Resa till Borneo Kuching Orangutang
Resa till Borneo Lankayan Dive Resortresa till Borneo hav utsiktResa till Borneo Sukau Rainforest Lodge varanResa till Borneo OrangutangResa till Borneo Malaysia sköldpaddsungar

Borneo orangutangsafari med avkoppling på lyxig resort, 11 dagar

Prisexempel: 45 900 kr

Upplev underbara stränder och snorkla i Sydkinesiska havet. Vi studerar orangutanger på Sepilok Orangutan Center följt av stadsrundtur i Sandakan. Koppla sedan av på Bunga Raya Resort med dess underbara strand.

Artikelnr: MALAY2 Kategorier: , Etiketter: , , ,

Borneo orangutangsafari med lyxig resort

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Kota Kinabalu t/r i ekonomiklass.
    Avresa från Arlanda, Köpenhamn, Göteborg och Oslo.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg och inrikes transfer inom programmet.
  • Boende 10 nätter i dubbelrum.
  • Måltider: 10 x frukost, 3 x helpension.
  • Nedan program med guidade utflykter.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Kota Kinabalu Shangri La’s Tanjung Aru Resort
På flygplatsen möter vår lokala representant upp för transfer till hotellet. Det ligger vackert beläget vid Sydkinesiska havet, cirka 15 minuter från Kota Kinabalu.
Boende: Shangri La’s Tanjung Aru Resort 5* (seaview room).
Måltider: frukost.

Dag 2: Shangri La’s Tanjung Aru Resort
Fri tid för avkoppling eller stadsbesök.
Boende: Shangri La’s Tanjung Aru Resort 5* (seaview room).
Måltider: frukost.

Resa till Borneo Selingan Island

Dag 3: Shangri La:s Tanjung Aru Resort – Selingan Island
Transfer från resorten till flygplatsen och flyg vidare till Sandakan. Vid ankomst transfer till hamnen för en timmes båtresa till Selingan Island nationalpark. Dagen är fri att på egen hand utforska ön, simma och snorkla. Efter middagen får du tillsammans med personalen i parken se sköldpaddor lägga sina ägg på stranden, ta hand om äggen och släppa ut nykläckta sköldpaddsungar i havet.
Boende: Selingan Island Chalets i dubbelrum.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Borneo sepilok orangutanger

Dag 4: Selingan Island – Sepilok – Sukau
Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter till Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. Efter en tio minuters promenad genom regnskogen får ni vara med när orangutangerna matas. Ni får också se en film om reservatet och dess djurliv.

Ni fortsätter sedan till Sandakans färjeterminal och för en 2,5 timmars båtfärd till Sukau Rainforest Lodge. Denna lodge har vunnit utmärkelser för sitt ekovänliga sätt att driva den. De använder bland annat solenergi för att värma allt vatten. Färden går på Kinabatangfloden som är Sabahs längsta flod. Den omges av mangrove och regnskog, och här har ni möjlighet att se ett rikt fågel- och djurliv.

Sen eftermiddag får ni följa med på en flodtur för att skåda de vilda djur som lever i regnskogarna, bland annat pygméelefanter, orangutanger, näsapor och näshornsfåglar. Dagen avslutas med middag i skenet av stearinljus och utsikt över flodbanken.
Boende: Sukau Rainforest Lodge 3*
Måltider: frukost, lunch och middag.

Varan vid Sukau Rainforest Lodge Borneo

Dag 5: Sukau
Ni vaknar upp tidigt till ljudet av apor och fåglar. Klockan 06.00 ger ni er ut på en kryssning uppför floden Kinabatangan för att var med när fåglar och andra djur vaknar till liv. Ni fortsätter till Kelenanap Ox-bowsjön för att se mer av djurlivet. Ni återvänder sedan till lodgen för frukost. Efter det kan ni delta i en guidad tur på Hornbill Boardwalk som ligger i anslutning till lodgen.

På kvällen väntar ännu en flodtur för att skåda efter fler vilda djur. Ni som vill kan också mot extra kostnad delta i en kvälls-/nattsafari där ni studerar nattaktiva djur, krokodiler och fåglar.
Boende: Sukau Rainforest Lodge 3*
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 6: Menaggolfloden och Gomantong
Ni stiger upp tidigt för en flodtur längs Menanggolfloden. Ni glider tyst fram på vattnet, och förhoppningsvis får ni se några vilda djur. Efter lunch fortsätter ni landvägen 27 km tills ni är i närheten av Gomantong Cave, och vandrar sedan långt in i regnskogen mot grottan. I regnskogen växer det fullt med fikon, vilket gör den till en idealisk plats att upptäcka orangutanger på. Väl framme vid Gomatong Cave har ni gott om tid att utforska grottan som bebos av fladdermöss och salanganer (fåglar). Vid solnedgången kommer de över två miljoner fladdermössen fram och beger sig ut i natten. Efter denna överväldigande upplevelse återvänder ni till lodgen.
Boende: Sukau Rainforest Lodge 3*
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 7: Sandakan stadstur – Bunga Raya Resort
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt. Ni äter lunch och får sedan en kort stadstur i Sandakan. Därefter transfer till flygplatsen för flyg till Kota Kinabalu. Vid ankomst möter personal upp er för transfer till den 5-stjärniga resorten på Gaya Island.
Boende: Bunga Raya Resort 5* (superior villa).
Måltider: frukost.

Dag 8–11: Bunga Raya Resort
Fri tid för avkoppling med sol och bad.
Boende: Bunga Raya Resort 5* (superior villa).
Måltider: frukost.

Dag 11: Hemresa
På eftermiddagen transfer till flygplatsen i Kota Kinabalu och avfärd till Skandinavien.

Bästa tid för denna resa är april − november.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 45 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALAY2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Borneo orangutangsafari med avkoppling på lyxig resort, 11 dagar”