Resa till Borneo Malaysia safari näsapa
Resa till Borneo lodgeResa till Borneo Malaysia Gaya Island ResortResa till Malaysia Borneo Sukau Rainforest LodgeResa till Borneo Sukau Rainforest LodgeResa till Borneo Manukan Island Resort solnedgång

Borneo djungelsafari och avkopplande strandliv, 12 dagar

Prisexempel: 45 900 kr

Vill du åka på en hisnande djungelsafari på Borneo? Vill du uppleva inbjudande sandstränder och kristallklart snorklingsvatten? Då är denna resa något för dig. Resan inkluderar djungelvandring, stadsliv i Kota Kinabalu och Sandakan, Kinabaluparken, Selingan Island med dess sköldpaddor och snorkelvatten, Sepilok Orangutang Centre, Sukaus fågel- och djurliv samt avslutande dagar på en fin resort.

Artikelnr: BET2 Kategorier: , Etiketter: , , , ,

Borneo djungelsafari med strand

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kota Kinabalu t/r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg och inrikes transfer.
  • Nedan program med utflykter och aktiviteter.
  • Boende 11 nätter i dubbelrum enligt programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Kota Kinabalu
Flyg från Skandinavien till Kota Kinabalu. Vid ankomst till Kota Kinabalus flygplats möter personal upp för transfer till hotellet.

Dag 2: Gaya Island Rainforest Boardwalk Tour
Efter frukost får ni transfer till hamnen för en 20 minuters båtresa till Gaya Island. Här gör ni en två kilometer lång djungelpromenad och lär er känna igen medicinalväxter, tropiska träd och andra växter som finns här. Ni får sedan transfer till Manukan Island där ni efter en picknicklunch vilar ut, snorklar eller ser er om på ön. På eftermiddagen återvände ni till hotellet i Kota Kinabalu.
Måltider: frukost och lunch.

Kinabalu Park

Dag 3: Kinabalu Park –  Mt Kinabalu och Poring
Efter frukost väntar en nio mils bilfärd genom risfält och dusunbyar. Ni åker längs utkanten av Crocker Range nationalpark till foten av Mt Kinabalu som är drygt 4 000 meter högt. Kinabalu nationalpark är utsett till världsarv av UNESCO. Här växer en mångfald av växtarter med blommande rhododendron, köttätande kannväxter, orkidéer, ormbunkar och ekar. Här finns också ett rikt djurliv. I parken besöker ni utbildningscentret och trädgården.

Ni fortsätter sedan cirka fyra mil till Poring som ligger 450 m ö.h., öster om Kinabalu Parks högkvarter som ligger i en tropisk låglandsregnskog. Här går ni längs djungelstigen som leder upp till plattformarna som finns 41 meter uppe bland regnskogens trädtoppar. Ni återvänder sedan till Kota Kinabalu.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 4: Sandakan – Selingan Island
Transfer till flygplatsen för flyg till Sandakan. Härifrån åker ni båt cirka en timme till Selingan Island, ett naturreservat där man arbetar för att bevara havsköldpaddorna. Fram till middagen har ni fri tid att utforska ön, bada och snorkla.

Efter middagen tar parkvakten med er i små grupper för att titta på när sköldpaddorna lägger sina ägg på stranden. Ni får se hur personalen flyttar dem till äggkläcknings-anläggningar och även hur de nykläckta sköldpaddorna får hjälp med att ta sig till havet. Ön blev naturreservat 1977, och sköldpaddor har grävt sina bon och lagt ägg här varje kväll sedan dess. Övernattning i tvåbäddsrum med bad.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Borneo Selingan Island

Dag 5: Selingan Island – Sepilok – Sukau
Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter sedan till Sepilok Orang Utan rehabiliteringscenter. Här får ni först lära er om centrets arbete med att rehabilitera orangutangerna och återanpassa dem till det vilda. Ni fortsätter med en tio minuters promenad genom regnskogen för att se när orangutangerna utfordras. Turen fortsätter sedan med båt längs Kinabatanganfloden till den prisbelönta ekolodgen Sukau Rainforest Lodge. Längs vägen har ni chansen att skåda fåglar och andra vilda djur i de orörda mangroveträsken och längs kanten av regnskogen.

Sen eftermiddag gör ni en flodsafari för att försöka se några av de tio arter av primater som lever här. Har ni tur får ni se hur näsaporna gör sig klara för övernattning i trädtopparna längs floden. Ni återvänder till lodgen där ni äter middag i stearinljusets sken. Under middagen berättar guiden om lodgen och det man kan uppleva här. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Borneo Sepilok Orangutan Sanctuary

Dag 6: Sukau
Ni vaknar upp till ljudet av aporna och näshornsfåglarna som börjar en ny dag i regnskogen. Tidig morgon åker ni uppför Kinabatanganfloden för att se djuren vakna till en ny dag. Ni fortsätter till Kelenanap oxbowsjön för att se mer av fågel- och djurlivet. Ni återvänder till lodgen för frukost och kan efter det följa med naturguiden runt lodgens trägång som går genom regnskogen. På kvällen väntar ännu en flodsafari men på en annan flod. Efter middagen kan ni mot en extra kostnad delta i en kvälls-/nattsafari där ni studerar nattaktiva djur, krokodiler och fåglar.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Varan vid Sukau Rainforest Lodge Borneo

Dag 7: Menaggolfloden och Gomantong
Tidigt på morgonen tar ni en båttur på Menaggolfloden. Efter lunch beger ni er till Gomantonggrottan i regnskogen där ni förhoppningsvis får se orangutanger i det vilda. Grottan är hem för över två miljoner fladdermöss, och här lever också flera andra djurarter. Ni återvänder sedan till Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Borneo Gomantonggrottorna

Dag 8: Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt, och efter lunch åker ni till Labuk Bays reservat för näsapor. Här finns chansen att se de skygga näsaporna när de kommer för att hämta mat vid utfordringsplatsen. Sedan följer ett besök till Rainforest Discovery Centre och en vandring på hängbron och den höga fasta bron som går uppe bland trätopparna. Här är en bra plats för fågelskådning. Därefter checkar ni in på Sepilok Nature Resort för övernattning.
Måltider: frukost och lunch.

Resa till Bay Proboscis Sanctuary

Dag 9: Sandakan stadstur
Idag följer en stadstur i Sandakan där ni besöker marknaden, Agnes Keiths museum och Australian War Memorial. Under sen eftermiddag får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Kota Kinabalu där ni får transfer till ert hotell. Välj mellan att bo på Beringgis Beach Resort & SPA eller på Shangri La’s Rasa Ria Resort & Spa.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 10–12: Avkoppling på egen hand
Njut av en avkopplande vistelse på Beringgis Beach Resort & SPA eller Shangri La’s Rasa Ria Resort & Spa.
Måltider: frukost.

Dag 13: Hemresa
Transfer till Kota Kinabalus internationella flygplats för hemfärd till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 45 900 SEK.

Prisexemplet är baserat på flyg i lägsta bokningsklass, billigaste reseperiod och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Borneo djungelsafari och avkopplande strandliv, 12 dagar”