Chile

Res till fascinerande Chile

Chile är ett drömresmål för många naturälskare. Det långsmala landet är känt för sitt dramatiska landskap och sina stora klimatskillnader. Res till Chile och upplev ett land som har både öken, glaciärer och bördiga dalar. Och mycket, mycket mer!


Res med oss till Chile

Vi erbjuder både individuellt skräddarsydda resor och gruppresor till Chile. Du kan också följa med på en kombinerad rundresa till Chile och ett eller flera grannländer. Förutom resor till Chiles fastland ordnar vi också utflykter och resor till den mytomspunna Påskön.

Vill du ha en skräddarsydd resa till Chile? Hör av dig till oss så sätter vi ihop ett förslag enligt dina önskemål. Skicka in din förfrågan via kontaktformuläret, maila till info@kenzantours.se eller ring 021-18 16 17.

Resepaket till Chile

Sevärdheter i Chile

Chiles långsmala landyta sträcker sig över 420 mil från Peru i norr till Kap Horn i söder. Reser du genom Chile får du uppleva ett kontrastrikt landskap och klimat, från torr öken i norr till glaciärer i söder. Andernas bergskedja som löper genom Sydamerika har sina högsta toppar i Chile med höjder på över 5 000 m ö.h.

I norra Chile ligger den torra och kalla Atacamaöknen som är jordens torraste plats. I Atacamaöknen finns flera fascinerande platser att besöka, bland annat de stora saltslätterna, de ångande El Tatiogejsarna och Valle de la Luna med sitt månliknande landskap. Besöker du den lilla byn San Pedro de Atacama möter du både atacamafolkets kultur och det koloniala arvet.

De mellersta delarna av Chile är bördiga tack vare sitt sydeuropeiska klimat med soliga somrar och mer nederbörd på vintern. Den grönskande dalen mellan kustbergen och Anderna kallas Valle Central, och här ligger bland annat Chiles kända vindistrikt. Här ligger också huvudstaden Santiago de Chile. Staden grundades 1541 vilket syns i den koloniala arkitekturen som blandas med skyskraporna i det moderna Santiago.

I söder ligger Chiles mest kända region Patagonien som länge lockat turister med sitt dramatiska och spektakulära landskap. Här kan du till exempel besöka Chiles vackraste nationalpark, Torres del Paine med sina snöklädda bergstoppar, glaciärer, blågröna sjöar och vattenfall. Några av sjöarna har svenskklingande namn från de svenska forskningsexpeditioner som utforskade området i början av 1900-talet.

Den mytomspunna och isolerade Påskön mitt ute i Stilla havet är också en av Chiles höjdpunkter. Påskön är mest känd för de 887 stora stenstatyerna som står uppställda runtom på ön, men har också en vacker natur med både vulkaner och vackra stränder.

Mer information om Chile som resmål hittar du på Chiles officiella webbplats för turism.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Chile.
Inget turistvisum krävs för nordiska medborgare vid vistelser upp till 90 dagar. Vid ankomsten till Chile kommer du att få ett turistkort (tarjeta de turismo). Det är oerhört viktigt att du behåller detta dokument under hela resan eftersom det måste visas upp när du lämnar landet. Underlåtenhet att göra det kommer att resultera i böter eller möjligtvis frihetsberövande.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Chiles konsulat i Stockholm: https://chile.gob.cl/estocolmo/en/

Klimatet i Chile (Santiago)

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 12 12 10 8 6 4 3 4 6 8 10 11
Varmast 30 29 27 23 17 14 15 16 19 22 25 28
Snö(mm) 0 0 0 2 6 9 11 9 5 2 0 0
Soltimmar 322 280 265 185 117 91 110 138 158 208 267 321
Regn(mm) 2 3 4 14 62 85 76 57 29 15 6 4
Regndagar 1 1 1 4 8 10 10 9 8 6 3 1

 

Karta över Chile