resa till det mångsidiga Afrika. Titta gärna igenom våra resor, där finns mer utförlig information om vad du får uppleva under respektive resa.

Safari
Våra safariresor erbjuder ett äkta äventyr där du får chansen att komma Afrikas vilda djur riktigt nära. Vill du åka på en klassisk safari för att se djur som lejon, giraffer, elefanter, zebror, gnuer, leoparder, apor och alla andra djur som tillhör Afrikas djurliv finns många alternativ. I Tanzania finns bland annat Serengeti, Ngorongorokratern och Tarangire där du får uppleva en äkta afrikansk safari med Östafrikas vilda djurliv. I Serengeti driver vi också tre tältcamper. Vår mobila tältcamp Kenzan Tented Camp flyttas två gånger per år för att komma så nära djuren som möjligt under deras säsongsbundna vandringar i Serengeti. Kisura Serengeti Camp ligger i centrala Serengeti, alldeles nedanför den berömda lejonklippan, och Kenzan Mara Tented Camp ligger vid Mara River i norra Serengeti.

I Kenya finns flera kända parker som Masai Mara, Lake Nakuru, Lake Naivasha, Amboseli och Tsavo, och i Sydafrika ligger den berömda Kruger nationalpark. Även Zimbabwe, Botswana, Zambia och Malawi har parker med ett rikt djurliv dit vi arrangerar safariresor. De olika parkernas djurliv varierar, så vart du ska resa beror på vilka djur du vill se. Kontakta oss om du vill veta mer.

Se bergsgorillor på safari i Uganda eller Rwanda.

I Ugandas och Rwandas regnskogar lever de utrotningshotade bergsgorillorna. Vill du ha ett oförglömligt möte med dessa magnifika djur, följ med på en gorillasafari i Uganda eller Rwanda.

Madagaskar utanför Moçambique är världens fjärde största ö och ett paradis för natur- och djurintresserade. Öns olika delar har en skiftande natur, och tack vare dess geografiskt isolerade läge är majoriteten av öns växt- och djurarter endemiska. Mest känd bland djuren är kanske de karismatiska lemurerna.

Sol och badÅk på en solresa till Zanzibar, Pemba Island eller Seychellerna och njut av vackra paradisstränder.
Söker du en avkopplande solsemester vid paradislika stränder är Zanzibar, Pemba Island och Seychellerna fina resmål. Zanzibar och Pemba tillhör Tanzania och ligger utanför dess kust, medan Seychellernas örike ligger längre ut i Indiska oceanen. Kombinera gärna safari med sol och bad på dessa vackra öar. Eller varför inte resa på smekmånad dit? Seychellernas vackra stränder är populära platser att gifta sig på.

Storstäder
Vill du se lite mer av städer är Kapstaden och Durban i Sydafrika två guldkorn. Kapstaden erbjuder både natur, djur och kultur. Här kan man uppleva mycket på en liten radie, med allt från besök på vingårdar till att simma med hajar. Den mångkulturella hamnstaden Durban på Sydafrikas östkust erbjuder förutom ett rikt kulturliv även en lång, vacker strand.

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.