Galapagosöarna

Ecuador Galapagos Sköldpaddor Aki NicolaidesMagiska Galapagosöarna

Galapagosöarna har beskrivits som ett levande museum och en utställning över evolutionen. Det isolerade läget i Stilla havet 100 mil utanför Ecuadors kust har gett upphov till ett unikt växt- och djurliv som inte finns någon annanstans. Resenärer som varit på Galapagosöarna vittnar om en fantastiskt vacker plats som vida överträffar förväntningarna.

Galapagos består av 19 större öar, varav fyra är bebodda, samt ett dussin mindre kobbar. 97 % av Galapagos landyta är naturreservat, och det omgivande vattnet är ett av världens största marina reservat. De olika öarnas landskap, växtlighet och djurliv skiljer sig åt och är också till stor del unikt för Galapagos. Nästan hälften av alla djur och växter är endemiska för Galapagosöarna, och vissa arter finns bara på en enda ö.

Det som också är unikt för Galapagos är att djuren här aldrig har haft några naturliga fiender. Därför är de orädda för människor och låter oss komma nära dem, eller kommer själva nyfiket fram till oss. Bli inte förvånad om en härmtrast slår sig ner bredvid dig eller om du får sällskap av lekfulla sjölejon under simturen.

Res med oss till Galapagos

Det bästa sättet att uppleva Galapagosöarna är med båt. Vi arrangerar såväl segelkryssningar som resor där du ö-luffar eller bor på en ö och gör dagsutflykter till andra öar. Följ med på någon av våra gruppresor eller res på egen hand. Vi hjälper dig självklart med alla förberedelser så att du kan känna dig trygg i att allt är klart när du kommer dit.

Våra paketresor har flera olika inriktningar så att du ska kunna hitta ett upplägg som passar just dig. Vi har också upplevelserika kombinationsresor till Galapagosöarna och Costa Rica, Kuba respektive Peru. På det sättet kan du uppleva både natur, kultur, storstad och paradisstränder.

Gör dig redo för en resa genom tiden i detta unika levande museum där du kommer att få många naturupplevelser utöver det vanliga.

 

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.