Resa till Borneo Kuching Orangutang
Resa till Borneo Lankayan Dive Resortresa till Borneo hav utsiktResa till Borneo Sukau Rainforest Lodge varanResa till Borneo OrangutangResa till Borneo Malaysia sköldpaddsungar

Paket: Borneo Orangutangsafari med avkoppling på lyxig resort, 11 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Upplev underbara stränder och snorkla i Sydkinesiska havet. Vi studerar orangutanger på Sepilok Orangutan Center följt av stadsrundtur i Sandakan. Koppla av på Bunga Raya resort med dess underbara strand.

Artikelnr: MALAY2 , , , ,

Borneo Orangutangsafari med lyxig resort

Detta ingår i vår paketresa till Borneo

  • Flyg Skandinavien- Kota Kinabalu t o r.
    Avresa från Arlanda, Köpenhamn, Göteborg och Oslo.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg och inrikes transporter.
  • Boende 10 nätter på resort och logde i dubbelrum.
  • Måltider: 10 x frukost, 3 x helpension.
  • Programmet nedan

Dagsprogram

Dag 1: Kota Kinabalu Shangri La:s Tanjung Aru Resort
På flygplatsen möter vår lokala representant upp för transfer till hotellet. Det ligger vackert beläget vid Sydkinesiska havet, cirka 15 minuter från Kota Kinabalu.
Boende: Shangri La’s Tanjung Aru Resort i Kinabalu i seaview room.
Måltider: frukost.

Dag 2: Shangri La:s Tanjung Aru Resort
Fri tid för avkoppling eller stadsbesök.
Boende: Shangri La’s Tanjung Aru Resort i Kinabalu i seaview room.
Måltider: frukost.

Dag 3: Selingan Island

Resa till Borneo Selingan Island
Transfer från resorten till flygplatsen och flyg vidare till Sandakan. Vid ankomst transfer till hamnen för en timmes båtresa till Selingan Island nationalpark. Dagen är fri att på egen hand utforska ön, simma och snorkla. Efter middagen får du tillsammans med personalen i parken se sköldpaddor lägga sina ägg på stranden, ta hand om äggen och släppa ut sköldpaddsungar i havet.
Boende: Selingan Island Chalets i dubbelrum.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Selingan Island – Sepilok – Sukau

Resa till Borneo sepilok orangutanger
Vi återvänder till Sandakan med båt och fortsätter till Sepilok rehabiliteringscenter för orangutanger. Efter en tio minuters promenad genom regnskogen får vi vara med när orangutangerna matas. Vi får också se en videofilm om reservatet och dess djurliv. Vi fortsätter till Sandakans färjeterminal och färdas sedan med båt 2,5 timme till Sukau Rainforest Lodge. Denna lodge har vunnit utmärkelser för sitt ekovänliga sätt att driva den, bland annat använder de solenergi för att värma allt vatten. Turen går på Kinabatangfloden som är Sabahs längsta flod och omgärdas av mangrove och regnskog. Här har vi möjlighet att se ett rikt fågel- och djurliv i dess naturliga miljöer. Sen eftermiddag tas vi med på en flodtur med en eldriven båt för att söka efter de tio primatarterna. I Sukaus regnskog lever pygméelefanter, orangutanger, näsapor och näshornsfåglar. Dagen avslutas med middag i sken av stearinljus och utsikt över flodbanken.
Boende: Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Sukau 

Varan vid Sukau Rainforest Lodge Borneo
Vi vaknar upp tidigt till ljudet av apor och fåglar. Klockan 06.00 ger vi oss ut på en kryssning uppför floden Kinabatangan River för att var med när fåglar och andra djur vaknar till liv. Vi fortsätter till Kelenanap Ox-bowsjön för att se mer av djurlivet. Efter frukost kan ni delta i en guidad tur på ”Hornbill Boardwalk” som ligger i anslutning till lodgen. På kvällen fortsätter vi på en annan flodtur för att titta på mer vilda djur. På eftermiddagen kan ni mot extra kostnad delta i en kvälls-/nattsafari där vi studerar nattaktiva djur, krokodiler och fåglar.
Boende: Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Red Ape Encounter
Efter tidig frukost kommer turens verkliga höjdpunkt då vi ska vara med på en orangutangsafari för att söka efter vilda orangutanger. Båtfärden går uppför floden till Red Ape Encounter (RAE) vilken tar cirka 15-20 minuter. Observera att avresetiden kommer att meddelas på lodgen dagen innan beroende på var det är störst chans att se aporna. Väl framme vid RAE tar vi en timmes vandring för att leta efter orangutangerna. Man bör stanna ungefär tre timmar för att få ut det mesta möjliga av turen och få observera orangutanger. Den som vill kan vara kvar längre för att bland annat få lite mer tid till att prata med forskningsassistenten. I turen ingår service av RAE:s guider och forskningsassistenter, avgifter och båttur.
Boende: Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 7: Sandakan stadstur – Bunga Raya Resort
Efter frukost återvänder vi till Sandakan med båt. Vi äter lunch och får sedan en kort stadstur i Sandakan. Transfer till flygplatsen på eftermiddag för flyg till Kota Kinabalu. Vid ankomst möter personal för transfer till den 5-stjärniga resorten på Gaya Island.
Boende: Bunga Raya Resort 5* i superior villa.
Måltider: frukost.

Dag 8-11: Bunga Raya Resort
Fri tid för avkoppling med sol, bad och möjlighet till spabehandlingar.
Boende: Bunga Raya Resort 5* i superior villa,
Måltider: frukost.

Dag 11: Hemresa
På eftermiddagen transfer till flygplatsen i Kota Kinabalu och avfärd till Skandinavien.

Bästa tid att åka: aprilnovember.

Pris

Prisexempel per person: 25 900 SEK

Priset är baserat på boende i dubbelrum samt flyg i lägsta bokningsklass.
Tillägg tillämpas om flyg enbart finns i dyrare bokningsklasser samt vid högsäsonger.

 

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Borneo Orangutangsafari med avkoppling på lyxig resort, 11 dagar”