Cusco

Peru Cusco Per Klemsdal

Cusco

Det forna Inkarikets huvudstad Cusco ligger på cirka 3 400 m ö.h. i Urubambadalen (Inkas heliga dal) i Anderna. Cuzco brukar vara utgångspunkten för turer till Machu Picchu och andra delar av Inkas heliga dal, men denna världsarvsstad är en mycket intressant, levande och mångkulturell stad värd att lägga lite tid i.

Cusco kallas ibland Sydamerikas arkeologiska huvudstad för sina många lämningar från Inkariket. De spanska erövrarna rev staden och byggde upp Cusco ovanpå ruinerna i mitten av 1500-talet. De behöll dock gatunätet, och vissa inkabyggnader finns delvis bevarade. Strosar man genom staden kan man därför se en fascinerande blandning av inkas speciella byggnadsteknik och den spanska koloniala arkitekturen.

Bland Cuscos många sevärdheter finns Plaza de Armas, klostret Santo Domingo, katedralen och kyrkorna som byggts ovanpå gamla inkatempel. Kvarteret San Blas är en fröjd för ögat, och det är riktigt härligt att ströva runt här. Inga hus är högre än två våningar, och de smala kullerstensgatorna ger en mysig känsla. Här finns också många hantverksbutiker. Cusco är känt för sitt hantverk, och här finns fantastiska möjligheter till shopping av vackra smycken och peruanska kläder av hög kvalitet till bra priser. Ett bra sätt att utforska det lokala livet i Cusco är annars att bara strosa längs stadens livliga gator och stanna till på de färggranna indianmarknaderna.


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm