Resa till Borneo Malaysia safari näsapa
Resa till Borneo Malaysia Gaya Island ResortApa Sukau Rainforest Lodge BorneoSukau Rainforest Lodge BorneoSolnedgång vid Manukan Island Resort Borneo

Paket: Borneo djungelsafari med strand, 12 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Vill du åka på en hisnande djungelsafari på Borneo? Vill du uppleva inbjudande sandstränder och kristallklart snorklingsvatten? Då är denna resa något för dig. Resan inkluderar djungelvandring, stadsliv i Kota Kinabalu och Sandakan, Kinabaluparken, Selingan Island med dess sköldpaddor och snorkelvatten, Sepilok Orangutang Centre, Sukaus fågel- och djurliv samt avslutande dagar på en fin resort.

Borneo djungelsafari med strand

Detta ingår

  • Flyg Skandinavien – Kota Kinabalu t o r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg och inrikes transfer.
  • Nedan program med utflykter och aktiviteter.
  • Boende 11 nätter i dubbelrum enligt specificerat i programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Kota Kinabalu
Flyg från Skandinavien till Kota Kinabalu. Vid ankomst till Kota Kinabalus flygplats möter personal upp för transfer till hotellet.

Dag 2: Gaya Island Rainforest Boardwalk Tour
Efter frukost får ni transfer till hamnen för en 20 minuters båtresa till Gaya Island. Här gör ni en två kilometer lång djungelpromenad och lär er känna igen medicinalväxter, tropiska träd och andra växter som finns här. Ni får sedan transfer till Manukan Island där ni efter en picknicklunch vilar ut, snorklar eller ser er om på ön. På eftermiddagen återvänder ni till hotellet i Kota Kinabalu.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 3: Kinabalu Park World Heritage Site –  Mt Kinabalu och Poring
Efter frukost väntar en 9 mils bilfärd på cirka två timmar genom risfält och Dusunbyar. Ni åker längs utkanten av Crocker Range nationalpark till foten av Mt Kinabalu som är drygt 4 000 meter högt. Kinabalu nationalpark är utsett till världsarv av UNESCO. Här växer en mångfald av växtarter med blommande rhododendron, köttätande kannväxter, orkidéer, ormbunkar och ekar. Här finns också ett rikt djurliv. I parken besöker ni utbildningscentret och trädgården. Temperaturen i parken är cirka 25 grader.

Kinabalu Park

Ni fortsätter sedan cirka 40 km till Poring som ligger 450 m ö.h., öster om Kinabalu Parks högkvarter som ligger i en tropisk låglandsregnskog. Ni går här längs djungelstigen som leder upp till plattformarna som finns 41 meter uppe bland regnskogens trädtoppar. Ni återvänder sedan till Kota Kinabalu.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 4: Sandakan – Selingan Island
Transfer till flygplatsen och flyg till Sandakan där ni möts av personal för transfer till båten. Nu har ni cirka en timmes båtfärd till Selingan Island där ni checkar in i er chalet. Ni har fri tid att utforska omgivningen, bada och snorkla.

Resa till Borneo Selingan Island

Efter middagen tar parkvakten med er i små grupper för att titta på när sköldpaddorna lägger sina ägg på stranden. Ni får se hur personalen flyttar dem till äggkläcknings-anläggningar och även hur de nykläckta sköldpaddorna får hjälp med att ta sig till havet. Ön blev naturreservat 1977 och sköldpaddor har grävt sina bon och lagt ägg här varje kväll sedan dess. Övernattning i tvåbäddsrum med bad.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Selingan Island – Sepilok – Sukau

Resa till Borneo Sepilok Orangutan Sanctuary
Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter sedan till Sepilok Orang Utan rehabiliteringscenter där ni får se en videoshow. Ni fortsätter med en tio minuters promenad genom regnskogen på stigar av träplankor. Väl framme får ni vara med när orangutangerna matas. Turen fortsätter med båt från Sandakan till Sukau Rainforest Lodge längs Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Här har ni möjlighet att studera fåglar och vilt i de orörda mangroveträsken och längs kanten av regnskogen.

Varan vid Sukau Rainforest Lodge Borneo

Sen eftermiddag gör ni en flodkryssning med motorbåt för att söka upp några av de tio arter av primater som lever här. Har ni tur får ni se hur näsaporna gör sig klara för övernattning i trädtopparna längs Kinabatanganfloden. Ni återvänder till lodgen där ni kan fräscha upp er med en varm dusch innan ni äter middag i stearinljusets sken. Under middagen håller guiden i underhållningen. Lodgen är omnämnd i National Geographic Adventure 2009 som en av de 50 bästa djungellodgerna i världen.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Sukau
Ni vaknar upp till ljudet av aporna och näshornsfåglarna som börjar en ny dag i regnskogen. Tidig morgon kryssar ni uppför Kinabatanganfloden för att vara med när djuren vaknar för en ny dag. Ni fortsätter till Kelenanap Ox-Bowsjön för att se mer av fågel- och djurlivet. Efter frukost kan ni delta i en tur med lokal guide från lodgen på ”Hornbill Boardwalk” som ligger i anslutning till lodgen. På kvällen fortsätter ni på en annan flod för att titta på mer vilt.

Efter middagen kan ni mot en extra kostnad delta i en kvälls-/nattsafari där ni studerar nattaktiva djur, krokodiler och fåglar.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 7: Menaggolfloden och Gomantong

Resa till Borneo Gomantonggrottorna
Tidigt på morgonen får ni en båttur på Menaggolfloden. Efter lunch beger ni er till Gomantonggrottan där ni får bege er in i regnskogen och förhoppningsvis få chans att se orangutanger i det vilda. Ni får också se grottans över två miljoner fladdermöss. Sedan återvänder ni till Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 8: Labukbuktens Näsapsreservat

Resa till Bay Proboscis Sanctuary
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt, och efter lunch åker ni till Labuk Bay Proboscis Sanctuary där ni får se de skygga näsaporna. Sedan följer ett besök till Rainforest Discovery Centre och en vandring på hängbroar bland trätopparna med fågelskådning. Därefter checkar ni in på Sepilok Nature Resort för övernattning.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 9: Sandakan stadstur
Idag följer en stadstur i Sandakan där ni besöker marknaden, Agnes Keith Museum och Australian War Memorial. Ni får transfer till flygplatsen sen eftermiddag för att flyga till Kota Kinabalu där ni får transfer till ert hotell. Välj mellan nedanstående resorter.
Beringgis Beach Resort & SPA
Shangri La Rasa Ria
Måltider: frukost och lunch.

Dag 10–12: Nexus
Dagen fri för egna aktiviteter.
Övernattning på Beringgis Beach Resort & SPA eller Shangri La Rasa Ria.

Dag 13: Hemfärd
På eftermiddagen får ni transfer till Kota Kinabalus internationella flygplats för hemfärd till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Bästa tid att åka är april-november.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 25 900 SEK.

Prisexemplet är baserat på flyg i lägsta bokningsklass, billigaste reseperiod och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Borneo djungelsafari med strand, 12 dagar”