Etiopien

Etiopien brukar kallas för mänsklighetens vagga, och här hittar du några av världens äldsta fornlämningar. Oavsett om mänskligheten uppstod i Etiopien eller inte är landet rikt på kultur och sevärdheter. Här finns även 31 djurarter som inte hittas någon annanstans i världen!

Obs! På grund av det oroliga säkerhetsläget som råder i Etiopien kan vi inte rekommendera resor dit.


 

I Etiopien hittar du det genuina Afrika i ett och samma land. Våra program sker helt på privat basis och är inga gruppresor! Vi erbjuder såväl rundresor i enbart Etiopien, men också resor som kombinerar Etiopien med Zanzibar så att du får allt du önskar av djur- och naturupplevelse, kulturupplevelser, äventyr och sol & bad.

Vi ger dig chansen att resa till ett ännu inte exploaterat område. Det genuina Etiopien – det enda landet i Afrika som inte varit koloniserat.

Vi reser runt och besöker de olika stammarna som lever under helt olika villkor. Landet har en lång mycket intressant historia och naturligtvis letar vi upp dessa platser. Vad sägs om att titta på Noaks Ark i kyrkan i den gamla kungastaden Axum. Sant eller ej – det är vad den muntliga historien säger.
Djur- och växtlivet är unikt och det får vi tillfälle att studera i landets nationalparker både i norr och söder.

Etiopien ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Eritrea, Sudan, Kenya, Somalia och Djibouti. Största delen av landet är högland med vulkaniska bergsformationer omgivna av en tempererad zon.

Intressanta platser att besöka är Addis Ababa med sin vackra katedral St George’s, Menelik Mausoleum och den stora marknaden inte att förglömma.

Axum, i norra delen av landet, var tidigare kunglig huvudstad. Säte för de första kungarna i landet. Staden är berömd för sina förhistoriska granitobelisker och för kyrkan som hävdar att den hyser Noaks Ark. I norr, uppe i bergen, ligger också de spektakulära vattenfallen vid Blue Nile. I norr ligger nationalparken, Simien Nationalpark. Här uppe är naturen ganska bergig och orörd.

På södra höglandet ligger Bale Mountains National Park. Den här delen av landet lämpar sig väl för jordbruk och har en helt annan karaktär än norra delen.

Det etiopiska köket har sina egna specialiteter, bl. a. we’t som är en gryta med kött, kyckling eller grönsaker i en het pepparsås. Grillad eller stekt nyfångad fisk är inte heller så dumt! Till detta dricker man det lokala röda eller torra vita vinet som är väl värda att pröva. Även det etiopiska ölet, Talla har en unik smak.

Mer information om Etiopien finner du t. ex. på den engelska websidan Ethiopia Travel. Titta gärna på vår externa websida för mer information om Etiopien, http://etiopienresor.com!

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Etiopien.

Visum krävs för alla nationaliteter och kan utfärdas vid ankomst till Etiopien mot kontant betalning av avgiften. Du behöver ha med dig två passfoton. Ansökan tar cirka två timmar.
Du kan också ansöka om ett eVISA på www.ethiopiaevisa.com. För inresa krävs också ett bevis på att man har en returbiljett för utträde ur Etiopien, till exempel en flygbiljett. För resenärer som stannar längre än 30 dagar i landet krävs även ett utresevisum.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

Etiopiens ambassad i Sverige: http://ethemb.se

Vädret i Etiopien

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kallast 12 13 14 15 14 13 13 13 13 14 12 11
Varmast 28 29 29 26 25 24 23 24 26 24 25 27
Soltimmar 248 200 203 201 237 175 88 93 165 248 270 302
Regn(mm) 25 7 47 176 131 7 8 6 26 177 32 7
Regndagar 1 2 5 13 10 3 5 3 4 15 4 1

 

Karta över Etiopien