Borneo djungelsafari och avkopplande strandliv, 13 dagar

Prisexempel: 45 900 kr

Vill du åka på en hisnande djungelsafari på Borneo? Vill du uppleva inbjudande sandstränder och kristallklart snorklingsvatten? Då är denna resa något för dig. Resan inkluderar djungelvandring, flodsafaris, Kinabaluparken, Selingan Island med dess sköldpaddor och snorkelvatten, Sepilok Orangutan Centre, Sukaus fågel- och djurliv samt avslutande dagar på en fin resort.

Borneo djungelsafari med strand

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kota Kinabalu t/r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg och inrikes transfer.
  • Nedan program med utflykter och aktiviteter.
  • Boende 12 nätter i dubbelrum enligt programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Kota Kinabalu
Flyg från Skandinavien till Kota Kinabalu. Vid ankomst till Kota Kinabalus flygplats möts ni upp för transfer till hotellet.
Övernattning på Jesselton Hotel

Dag 2: Dagstur till Mamutik eller Manukan island
Efter frukost blir det utflykt antingen till ön Mamutik eller till Manukan. De vackra korallöarna är belägna en kort båtresa från Kota Kinabalu i Tunku Abdul Rahman Park. Här väntar orörda vita stränder, kristallklart vatten och korallrev. Cyklop och snorkling finns att låna. Ni avnjuter lunch på ön, och på eftermiddagen är det återfärd till ditt boende.
Övernattning på Jesselton Hotel
Måltider: frukost och lunch

Kinabalu Park

Dag 3: Poring Hot Spring och Kinabalu Park
Efter frukost väntar en tre timmar lång bilfärd genom risfält och byar mot Poring Hot Spring. På vägen dit stannar ni till i byn Nabalu där man kan smaka på lokala frukter och inhandla lokalt hantverk. Där finns också ett utsiktstorn med utsikt mot berget Kinabalu.

Väl framme i Poring, som ligger 450 m.ö.h, kan ni gå längs djungelstigen som leder upp till plattformarna som finns 30 meter upp bland regnskogens trädtoppar. Man kan också ta ett dopp i de varma mineralkällorna som finns här. Dagen avslutas med ett besök i Kinabalu Park som är ett av UNESCO:s världsarv. Här finns en mångfald av växtarter med blommande rhododendron, köttätande kannväxter, orkidéer, ormbunkar och ekar. Här finns också ett rikt djurliv med bland annat fåglar, fjärilar och insekter.
Sent på eftermiddagen återvänder ni till Kota Kinabalu.
Övernattning på Jesselton Hotel
Måltider: frukost och lunch

Dag 4: Sandakan – Selingan Turtle Island
Transfer till flygplatsen för flyg till Sandakan. Härifrån åker ni båt cirka en timme till Selingan Turtle Island, ett naturreservat där man arbetar för att bevara havsköldpaddorna. Avnjut en lunch på restaurangen. Fram till middagen har ni fri tid att utforska ön, bada och snorkla.

Efter middagen tar parkvakten med er för att titta på när sköldpaddorna lägger sina ägg på stranden. Ön blev naturreservat 1977, och sköldpaddor har grävt sina bon och lagt ägg här varje kväll sedan dess.

Notera att under november–februari kan turen till Selingan Island skjutas upp eller ställas in på grund av dåligt väder. Vid inställd tur erbjuds en annan utflykt.
Övernattning på Park Chalets
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Borneo Selingan Island

Dag 5: Selingan Island – Sepilok – Sukau
Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter sedan till Sepilok Orangutan rehabiliteringscenter. Här får ni först lära er om centrets arbete med att rehabilitera orangutangerna och återanpassa dem till det vilda. Ni fortsätter med en tio minuters promenad genom regnskogen för att se när orangutangerna utfodras. Om “barnkammaren” är öppen för besök får ni även se de allra yngsta orangutangerna. Ni åker därefter till Bornean Sun Bear Conservation Centre. Här får ni lära er mer om arbetet med att bevara malajbjörnen som är världens minsta björn.

Turen fortsätter sedan till Sukau med ankomst till Kinabatangan Riverside Lodge på eftermiddagen, där ni intar lunch. Lite senare blir det båtsafari uppför Kinabatanganfloden till Menanggulfloden där ni spanar efter näsapor, fåglar, reptiler och andra vilda djur.
Övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Borneo Sepilok Orangutan Sanctuary

Dag 6: Oxbow Lake – Sukau – Menanggulfloden
Ni börjar dagen med en tidig båtsafari på den närliggande sjön Oxbow. Resten av dagen är fri för avkoppling och egna aktiviteter. På eftermiddagen har ni möjlighet till en båtsafari längs Menanggulfloden för att se mer av djurlivet. Ni återvänder till lodgen i skymningen.
Övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Varan vid Sukau Rainforest Lodge Borneo

Dag 7: Sukau – Sandakan
Efter frukost reser ni landvägen till Sandakan och MY Nature Resort som är ert boende för natten. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Övernattning på MY Nature Resort
Måltider: frukost, lunch och middag.

Resa till Borneo Gomantonggrottorna

Dag 8: Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary & Rainforest Discovery Centre
Idag åker ni till Labuk Bay som är ett skyddat område för de utrotningshotade näsaporna. Aporna här är vilda men vana vid människor, så ni har en unik möjlighet att se djuren på nära håll. Eftersom det inte finns tillräckligt med mat så stödutfodras aporna. Ni kommer att gå en bit in i regnskogen för att se aporna när de kommer för att hämta maten som lagts ut till dem. Efter besöket åker ni tillbaka till MY Nature Resort för lunch och avkoppling, kanske tar ni ett dopp i den svalkande poolen.

På eftermiddagen besöker ni Rainforest Discovery Centre i Kabili Sepiloks skogsreservat. Här finns en hög bro varifrån man kan se regnskogen från ovan, på vissa ställen hänger bron 28 meter ovanför marken. Det är också en perfekt plats för fågelskådning av de ca 250 fågelarter som lever här. Om ni har tur så kan ni också få syn på den röda jätteflygekorren, som lämnar sitt bo i skymningen.
Övernattning på MY Nature Resort
Måltider: frukost, lunch och middag

Resa till Bay Proboscis Sanctuary

Dag 9: Kota Kinabalu
Efter frukost går färden till Sandakans flygplats för flyg till Kota Kinabalu. Där väntar transfer till ert boende Beringgis Beach Resort & Spa där ni bor fyra nätter.
Övernattning på Beringgis Beach Resort & Spa 
Måltider: frukost

Dag 10–12: Avkoppling på egen hand
Dessa dagar är fria för egna aktiviteter och avkoppling.
Övernattning på Beringgis Beach Resort & Spa 
Måltider: frukost

Dag 13: Hemresa
Efter frukost är det transfer till Kota Kinabalus flygplats för hemfärd till Skandinavien.
Måltider: frukost

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 45 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong, med lägsta flygpris och då två personer reser tillsammans. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, ändrade valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Kameraavgifter tillkommer på Selingan Island (RM 10 per enhet) och Sepilok Orangutan Centre (RM 10–1000 per enhet beroende på kameratyp). Avgiften betalas kontant på plats.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET2

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.